Η «δημοφιλής» παράβαση του ΚΟΚ στην Τρίπολη

Η «δημοφιλής» παράβαση του ΚΟΚ στην Τρίπολη

Οκτώβριος 19, 2018 - 09:10
18 σχόλια

Ξεπερνώντας την παράβαση του STOP, την παράνομη στάθμευση , την αντικανονική χρήση τηλεφώνου, οι οδηγοί που κινούνται στην Τρίπολη αρέσκονται και στην αναστροφή.

Μπορούν να κάνουν αναστροφή, σε μονόδρομο, στον περιφερειακό, σε τυφλά σημεία, αλλά και σε κεντρικούς πολυσύχναστους δρόμους, όπως στην οδό Καλαβρύτων μπροστά από το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο.

Σε καθημερινή βάση, οδηγοί προχωρούν σε αναστροφή του οχήματός τους προκειμένου να «γλυτώσουν» την πορεία λίγων μέτρων μέχρι να υπάρξει ένα ασφαλές σημείο για να γίνει η αλλαγή πορείας.

Να αναφέρουμε ότι αν δεν υπάρχει η απαγορευτική πινακίδα P-29 που να το επιβάλει, υπάρχει η λευκή διαγράμμιση που απαγορεύει την αναστροφή της πορείας, που θέλει βέβαια μια «τόνωση».

Μια δικαιολογία που χρησιμοποιείται  από τους οδηγούς που στην πλειοψηφία τους γνωρίζουν ότι απαγορεύεται η αναστροφή, είναι ότι δεν υπάρχει πινακίδα ή κάποια εμφανής γραμμή επί του οδοστρώματος. Αλλά ξεπερνώντας αυτές τις σκέψεις να υπενθυμίσουμε στους οδηγούς ότι το σημείο αυτό βρίσκεται στην είσοδο της Τρίπολης, και καθημερινά κινούνται σε αυτόν τον δρόμο εκατοντάδες οχήματα, καθώς και πολλοί πεζοί και ανήλικοι με ποδήλατα, που επισκέπτονται το ΔΑΚ καθημερινά.

Να υπενθυμίσουμε στους οδηγούς ότι για την παράβαση της αναστροφής, βάση του  (ν.2696/1999 αρθ.29 παρ.2) το πρόστιμο φτάνει τα 700 ευρώ.

Να υπενθυμίσουμε ότι, σύμφωνα με τα οδικά σήματα, απαγορεύεται: 

Να εισέρχονται σε περιοχή του οδοστρώματος η οποία προσδιορίζεται με παράλληλες λοξές λωρίδες και πλαισιώνεται με συνεχή γραμμή.
Αν η περιοχή αυτή πλαισιώνεται με διακεκομμένη γραμμή, οι οδηγοί επιτρέπεται να εισέρχονται σε αυτή μόνον όταν βεβαιωθούν ότι είναι δυνατόν να κάνουν αυτό ασφαλώς ή για να στρίψουν σε οδό η οποία συμβάλλει στη πλευρά της αντίθετης κατεύθυνσης της κυκλοφορίας.

Έτσι, όποιος κατευθύνεται από το κέντρο της Τρίπολης προς την Καλαβρύτων με σταθμό το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Τρίπολης, δεν μπορεί να αλλάξει επί τόπου πορεία όταν τελειώνει το κράσπεδο, αλλά θα πρέπει να στρίψει επί τις οδού Αγίου Γεωργίου και ύστερα να αλλάξει πορεία και να σταθμεύσει μπροστά στην είσοδο του ΔΑΚ ή στους χώρους στάθμευσης του σταδίου.

Ειδήσεις: 

18 Σχόλια

ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΠΑΠΑΡΗΓΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟΠ ΟΠΩΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΑΠΑΡΗΓΟΠΟΥΛΟΥ ΑΛΛΑ ΣΧΕΔΩΝ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ.

Δέχεται η Τροχαία βίντεο από κινητά με πάσης φύσεως παραβάσεις και δικών της οχημάτων, ή το πάμε στα προσωπικά δεδομένα και κουκουλώνουμε τα πάντα;

Από την στιγμή που και η ίδια η αστυνομία κάνει παραβάσεις, τότε τι να πουν οι πολίτες; (Κλασική αναστροφή στην Μουτζουροπούλου με αγίου Κωνσταντίνου).

Το βασικό είναι να τηρείται το αυτονόητο ασχέτως εάν υπάρχει ή όχι σήμα. Έξω απ το στάδιο δεν μπορείς να κάνεις με ασφάλεια αναστροφή, διότι δε φτάνει το πλάτος του δρόμου, κι όμως κάποιοι ανεγκέφαλοι το κάνουν διότι βαριούνται να οδηγήσουν άλλα 100 μέτρα και να στρίψουν με ασφάλεια. Για μια ακόμα φορά λοιπόν καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι λείπει η παιδεία και όχι τα σήματα του ΚΟΚ. Το παραπάνω, φυσικά, αφορά τον οποιονδήποτε, είτε είναι ιδιώτης, είτε κρατικός λειτουργός είτε οτιδήποτε άλλο...

