Ειδική αίθουσα για αποδυτήρια ανηλίκων παιδιών στο κολυμβητήριο Τρίπολης

Ειδική αίθουσα για αποδυτήρια ανηλίκων παιδιών στο κολυμβητήριο Τρίπολης

Νοέμβριος 09, 2018 - 11:07
12 σχόλια

Ύστερα από το εξώδικο και από τις συστάσεις του Αστυνομικού Διευθυντή «μπαίνουν σε τάξη» τα αποδυτήρια του κολυμβητηρίου Τρίπολης.

Σε προηγούμενες συνεδριάσεις του ΝΠΔΔ είχε τεθεί το ζήτημα των αποδυτηρίων, καθώς πολλά ήταν τα παράπονα από τις γυναίκες κολυμβήτριες που ύστερα από την προπόνησή τους στην πισίνα έκαναν χρήση των αποδυτηρίων, στα οποία όμως είχαν πρόσβαση και άνδρες γονείς.

Το πρόβλημα ξεκίνησε όταν ένας πατέρας ανήλικου κοριτσιού μπήκε στα αποδυτήρια γυναικών, προκειμένου να συνοδεύσει το παιδί του και να το βοηθήσει να ντυθεί.

Τον Ιούνιο ο πατέρας με εξώδικο ζητούσε να του επιτραπεί να αλλάζει το παιδάκι του στα αποδυτήρια, επειδή δεν είναι δυνατόν να το συνοδεύει η γυναίκα του, κατά παρέκκλιση του κανονισμού του κολυμβητηρίου.

Σε συνεδρίασή του το ΝΠΔΔ είχε αποφασίσει να μελετήσει το χώρο και να σχεδιαστεί η διαμόρφωση των αποδυτηρίων, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται όλοι οι χρήστες του.

Το θέμα επανήλθε στις  08-10-2018 με αναφορά του Π.Μ. του Γ. στην οποία αναφερόταν ότι εξακολουθεί το περσινό φαινόμενο και στα γυναικεία αποδυτήρια μπαίνουν άνδρες γονείς για να αλλάξουν τα παιδιά τους, παρά τις συστάσεις που έγιναν από τον Αστυνομικό Διευθυντή.

Μετά από αυτή την παρέμβαση, σε νέα συνεδρίασή του το Νομικό Πρόσωπο συνέταξε μελέτη για την διαρρύθμιση του χώρου στα αποδυτήρια, ώστε να δημιουργηθεί ειδική αίθουσα για αποδυτήρια ανηλίκων παιδιών που έχουν ανάγκη συνοδού.

Μέχρι να γίνει ο νέος χώρος το ΔΣ ζητεί να μην γίνεται καμία παράβαση του κανονισμού

Παρακαλούνται οι Κολυμβητικοί Σύλλογοι να εφαρμόσουν το άρθρο Γ18 του Κανονισμού Λειτουργίας του Κολυμβητηρίου ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα από τους χρήστες των αθλητικών εγκαταστάσεων.


12 Σχόλια

Έπρεπε για το αυτονόητο να γίνει ολόκληρη ιστορία; Για το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ; Οι τουαλέτες στο ΔΑΚ είναι ανύπαρκτες, αποδυτήρια χάλια, οι κερκίδες και το ταρτάν χάλι μαύρο, έλεος, πληρώνουμε για όλα αυτά και για πολλά περισσότερα.

μιας και πηγαινω τακτικα στο κολυμβητηριο,δεν πανε μονο πατεραδες στα γυναικεια για να αλλαξουν τα παιδια τους,αλλα και στα αντρικα αποδυτηρια πανε γυναικες ενω ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΕ για να αλλαξουν και εκει τα παιδια τους,ο επιστατης οσο και να λεει οτι απαγορευετε τον γραφουν κανονικα,ποτε θα ξαναγινει κανα μπαμ και θα πιαστουν μαλλι με μαλλι οπως περσυ,δεν ειναι μακρυα να γινει φασαρια

Οταν επισκέπτονται τον χώρο του κολυμβητηρίου πάνω απο χίλια ατομα την ημερα λογικό ειναι να γίνονται και παρεξηγήσεις.

Τα προβλήτα εχουν παρατηρηθεί τις ωρες που την χρήση λειτουργίας του κολυμβητηρίου εχουν τα σωματεία και οχι τις ωρες του κοινού.

Σύμφωνα με το άρθρο Γ18 του κανονισμού λειτουργίας του κολυμβητήριου την ευθύνη για την είσοδο των παιδιών στα αποδυτήρια την έχουν αποκλειστικά τα σωματεία και όχι ο επιστάτης μην τρελαινόμαστε.

Γιατί τέτοιος χαμός με τα αποδυτήρια;;; Δε νομίζω ότι ένας γονιός που πάει να ντύσει το παιδί του έχει καν την έννοια του να δει το παιδάκι οπουδήποτε άλλου ανθρώπου. Επίσης, θεωρώ άκρως σεξιστικό το διαχωρισμό ο πατέρας μόνο το αγόρι του έχει δικαίωμα να συνοδεύσει και η μητέρα μόνο την κόρη της.... Και στις μονογονεϊκές οικογένειες τι γίνεται;;; Αυτοί δεν θα έχουν πρόσβαση γιατί έτυχε να γεννήσουν το ¨λάθος φύλο";;; Π.χ. μία μητέρα θα πάει για baby sweaming το δίχρονο αγοράκι της, αλλά στα αποδυτήρια θα το αλλάξει ο μπαμπάς;;; Αυτοί που δουλεύουν και δεν μπορούν να συνοδεύσουν;;;;

Ειναι υποχρέωση των σωματείων να περιφρουρούν τα αποδητήρια για την εύρυθμη λειτουργία του κολυμβητηρίου τις ώρες που έχουν κατά αποκλειστική χρήση του χώρου.

Αμα ζουσατε εκτος Ελλαδος, σε χωρες με νομους οι οποιοι τηρουνται, αλλα θα λεγατε, διοτι θα υπηρχε και η αναλογη προληψη και ευθυνη των φορεων. Τωρα σε κρατος και χωρα μ.....ελο, τι περιμενετε, να δωσουν βασει στο τι τους λεει ο επιστατης?

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.