Η παλιά, εσωστρεφής, Νέα Δημοκρατία

Η παλιά, εσωστρεφής, Νέα Δημοκρατία

Νοέμβριος 09, 2018 - 19:24
26 σχόλια

Ένα εσωτερικό αλληλολιβάνισμα σε κλειστό κύκλο, από αυτά που έχουν απομακρύνει τους πολίτες από τα μεγάλα κόμματα, παρακολουθήσαμε την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου κατά την εκδήλωση της ΝΟΔΕ για την παρουσίαση στην Αρκαδία του εκλεκτού της Νέας Δημοκρατίας για το χρίσμα του υποψήφιου περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα, δημάρχου Καλαμάτας.

Ένα αλληλολιβάνισμα ως προς το πόσο καλά πορεύονται ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης, οι βουλευτές, τα στελέχη, τα μέλη της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης για «εσωτερική κατανάλωση» και μόνο, αφού στην αίθουσα βρέθηκαν περίπου 70 στελέχη και μέλη από την Αρκαδία, τα οποία καταχειροκρότησαν τον κ. Νίκα, αφού πρώτα παρακολούθησαν την κυρία Παναγιωτοπούλου να εξηγεί ακριβώς το σκεπτικό του προέδρου του κόμματος ως προς την απόφαση να μην δώσει χρίσματα στους Δήμους της χώρας, κάτι που, όπως είπε η ίδια, αφήνει «ελεύθερους» τους πολίτες να αποφασίζουν για τα πρόσωπα που θα διοικήσουν τους Δήμους.

(Να ευγνωμονούν οι πολίτες τη ΝΔ για αυτή την... παραχώρηση!)

Στον αντίποδα, οι υποψήφιοι περιφερειάρχες πρέπει να είναι στελέχη της Νέας Δημοκρατίας «όχι για να χειραγωγούνται», όπως διευκρίνισε, αλλά για να συνεργάζονται και να συνεννοούνται καλύτερα με το κόμμα τους εφόσον βρεθεί στην κυβέρνηση.

Πάντως, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι εκρίθη απαραίτητο να δοθεί εξήγηση για το σκεπτικό του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, να γίνει ακόμα πιο «νιανιά» και μάλιστα σε ένα αυστηρά κομματικό ακροατήριο το κριτήριο επιλογής υποψήφιου περιφερειάρχη.

Αν σε όλα αυτά, βέβαια, προσθέσουμε και τη φράση του κ. Βλάση ότι «ο περιφερειάρχης είναι ένας μικρός υπουργός», αντιλαμβανόμαστε ότι μάλλον δεν έχει γίνει κατανοητή η θεσμική διαφορά ανάμεσα στην κεντρική κυβέρνηση και στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση, ή ακόμα χειρότερα, ότι δεν είναι επιθυμητή.

«Ο περιφερειάρχης οφείλει και πρέπει να έχει καλή συνεργασία με την κυβέρνηση», είπε ο κ. βουλευτής.

Ως «μικρός υπουργός», προφανώς οφείλει να έχει καλή συνεργασία με το κόμμα του, εφόσον αυτό κυβερνά. Ως αυτοδιοικητικός, όμως, οφείλει να έχει καλή συνεργασία, έτσι κι αλλιώς, με την εκάστοτε κυβέρνηση, εκτός κι αν ο βουλευτής Αρκαδίας υπονοεί ότι… εφόσον ο περιφερειάρχης δεν ανήκει στο κυβερνητικό κόμμα δεν πρέπει να συνεργάζεται με την κυβέρνηση. Κάτι που του «ξέφυγε» και στη δριμύτατη επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του Πέτρου Τατούλη, όταν ανέφερε ότι ο κ. Τατούλης δεν έχει πει καμία αρνητική κουβέντα για την κυβέρνηση και τους υπουργούς, αντιθέτως αγκαλιάζεται μαζί τους, ενώ ψέγει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας σε κάθε ευκαιρία.

