Τα κολωνάκια, η αναρχία και οι τραυματισμοί στους δρόμους της Τρίπολης (pics)

Τα κολωνάκια, η αναρχία και οι τραυματισμοί στους δρόμους της Τρίπολης (pics)

Νοέμβριος 07, 2018 - 14:00
15 σχόλια

Πολλά χρόνια έχουν περάσει από όταν τοποθετηθήκαν τα πορτοκαλί κολωνάκια στους δρόμους της Τρίπολης επί δημαρχίας του κ. Σμυρνιώτη που στόχο είχαν τη συμμόρφωση των οδηγών σε ό,τι αφορούσε στη στάση και στάθμευση των οχημάτων τους σε στενούς δρόμους πυκνής κυκλοφορίας.

Από το 2011 μπορεί να έχουν αλλάξει πολλά στην πόλη, τα κολωνάκια όμως παραμένουν τα ίδια. Η φθορά τους από το πέρασμα των χρόνων είναι εμφανής και δυστυχώς πλέον και επικίνδυνη για τους πεζούς.

Όπως κατήγγειλε ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του ΔΣ Τρίπολης Κ. Τζιούμης, τα σπασμένα, κομμένα και απόλυτα κατεστραμμένα κολωνάκια είναι παγίδες για τους διερχόμενους  πεζούς, οι οποίοι παραπατούν και σκοντάφτουν πάνω στα απομεινάρια των εύπλαστων πλαστικών αντικειμένων.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης να αναφέρουμε ότι η δημοτική αρχή Παυλή τον Δεκέμβριο του 2014 αποφάσισε  την αφαίρεση των υφιστάμενων εύκαμπτων πλαστικών οριοδεικτών από τον άξονα των οδών Γεωργίου Α’ και Εθνομαρτύρων.

Όπως είχε αναφέρει ο δήμαρχος Δ. Παυλής στη συνεδρίαση του ΔΣ, «θα αφαιρεθούν τα πορτοκαλί κολωνάκια και θα τοποθετηθούν κάγκελα, τα οποία θα εμποδίζουν τη στάση και τη στάθμευση».

Η άναρχη στάση και στάθμευση των οχημάτων δεν έχει περιοριστεί, αντιθέτως η απουσία της κυκλοφοριακής μελέτης, και η ανοχή που υπάρχει πίσω από την επιβολή προστίμων από τις Αρχές, έχει καταστήσει την Τρίπολη μια πόλη-«ζούγκλα», όπου ο καθένας παρατάει το δίτροχο ή τετράτροχο όχημά του όπου τον βολεύει.

Έφ.Κ

Ειδήσεις: 

15 Σχόλια

Ο Σμυρνιωτης είχε βάλει παντού κολωνάκια εκτός από τον δρόμο που διατηρεί μαγαζί η γυναίκα του..... Γιατί εκεί δεν τον απασχολούσε η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών??????

@Βρε ζωντόβολο τί κολονάκια να μπουν εκεί αφού έχει φανάρι! Τα κολονάκια μπήκαν σε δρόμους μέσα στην πόλη προκειμένου να σταματήσουν να παρκάρουν τα αυτοκίνητα δεξιά και αριστερά και να παρακωλύουν την κυκλοφορία. Στο μαγαζί της γυναίκας του Σμυρνιώτη, απέναντι και μπροστά από τη Δήμητρος επειδή έχει φανάρι και υπάρχει συνεχής ροή των αυτοκινήτων, δεν μπορούν να παρκάρουν μονίμως δεξιά κι αριστερά τα αυτοκίνητα! Ουστ, αγράμματοι και αδαείς παυλικοί ψηφοφόροι!

