Αλλαγή πινακίδας υποχρεωτικής πορείας (STOP) στη συμβολή των οδών Αγ. Κωνσταντίνου και Παπαρρηγοπούλου (pics)

Αλλαγή πινακίδας υποχρεωτικής πορείας (STOP) στη συμβολή των οδών Αγ. Κωνσταντίνου και Παπαρρηγοπούλου (pics)

Οκτώβριος 22, 2018 - 10:27
6 σχόλια

Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι οι οδηγοί που διέρχονται των οδών Αγίου Κωνσταντίνου και Παπαρρηγοπούλου στην Τρίπολη, καθώς πριν από λίγες ημέρες έγινε αλλαγή στην σηματοδότηση.

Στη συμβολή των οδών Αγ. Κωνσταντίνου και Παπαρρηγοπούλου σε προηγούμενο χρόνο προτεραιότητα είχαν οι οδηγοί που κινούνταν στην Αγίου Κωνσταντίνου, πράγμα το οποίο δεν είναι πρακτικό καθώς το τυφλό σημείο και η στροφή ανάγκαζαν τους οδηγούς να σταματήσουν και να ελέγξουν την κυκλοφορία.

Πλέον οι οδηγοί που κινούνται επί της Αγίου Κωνσταντίνου οφείλουν να διακόπτουν την πορεία τους και να παραχωρούν προτεραιότητα σε οχήματα που πλησιάζουν από την οδό Παπαρρηγοπούλου και να μην ξεκινούν ξανά μέχρις ότου βεβαιωθούν ότι μπορούν να το πράξουν χωρίς κίνδυνο.

Το πρόβλημα στη ρύθμιση της κυκλοφορίας ξεκίνησε από όταν πεζοδρομήθηκε η Τάσου Σεχιώτη, καθώς τα φανάρια παρέμεναν σε λειτουργία, για αρκετό καιρό με αποτέλεσμα το «πράσινο» της Τάσου Σεχιώτη να καθυστερεί τους οδηγούς που κινούνταν στα δύο άλλα ρεύματα. Το πρόβλημα όμως δεν σταμάτησε εκεί αφού αργότερα την ρύθμιση της κυκλοφορίας έκανε η πινακίδα STOP επί της οδού Παπαρρηγοπούλου.

Επιτέλους ύστερα από περίπου πέντε χρόνια έγινε η αρτιότερη και πιο λογική ρύθμιση της κυκλοφορίας, με την τοποθέτηση του STOP στην Αγίου Κωνσταντίνου.

Τέλος, να υπενθυμίσουμε στους οδηγούς ότι για παραβίαση STOP - παραχώρησης προτεραιότητας το πρόστιμο είναι 700 ευρώ και αφαίρεση άδειας οδήγησης για 20 ημέρες. Για εκείνους που ξεπερνούν τα εισοδηματικά κριτήρια είναι 1.400 ευρώ και 2.100 ευρώ αντίστοιχα.

Ειδήσεις: 

6 Σχόλια

Επιτέλους! Μπράβο! Με την ίδια λογική, θα πρέπει να μπει πινακίδα STOP στη συμβολή της οδού Βηλαρά με την οδό Ερυμάνθου, όπου τα αυτοκίνητα από την Βηλαρά μέχρι σήμερα εξέρχονται στην Ερυμάνθου χωρίς να σταματούν. Η Ερυμάνθου λειτουργεί εκ των πραγμάτων ως ένας περιφερειακός άξονας μεγάλης κυκλοφορίας. Ας εξετάσουν το αίτημα οι υπεύθυνοι και όπου αλλού έχουν διαμορφωθεί άξονες μεγάλης κυκλοφορίας και στους εξερχόμενους δρόμους δεν υπάρχουν STOP.

5 χρόνια μετά....τρομερά αντανακλαστικά ( απο την πρώτη ημέρα της πεζοδρόμησης έπρεπε να γίνει)...και μετα περιμένουμε θα ερθει ο αλλος να επενδυσει τα λεφτά του στο ρημαδι που λέγεται Ελλάδα....αντε γειά!!περιμένουμε και το σήμα υποχρεωτικής αριστερής στροφής στη συμβολή Δεληγιάνη με 28ης Οκτωβρίου που θα απαγορεύει στους οδηγούς να σου κλείνουν ξαφνικά το δρόμο της 28ης Οκτωβρίου γιατι θέλουν να μπουν διαγώνια απένατι στη Θεοφιλοπουλου

Κατά την γνώμη μου είναι λάθος η αλλάγή. Οποιος έρχεται από Αγ.Κων/νου δεν μπορει να ελεγξει ευκολα απο αριστερά του γιατι η ρυμοτομική γραμμη του προπατζιδικου βγαίνει πολύ πιο έξω από την δεξια (που ειναι το παλιο σπιτι). Οπότε θα αναγκάζεται να βγαίνει πολύ έξω και θα γίνονται στούκες απτα αριστερά. Επίσης θα έχουμε μεγαλύτερες ταχύτητες στην Παπαρηγοπούλου και "δράματα" με τους πεζούς που την διασχίζουν καθημερινα από και προς τα δικαστήρια. Εδώ θα είμαστε - μακάρι να μην συμβεί τίποτα...............................

Έτσι κι αλλιώς από την Παπαρηγοπούλου δεν σταμάταγε κανείς είτε υπήρχε στοπ είτε δεν υπήρχε.

Τώρα θα δεις γκάζια οι κάγκουρες!! Προφήτης Ηλίας - Λέσχη Αξιωματικών 3,2sec. Βάλτε μόνιμα ασθενοφόρο πάνω στον πεζόδρομο..

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.