Ο κ. Τατούλης, πάντως, ουκ ολίγες φορές έχει συγκρουστεί με τον κ. Τσίπρα και με υπουργούς της κυβέρνησης, όπως με τον κ. Τσιρώνη τον Ιούνιο του 2015, υπουργό Περιβάλλοντος τις μαύρες μέρες που τα σκουπίδια έπνιγαν την Πελοπόννησο, τον οποίον είχε χαρακτηρίσει «persona non grata».

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Νίκας, ως δήμαρχος Καλαμάτας, ευγενής και ήπιων τόνων άνθρωπος, δεν συμπεριφέρθηκε με λιγότερη φιλική διάθεση στον Πρωθυπουργό κατά τις εργασίες του Αναπτυξιακού Συνεδρίου. Μάλιστα, του είχε προσφέρει και ένα καλάθι με καλούδια από τη Μεσσηνία.

Μήπως ως νεοδημοκράτης πρέπει να το πάρει πίσω;

Είναι δυνατόν να «ποινικοποιείται» και να «κολάζεται» κομματικά η καλή συνεργασία και η αβρότητα ανάμεσα σε ανθρώπους που πρεσβεύουν διαφορετικές πολιτικές αλλά βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης και πρέπει να συνεργαστούν;

Το ακροατήριο άκουσε όχι μία, αλλά τρεις «απολογίες» για την απουσία Λυκουρέντζου, η οποία οφείλεται επισήμως σε «κακή συνεννόηση», όπως είπε ο κ. Κατσίπος, πρόεδρος ΝΟΔΕ, ή σε «εκ παραδρομής» μη πρόσκλησή του, όπως ανέφερε ο κ. Κονταδάκης, γραμματέας του Οργανωτικού. Η απουσία του κ. Λυκουρέντζου συζητήθηκε πολύ. Εξάλλου, όλοι γνωρίζουν ότι ο πρώην υπουργός, και «ψυχή» της ΝΔ στην Αρκαδία, παρά το γεγονός ότι έχει απομακρυνθεί από την ενεργό δράση με επιλογή του, είναι πολύ ισχυρό στέλεχος, με μεγάλη επιρροή.

Κατά τα λοιπά, ένα αυστηρά περιορισμένο –και μουδιασμένο- κομματικό ακροατήριο άκουσε τον κ. Βλάση να εξαπολύει δριμύτατη επίθεση στον νυν περιφερειάρχη κ. Πέτρο Τατούλη, τον οποίον αποκαλούσε συνεχώς «απερχόμενο». Μάλιστα, όπως ο ίδιος ανέφερε, τα πράγματα που είπε, θα ειπωθούν ξανά, σε πιο ανοιχτές συγκεντρώσεις.

Με αυτόν τον τρόπο, πάντως, οι συγκεντρώσεις της Νέας Δημοκρατίας θα αποκτήσουν «αντι-Τατουλικό» χαρακτήρα και θα είναι σαν να προσπαθεί ένα ολόκληρο κόμμα, που διεκδικεί τη διακυβέρνηση της χώρας, να πείσει τον κόσμο για να δώσει αρνητική ψήφο στον Τατούλη παρά να δώσει θετική ψήφο στο ίδιο.

Επίσης, τα όσα «έσουρε» ο βουλευτής στον περιφερειάρχη μετατόπισαν το κέντρο ενδιαφέροντος από τον κ. Νίκα στο μένος με το οποίο εκφράστηκε ο βουλευτής εναντίον του Τατούλη. Ο οποίος κ. Νίκας, αφού ευχαρίστησε για την τιμή που του γίνεται να ηγηθεί του ψηφοδελτίου, αναφέρθηκε σε κάποια στοιχεία του προγράμματός του, τα οποία πατάνε ακριβώς επάνω στα χνάρια της σημερινής περιφερειακής αρχής.

Με έκπληξη, πάντως, ακούσαμε τον κ. Νίκα να λέει ότι δεν είναι δυνατόν να μην έχει η Τρίπολη πολιτικό αεροδρόμιο. Και τούτο διότι δεν είχαμε αντιληφθεί ότι ο κ. Νίκας ήταν ένθερμος υποστηρικτής της δημιουργίας αεροδρομίου στην πόλη μας που, πάντως, θα έπρεπε να γνωρίζει από πρώτο χέρι ποια είναι τα κωλύματα που συναντά η δημιουργία του. 

