Δεν είστε στο δεκαπενταμελές, κκ. Τσίπρα και Μητσοτάκη

Δεν είστε στο δεκαπενταμελές, κκ. Τσίπρα και Μητσοτάκη

Νοέμβριος 14, 2018 - 23:13
5 σχόλια

Παρακολουθώντας τη συζήτηση, ο Θεός να την κάνει, στη Βουλή για την αναθεώρηση του Συντάγματος, αβίαστα καταλήγεις στο συμπέρασμα ότι δεν πρόκειται για αντιπαράθεση πολιτικών και επιχειρημάτων για το πώς η κοινωνία θα γίνει πιο δημοκρατική ούτε για το πώς η χώρα μας θα πάει, επιτέλους, μπροστά, αλλά για τον πώς από τη μια ο κ. Τσίπρας και από την άλλη ο κ. Μητσοτάκης θα χαϊδέψουν τα αφτάκια των ψηφοφόρων τους και τα κόμματά τους.

Το σκηνικό έχει επαναληφθεί πολλάκις σε συζητήσεις που έχουν προκαλέσει οι πολιτικοί αρχηγοί και στις οποίες... συμπέρασμα ουδέν.

Αλλά θα περίμενε κάποιος ότι το Σύνταγμα της χώρας, που είναι το θεμέλιο της κοινωνίας μας, θα αντιμετωπιζόταν με σεβασμό και ότι, αν μη τι άλλο, θα αναπτύσσονταν επιχειρήματα και θα γινόταν ένας διάλογος ουσίας.

Αντί για αυτό, οι δύο αρχηγοί έδιναν την εντύπωση αντιπάλων σε εκλογές δεκαπενταμελούς.

Και στις οθόνες, μια κοινωνία που ανάθεμα αν ξέρει, στοιχειωδώς έστω, τι προβλέπει το Ελληνικό Σύνταγμα, τι αλλαγές προτείνει η κάθε πλευρά και σε τι, στο κάτω-κάτω, θα μπορούσαν αυτές να την ωφελήσουν. Αλλά δεν χρειάζεται να είσαι και υποψιασμένος πολίτης για να διαπιστώσεις ότι αυτά που λέει η μία και η άλλη πλευρά θυμίζουν  πολιτική αντιπαράθεση για ψηφοθηρικούς σκοπούς και για την ευχαρίστηση των ημετέρων, παρά μια συζήτηση διαβασμένων επί της ουσίας πολιτικών που νιώθουν ότι ετούτος ο λαός αξίζει, τέλος πάντων, να πάει παραπέρα.

Η αναθεώρηση του Συντάγματος δεν είναι καθόλου εύκολο εγχείρημα, και η κυβέρνηση το έφερε τρέχοντας στη Βουλή, λες και είναι κάτι με το οποίο πρέπει να ξεμπερδέψει.

Είναι, βέβαια, και τα προεκλογικά φυλλάδια που πρέπει να γεμίσουν με κάτι τι.

(Είναι αδιανόητο, αλλά ετούτη η προεκλογική περίοδος αποδεικνύεται ότι είναι ένας τρομερός εχθρός για τη δημοκρατία.)

Ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση θέλουν δημοψηφίσματα τα αποτελέσματα των οποίων όμως δεν θα εφαρμόζονται, θέλουν διαχωρισμό Εκκλησίας - Κράτους αλλά ούτε η φράση «Εις το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου Τριάδος» θα φύγει από το Σύνταγμα ούτε, ασφαλώς, θα σταματήσει το κράτος να πληρώνει τους ιερείς, νερό και ηλεκτρικό θα παραμείνουν κατ' όνομα μόνο «κοινωνικά αγαθά» αλλά τι να κάνουμε, πρέπει και να τα δώσουμε στους ιδιώτες... Από την άλλη, ο Μητσοτάκης θέλει ντε-ντε-με ιδιωτικά πανεπιστήμια, λες και δεν έχουμε έναν σκασμό κολέγια στην Ελλάδα με όλα τους τα δικαιώματα, θέλει να κατοχυρώνεται συνταγματικά η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων -μήπως να βάζαμε στην αρχή του Συντάγματος «Εις το όνομα των αγίων επενδυτών μας, αμήν;»-, θέλει να κατοχυρωθούν συνταγματικά διευκολύνσεις για τους επενδυτές.

