Νομιμοποίηση εργασίας μεταναστών χωρίς άδεια παραμονής στην Αρκαδία (pics,vid)

Νομιμοποίηση εργασίας μεταναστών χωρίς άδεια παραμονής στην Αρκαδία (pics,vid)

Οκτώβριος 31, 2018 - 19:18
5 σχόλια

Σύσκεψη στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου προκειμένου να αποφασιστεί ποιος είναι ο αριθμός των αλλοδαπών εργατών που χρειάζονται για τις αγροτικές εργασίες στην Αρκαδία.

Στη συνάντηση βρέθηκαν φορείς που εμπλέκονται με αυτά τα ζητήματα και ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας.

Να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με τον  αριθ.οικ.52561/1176/08-10-2018 έγγραφο του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης πρέπει οι περιφέρειες να καθορίσουν τις ανάγκες τους σε ό,τι αφορά το εργατικό δυναμικό πολίτες τρίτων χωρών για εξαρτημένη εργασία, εποχική απασχόληση, απασχόληση αλιεργατών και απασχόληση εργαζομένων υψηλής ειδίκευσης.

Όπως αναφέρθηκε στη σύσκεψη οι  εργαζόμενοι από τρίτες χώρες θα έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν στα χωράφια.

« Φέτος έγινε μια σύσκεψη για να καταγραφεί ο αριθμός των ατόμων που μπορούν να απασχοληθούν σαν εργάτες γης σε κτηνοτροφικές μονάδες, ή σαν εργάτες αλιείας. Έως την Παρασκευή όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς μπορούν να  καταθέσουν τα αιτήματά τους για τους αλλοδαπούς εργάτες που χρειάζονται», ανέφερε ο κ. Γιαννακούρας.

Οι εργάτες έτσι θα πάψουν να κρύβονται μέσα στα καλύβια, να γίνουν νόμιμοι

Τέλος, να σημειώσουμε ότι με αυτό το μέτρο δίνεται η ευκαιρία σε αυτούς που δουλεύουν παράνομα στα χωράφια να νομιμοποιηθούν.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Νομιμοποίηση εργασίας μεταναστών στην Αρκαδία


5 Σχόλια

Η δράση περιλαμβάνει κσι υπηρεσίες παροχής υπηρεσιών από κόρες σοσιαλιστικών πατρίδων;

ακόμα και να το συζητάμε είναι ντροπή. Το δουλεμπόριο , η μαύρη εργασία και η λαθρομετανάστευση προμοτάρονται από το ανθελληνικό κράτος. Γιαυτό μαζέυουν όλη την δυστυχία του κόσμου, για "φτηνο κρέας" στους χωρους δουλειάς........................

ΑΙΣΧΟΣ

Οταν ξυπνήσουν οι αρμόδιοι ας ερευνήσουν με τι προσωπικό παράγουν οι "εμπλεκόμενοι φορείς" μέχρι τώρα.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.