Το 2014 σε δηλώσεις του εμφανιζόταν κάθετα αντίθετος με τη δημιουργία αεροδρομίου στην Τρίπολη που θα ανταγωνιζόταν εκείνο της Καλαμάτας επειδή θα βρισκόταν σε απόσταση μόνο 35 λεπτά, όπως είχε πει.

Προχθές, είπε ακριβώς τα αντίθετα: Κάθε πόλη πρέπει να έχει αεροδρόμιο, ακόμα και σε απόσταση 35 λεπτών.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην ανάπτυξη της Πελοποννήσου η οποία καθυστερεί επειδή «φταίνε όλοι» και έψεξε τη σημερινή περιφερειακή αρχή για τις επιλογές και τη διαχείριση των πόρων της, ενώ καταφέρθηκε εναντίον των Αναπτυξιακών και μίλησε για κατασπατάληση χρήματος σε ταξίδια τα οποία με τον ίδιο επικεφαλής «θα είναι κομμένα». Το πρόγραμμά του, πάντως, δεν διαφέρει σε τίποτε από αυτά που σχεδιάζει, και σε μεγάλο βαθμό έχει υλοποιήσει και στην Αρκαδία, η σημερινή περιφερειακή αρχή και, σε περίπτωση εκλογής του… θα τα βρει σχεδόν έτοιμα: Θρησκευτικός τουρισμός, αναρριχητικός τουρισμός, χειμερινός τουρισμός, μονοπάτια, σιδηρόδρομος, προϊόντα ΠΟΠ.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης της ΝΔ οφείλει να είναι μέλος του κόμματος για να εφαρμόσει τη στρατηγική που εφαρμόζει ο νυν περιφερειάρχης εδώ και οκτώ χρόνια;

Οπωσδήποτε αυτή ήταν η πρώτη εμφάνιση του κ. Νίκα. Ελπίζουμε στο μέλλον, οι συγκεντρώσεις να είναι ανοικτές και να μετατοπιστεί το βάρος από το «αντι-Τατουλικό» μένος, για το οποίο δυσφορεί μια σημαντικότατη μερίδα των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας, στην παρουσίαση του προγράμματος του υποψήφιου περιφερειάρχη κ. Νίκα. Γενικά για το πρόγραμμα και για τις σαφείς θέσεις της Νέας Δημοκρατίας αναμένουν να ακούσουν οι πολίτες, οι οποίοι προς το παρόν ακούνε τον κ. Βορίδη να λέει ότι κινδυνεύουμε να μην γορτάζουμε τα Χριστούγεννα λόγω των κυβερνητικών επιλογών.

Η ρητορική και οι θέσεις του κόμματος πρέπει να ανανεωθούν, και όχι να αλλάζει με κάθε ευκαιρία το λογότυπο.

Στη φωτογραφία, μια εικόνα από τη ΝΟΔΕ Αρκαδίας. Πίσω και από τις τρεις σημαίες, ευρωπαϊκή, ελληνική, νεοδημοκρατική, ο Αντώνης Σαμαράς.

Απλώς… ενδιαφέρουσα.

Γαλανιάδη Εύα

 


26 Σχόλια

Θυμάμαι, το φθινόπωρο του 1974, πόσες συζητήσεις για το ότι ήρθε η ώρα να φροντίσουμε "τα δικά μας παιδιά". Θυμάμαι την περιφρούρηση των γραφείων, πέρναγαν από μπροστά μας ο Τσαλδάρης, ο Βαρβιτσιώτης, ο Αβέρωφ (με την "Αυγή" να εξέχει από την τσέπη του σακακιού). Θυμάμαι τη νύχτα των εκλογών, 54,37%, 220 έδρες, θρίαμβος. Μόνο εσωστρεφής δεν ήταν η παλιά Νέα Δημοκρατία. Πώς κατάντησε έτσι, με τον Σαμαρά και τον Μητσοτάκη (και τον Άδωνι και τον Βορίδη)...