Τη χρησιμότητα που είχαν τα πλαστικά κολονάκια δεν είδα να την θίγετε πουθενά στο άρθρο σας. Όπου θέλει παρκάρει πάλι ο καθένας στους δρόμους που υπήρχαν κολονάκια κι έχουν ξηλωθεί

17:52 τι δουλεια εχουν τα κολωνακια με τα φαναρια;;ανεξαρτητο ειναι το ενα με το αλλο..με τοση εξυπναδα σιγουρα Σμυρνιωτη θα ψηφιζεις

Ειτε υπαρχουν κολωνακια ειτε οχι ο καθενας παρκαρει οπου βρει. Ακομα και στη μεση του δρομου τα αφηνουν (ειδικα οταν διπλα τους υπαρχουν αλλα και φευγουν), πανω σε στροφες. Διπλοπαρκαρισματα παντου. Στη δεληγιαννη στα παλια χασαπικα δε χωρας να στριψεις ή ακομα και να περασεις αν εχεις μεγαλο αμαξι. Δε φταινε τ κολωνακια που σπανε. Αλλα αυτοι που τα σπαζουν για να παρκαρουν πανω τους

Με τα κολωνάκια σου απαγορεύεται να χρησιμοποιείς μέρος του οδοστρώματος κατά την κίνηση σου. Αυτό είναι παράλογο. Αν θέλουν να εμποδίσουν το παράνομο παρκάρισμα 1) να αρχίσουν να κόβουν κλήσεις 2) να φτιαχτούν/μισθωθούν χώροι για παρκινγκ.

Δεν έχουν καμία δουλειά ρε αστροπελέκι 18:07, αλλά θέλει να σου πει ότι δεν υπάρχει λόγος να μπουν πλαστικά κολονάκια σε δρόμους όπου υπάρχουν φωτεινοί σηματοδότες γιατί έτσι κι αλλιώς είναι πολύ συχνή η κυκλοφορία των αυτοκινήτων και είναι πρακτικά δύσκολο να σταθμεύσουν αυτοκίνητα ένθεν κι ένθεν του δρόμου. Ο λόγος που είχαν τοποθετηθεί τα κολονάκια σε κεντρικούς δρόμους μέσα στην πόλη ήταν για να αποτρέψει κάτι στούκας σαν και σένα να μην παρκάρουν δεξιά κι αριστερά. Το κατάλαβες τώρα; Να διαβάζεις και τα πιο πάνω σχόλια αστραπόγιαννε για να καταλαβαίνεις πανέξυπνε φηφοφόρε του Παυλή..

18/30 Μόνο εσείς στην Τρίπολη είσαστε οι δυσκοίλιοι με τα κολονάκια. Αλλού π.χ. Κόρινθος, Καλαμάτα, δεν είδα να διαμαρτύρετασι κανένας ούτε να τα έχουν ξηλώσει από τους δρόμους. Μάλλον αυτοί είναι ηλίθιοι κι εσείς τέρατα εξυπνάδας, δεν εξηγείται αλλιώς

@18:59 καταλαβαίνεις ότι τα κολονάκια σου περιορίζουν το οδόστρωμα όταν θες να κινηθείς; Ότι γίνεται στενότερος ο δρόμος χωρίς ουσία; Αν είναι σωστό να έχουμε στενούς δρόμους τότε είτε να βάλουν σιδερένια κολονάκια είτε να χτίσουν και να έχουμε μεγαλύτερα πεζοδρόμια να περπατάμε άνετα.

Βρε ζωντοβολο για να σου απαντήσω νε τον ίδιο τρόπο..... Η μελέτη για τα κολωνάκια ήταν να τοποθετηθουν εκτός των άλλων σε όλη την Γρηγορίου Λαμπράκη και όλη την Ναυπλίου επίσης. Θες να έχεις και γνώμη ασχετε... σου προσβαλαμε την υποψηφιότητα.

Κακόμοιροι πολίτες.... Όλα τα έργα έγιναν τα κολωνάκια μας έλειπαν... γλυφτε μηπως πάρετε κάνα 8μηνο στον δήμο... ξυπνάτε ΧΑΝΌΜΑΣΤΕ!!!!!

ΚΥΡΙΕ ΠΑΥΛΗ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΤΑ ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ ΚΟΛΩΝΑΚΙΑ ΠΟΥ ΛΕΓΑΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΑΙΣΘΗΤΟΥΣ ΤΡΙΠΟΛΙΤΣΙΩΤΕΣ ΝΑ ΠΑΡΚΑΡΟΥΝ ΟΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ. Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΤΕ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΕΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΑΝ.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.