Μα, ας σοβαρευτούμε! Δεν έρχονται επενδυτές επειδή εδώ χάμου δεν τους έχουμε.... κατοχυρώσει συνταγματικά; ή επειδή η χώρα μας έχει ένα από τα πιο αφιλόξενα περιβάλλοντα για την ανάπτυξη οποιασδήποτε επενδυτικής δραστηριότητας -πλην του ξεπουλήματός της;!

Επίπεδο άξιο της σοβαρότητας των κομμάτων όπως έχουν καταντήσει και των αρχηγών τους, που βλέπουν μόνο τη μάχη της κάλπης μπροστά τους.

Καλώς ήρθαμε σε μια χώρα που μέσα στον ναό της δημοκρατίας της, στη Βουλή, τη συζήτηση για το Σύνταγμά της, δηλαδή για την ψυχή της, κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση την μετέτρεψαν σε προεκλογική αντιπαράθεση επιπέδου δεκαπενταμελούς Λυκείου.

Γαλανιάδη Εύα

Ειδήσεις: 
Tags: 

5 Σχόλια

Τίποτα το ουσιαστικο για την πλειοψηφια και την οικονομικη της κατασταση.Τους ενδιαφερει μονο να ικανοποιησουν τις απαιτησεις των μειοψηφιων

Το σχόλιο θα έπρεπε να αφορά μόνο τον πρωθυπουργό Αλέκση. Αυτός είπε την σαχλαμάρα για τον αντιπρόεδρο του Εδεσσαϊκού. Αυτός έφερε το συγκεκριμένο θέμα στην βουλή πάλι για μικροκομματικά συμφέροντα. Ίσες αποστάσεις ενώ ο ένας είναι ο πρωθυπουργός και έχει την ευθύνη διακυβέρνησης δεν γίνεται κυρία Εύα μου. Ο Αλέκσης κυβερνάει και μας έχει χαντακώσει. Όχι ο Κυριάκος. Αυτός έφερε την συγκεκριμένη άκαιρη συζήτηση για την Συνταγματική αναθεώρηση, όχι ο Κυριάκος. Ο Αλέκσης προσωπικά και ο Σύριζα είναι οι εχθροί του ιδιωτικού τομέα και της ανάπτυξης, όχι ο Κυριάκος.

09:08 Οι γνωστές και τετριμμένες απόψεις ενός καραβαμμένου ανισόρροπου δεξιού, που περιμένει πώς και πώς το μεσσία - βλαμμενοχαζοχαρούμενο - Κούλη της siemens, της novartis, του Γεωργιάδη, του Βορίδη...και των λοιπών "προοδευτικών" δυνάμεων, σαν το μάννα εξ ουρανού . Πιο μπλε κι από το μπαμπαστρούμφ...

@09:08 δεν έμαθες στο δημοτικό για το γράμμα 'ξ' που αποδίδει το διπλό σύμφωνο 'κσ'; Αν πάλι δεν ξέρεις πως να το γράψεις από το πληκτρολόγιο, τότε να σε ενημερώσω ότι είναι το πλήκτρο με τον αγγλικό χαρακτήρα 'J'.

@10:37 - Εδώ ολόκληρος πρωθυπουργός, ο ΑΛΕΚΣΗΣ μας, δεν ξέρει ότι ΛΕΣΒΟΣ και ΜΥΤΙΛΗΝΗ είναι το ίδιο νησί, ενώ μας μιλά και για στροφή ...360 μοιρών. Μετά είναι δυνατόν να περιμένω από εσένα οπαδέ του Αλέκση να καταλάβεις μια απλή ειρωνεία; Αλλά βρε άνθρωπε, πραγματικά πίστεψες ότι δεν γνωρίζω το γράμμα ξ; Από το υπόλοιπο κείμενου δεν σου έκοψε να καταλάβεις την ειρωνεία; Μα τι λέω; Εδώ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΕΣ και θα τον ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΠΑΛΙ. Γιατί είσαι Λέσβος-Μυτιλήνη βρε άρχοντα. Γιατί "We have already eaten the camel, we now have the queue!". Γιατί μέχρι εκεί σου κόβει...

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.