Κα Γαλανιάδη είναι μια σωστή ενέργεια να μην στηρίξει Δημαρχους η ΝΔ. Είναι ένα πρώτο βήμα. Τώρα για το αντι-τατουλικό μενος είναι ύποπτο που αναφέρονται τόσο άσχημα στον περιφερειάρχη. Δεν τον θεωρούν δικό τους εντάξει αλλά γιατί τόσο μενος; Πρέπει να ψάξετε λίγο περισσότερο το θέμα.

Δε χρειαζεται ψαξιμο το θέμα..... Ο μόνος τρόπος να βγει περιφερειαρχης ο νίκας, ειναι να μήν παει στο δευτερο γύρο ο τατούλης......αρα θαβουν τον τατούλη μπας και τους κάτσει..... Δε θα τους κάτσει όμως.... πολλοί δεξιοι θα ψηφίσουμε τατούλη..... αποτελεί αυτοδιοίκηση....θέλετε δε θέλετε!!!

21.55 μη ζοριζεσαι ,χαλαρωσε και ολα θα τα δουμε το βραδυ των εκλογων ,εγω εκεινο που εχω να σου πω ειναι οτι απο αυτα που ακουω και διαβαζω ο τατουλης θα φαει μαυρο απο πολλους ,τρισμεγιστο θα ειναι το φουμο που θα πεσει,τωρα το αν θα βγει η οχι θα το δειξει το μελλον

Ευάκι, (τι ωραία που ταιριάζει και στο Εύη!) δεν θα ταίριαζε ο όρος εσωστρέφεια τώρα που θα την ψηφίσουμε για πρώτη φορά εμείς που ανατριχιάζουμε με το παπαδαριό και τους στρατόκαυλους μόνο και μόνο γισ να ξεσκουμπιστούν τα τσόλια που κυβερνάνε. Αν δεν εξυπηρετείται το τρέχον τατουλικό συμφέρον βρεθτε άλλον όρο.

υποκριτικο να μη δινεις χρησμα σε δημαρχους και να δινεις σε περιφερειαρχες. κρυβονται πισω απο το δακτυλο τους. ολοι μα ολοι και οχι μονο η ΝΔ. τωρα οσο αφορα τον Νικα και Τατουλη ειναι χαμενο παιχνιδι για τη ΝΔ που αυτοακρωτηριαζεται με τετοιες επιλογες που δυστυχως κανει και σε αλλα μερη της ελλαδας. τωρα πως ενα κομμα που θελει τη μεγιστη συσπειρωση φερεται και αγεται απο κομπλεξικους του χθες θα το εξηγησει η ιστορια. πολυ καλο αρθρο κυρια γαλανιαδη. να ευχονται εκει στη ΝΔ να μη γινουν μαζι ολες οι εκλογες γιατι θα κλαψουν μανουλες αν εχουν ανοιξει 4 μετωπα....... βοηθεια μας

Αν είχε διαλέξει τον Τατούλη η ΝΔ, τότε θα ήταν εξωστρεφής και το τέλειο κόμμα. Τώρα να πέσει φωτιά να την κάψει. Για πρώτη φορά μετά 44 χρόνια η ΝΔ γίνεται πραγματικά ΔΕΞΙΑ και ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ και όχι κόμμα κρατιστών και ρουσφετιού. Αυτό ενοχλεί όλη την παλιά φρουρά από όλο το φάσμα των λαϊκιστών. Από τα αριστερά μέχρι τα δεξιά. Το παλιό σπαρταράει...

Παυλο νεα γενιά.....εισαι αδαής... Αυτο που σπαρταραει ειναι η ανικανοτητα....

9 χρόνια είχε ο Τατούλης (2 θητείες) και δεν έκανε ΤΙΠΟΤΑ από όλα αυτά που έταζε. Μόνο πολυέξοδα ταξίδια στο εξωτερικό και ασφαλατοστρώσεις δρόμων για την εταιρεία του br0ther του. Τα τουριστικά μονοπάτια και η αναρίχηση στο Λεωνίδιο είναι έργα των τοπικών συλλόγων. Ούτε αεροδρόμια έκανε, ούτε την Τάκα αξιοποίησε, ούτε τίποτα. Για αυτό πρέπει λοιπόν να πάει σπίτι του !!!

' Ο BROTHER TOΥ ' παιρνει καποια εργα οταν συμμετεχει σε καποιο διαγωνισμο , οπως ολοι οι εργολαβοι . Δεν του τα χαριζει κανεις . Διαφορετικα πας φυλακη . Ο.Κ. ;

ΟΧΙ. Οι τοπικοι συλλογοι πολλες φορες εχουν εξαιρετικες ιδεες , ομως για την υλοποιηση τους χρειαζεται αλλοτε ο Δημος και αλλοτε η Περιφερεια . Εν προκειμενω , αυτα που λεμε ειναι εργα της Περιφερειας .Και πολλα αλλα σαν κι αυτα , και πολυ μεγαλυτερα

Το πραγματικά δεξιά είναι ψέμα. Η δεξιά είναι πατριωτική. Η ΝΔ τι σχέση έχει με τον όρο; Να θυμίσω τα νεοδημοκρατικά μπουμπούκια όπως το η Κύπρος κείται μακράν, το τιμούμε τους αγώνες της αριστεράς, το η σημαία είναι ένα πανί και όποιος θέλει είναι δικαίωμα του να το καίει, το σχέδιο Ανάν, την ονομασία της ΠΓΔΜ θα την έχετε ξεχάσει σε 10 χρόνια, την σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, το όνομα είναι μία μπούρδα, το ισλαμικό τέμενος και το ευχαριστώ στους λαθρομετανάστες που προτίμησαν την χώρα μας, και άλλα φαιδρά. Τέρμα πια η κοροιδία καταλάβαμε ότι το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα.

Η ΝΔ θα πατώσει στις εκλογές ειδικά στην Πελοπόννησο, γιατί άραγε; μην μου πείτε ότι φταίει ο Περιφερειάρχης........μάλλον άλλος και οι κακοί σύμβουλοί του φταίνε !

$φυροδρ€πανε, τα μπερδεύεις πουλάκι μου. Τελικά, ποιοι είναι οι επάρατοι διεθνιστές που σου προκαλούν σπυράκια... οι «δεξιοί» της ΝΔ ή οι «αριστεροί» του Αλέξη; Και με την ευκαιρία, να σου θυμίσω (γιατί το ξέρεις) ότι, πατρίδα, εκτός από το κεφάλαιο, δεν έχουν και πολλά άλλα πράγματα, όπως η αγάπη, η καλοσύνη, η πίστη, η γνώση, η ποιότητα, η αρετή, η τέχνη, η επιστήμη, η δημιουργία, η χαρά, η Ζωή, ο Άνθρωπος. Και ο Θεός, επίσης. Εσύ κράτησε μια πατρίδα γεμάτη με αγράμματους και απολίτιστους φασίστες, κρυφοφασίστες, ψεκασμένους, πυροβολημένους, σανοφάγους. Να την χαίρεσαι. Όλη δική σου!

"Ως υπεργολάβος θεωρείται επίσης και το πρόσωπο που συµβάλλεται µε άλλον υπεργολάβο και αναλαµβάνει σύµφωνα µε τα παραπάνω την εκτέλεση ολόκληρου του έργου ή τµήµατός του."

@20:10 - Πραγματικά δεξιό είναι αυτό που εξασφαλίζει υγιή και ισχυρή χώρα. Αυτό επιτυγχάνεται μόνο με ισχυρή οικονομία. Τα τελευταία 20-25 χρόνια αυτό το επιτυγχάνει μόνο η φιλελεύθερη δεξιά. Τα μισά από αυτά που γράφεις είναι ψέματα. Fake news. Ψεκασμένες θεωρίες συνωμοσίας.

Λιμνη......

@ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Αμπελοφιλοσοφία πουλάς; Προς απάντησιν σου διάβασε τον Παύλο. Εμμέσως τα παραδέχθηκε όλα προς τιμήν του. Αντιπαρέρχομαι το fake news γιατί είναι για να κρατήσει τα προσχήματα.

@19.05, δλδ εσύ τι πουλάς εδώ μέσα τόσον καιρό εκτός από αφελείς και παιδαριώδεις αμπελοφιλοσοφίες; δλδ, τα σαχλά σου ψευδώνυμα και τα γραφικά σου $ και € θεωρείς πως είναι βαθυστόχαστοι συμβολισμοί; δε φτάνει που υπομένουμε τόσο καιρό τον επικίνδυνο και ανόητο αλυτρωτικό εθνικισμό σου και την τρικιμία που σε δέρνει, τώρα αντί να απαντάς επί της ουσίας, μειώνεις τον σχολιαστή που σου απάντησε... μπράβο Μεγάλε Εθνοσωτήρα!

@19:05 - Χωρίς λεφτά πήγαινε πολέμησε με σφεντόνες. Ακόμα και το 1821 με τις φουστανέλες χρειαστήκαμε λεφτά και ξένες πλάτες για να ελευθερωθούμε. Τα ίδια σε όλους τους πολέμους. Η χώρα έχει δύναμη όταν έχει ισχυρή οικονομία. Ισχυρή δεν είναι μια χώρα επειδή ο Κασιδιάρης κάνει τσαμπουκά στην Κανέλλη. Ισχυρή χώρα φτιάχνεις με παιδεία, δουλειά, καπιταλισμό ΚΑΙ πατριωτισμό. Το βόδι πάει την άμαξα και όχι το αντίθετο.

Όλες οι μεγάλες βιομηχανίες και πολλές μικρότερες έκλεισαν ή κρατικοποιήθηκαν στα χρόνια των κυβερνήσεων ΝΔ/ΠΑΣΟΚ. Για ποιον καπιταλισμό μιλάτε στην ΝΔ. Τον βρώμικο; ΜΜΕ, Τράπεζες, Δημόσια έργα. Αυτά αφήσατε να υπάρχουν ακόμα, γιατί πως αλλιώς οι νταβατζήδες που έλεγε ο Κώστας Καραμανλής θα απολαμβάνουν την προνομιακή μεταχείριση σας (χάρισμα χρεών, δανείων κλπ.) Θράσος που έχετε πάντως να λέτε ψέματα στον κόσμο! Αλλά δεν σας νοιάζει. Όταν όλα θα καταρρέουν στο Ελλαδιστάν που φτιάξατε θα μπείτε στα ελικόπτερα του 6ου στόλου και θα πάτε στο Αμέρικα να περάσετε την αμερικανική σύνταξη σας.

Κρατικοποιούνται οι ιδιωτικές επιχειρήσεις που οι ιδιοκτήτες έχουν ρίξει έξω. Τα λεφτά στους ιδιώτες, τα χρέη στους πολίτες. Όταν εξυγιανθούν ξαναχαρίζονται στους ιδιώτες. Αυτή είναι η οικονομία της αγοράς, η καπιταλιστική ελευθερία.

ΤΟΝ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟ ΝΕΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ ΝΔ ΠΗΡΑΤΕ...χαχαχαχαχαχαχα ΩΡΑΙΟ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥΛΕΝ ΒΡΗΚΑΤΕ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΨΕΥΤΟΔΕΞΙΟΙ...χαχαχαχαχαχα Από τώρα και στο εξής ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΦΑΝΕΡΑ ΠΙΑ ΟΙ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΒΡΩΜΙΚΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ. ΕΙΧΑΜΕ ΠΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΤΡΙΔΑ... ΕΣΕΙΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΠΙΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΝΔ. ΜΟΝΟ ΜΕΓΑΛΟΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΨΕΥΤΟΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΧΑΙΔΕΥΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΣΑΣ ΚΑΘΕ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΥΦΑΡΠΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟ. ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΕΠΟΥΣΗ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΤΟ ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ ΣΑΣ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ χαχαχαχαχαχα

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.