12:45 Το STOP επί της Παπαρρηγοπούλου & Αγίου Κων/νου δεν ισχύει ρε βλήτο. Ίσχυε όταν λειτουργούσαν οι φωτενοί σηματοδότες ώστε να παραχωρείται προτεραιότητα σε περίπτωση που θα ήταν εκτός λειτουργίας. Τώρα έχουν προτεραιότητα αυτοί που διέρχονται επί της Παπαρρηγοπούλου. Δύσκολο είναι να το βάλετε στο κούφιο μυαλό σας;

15:36 Μαλλον το βλητο εισαι εσυ. Ποιος είπε οτι δεν ισχύει το STOP; Και τώρα εκτός λειτουργίας είναι οι σηματοδότες άρα ισχυει. Γι αυτό σκοτωνεται ο κόσμος γιατι γεμίσαμε ξερόλες

23/44 Καλά σου λέει ο πιο πάνω ρε μαύρα μεσάνυχτα! Το στοπ επί της Παπαρρηγγοπούλου και αγίου Κανσταντίνου έπαψε να ισχύει όταν σταμάτησαν να λειτουργούν τα φανάρια αφού πεζοδρομήθηκε και η Τάσου Σεχιώτη! Εσύ δηλαδή θέλεις να μας πεις ότι όταν κατεβαίνεις την Παπαρηγοπούλου από προφήτη Ηλία, σταματάς στο στοπ και παραχωρείς προτεραιότητα σ' αυτόν που έρχεται από αγίου Κωνσταντίνου; Τότε είσαι επικίνδυνος και άσχετος!

9/14 Δυστυχώς κυκλοφορούν οδηγοί σαν και εσάς. Τι αποδεικνύει οτι το ΣΤΟΠ που βλέπεις έχει καταργηθεί; Οταν βλέπεις οποιοδήποτε σήμα σημαίνει οτι πρέπει να συμμορφωθείς. Οτι φαντάζεται ο καθένας σε αυτή τη χώρα... και διπλώματα με μέσον

@23:44 Κι επειδή είσαι και πανάσχετος στόκος και κατάλαβαν ότι το STOP δεν έχει καμία ουσία εκεί που βρισκόταν πάνω από το εκτός χρήσης φανάρι, το έβγαλαν και πλέον δεν υπάρχει καθόλου σήμα STOP. Τράβα τώρα ρούφα το αβγό σου που θες να κάνεις και σχόλια πανύβλακα άσχετε. Κάνουμε το σταυρό μας μόνο μην μας πετύχεις με 'κανα αυτοκίνητο στο δρόμο και μας φας στο φτερό. Φαντάζομαι με ποιο τρόπο πήρες δίπλωμα. Ακόμα στάζει "λάδι" το δίπλωμά σου...

@11:13 Άντε να πάμε πάλι από την αρχή μήπως και χαμπαριάσει το ανύπαρκτο μυαλό σας. Τί δεν καταλαβαίνεις ρε τούβλο όταν λέμε ότι το ΣΤΟΠ ίσχυε μόνο όταν λειτουργούσε και το κομμάτι της Τ. Σεχιώτη που τώρα έχει πεζοδρομηθεί; Θέλεις να στο ζωγραφίσουμε κιόλας; Έμεινε εκεί απλά γιατί κάποιοι δεν το ξήλωσαν έγκαιρα όταν έπαψε να υφίσταται σταυροδρόμι στο σημείο, με αποτέλεσμα κάποια τούβλα σαν και σένα να το βλέπουν και να σταματάνε ενώ στην Παπαρηγοπούλου έχει πλέον προτεραιότητα αυτός που κινείται επ' αυτής. Γκέγκε; Πλέον το σήμα δεν υπάρχει, το πήρες χαμπάρι όρνιο;

11:13 Μάλλον με μέσον το πήρες τότε λεβέντη γιατί το stop το ξήλωσαν επειδή κατάλαβαν ότι ήταν εντελώς άκυρο να βρίσκεται εκεί. Έτσι σου είπαν εσένα ρε άσχετε ότι πρέπει να συμμορφώνεσαι με ό,τι σήμα βλέπεις και όπου το βλέπεις, είναι δεν είναι σωστό; Αν σου βάλουν δηλαδή ένα σήμα με υποχρεωτική πορεία εμπρός και έχεις γκρεμό μπροστά σου, θα πας ευθεία και θα πέσεις στο γκρεμό, επειδή πρέπει να συμμορφωθείς στο σήμα; Κρίση οδηγική δεν έχεις για να κρίνεις αν έναν σήμα είναι σωστό ή όχι; Ου να μου χαθείτε τσοπαναραίοι! Γίνατε όλοι επιστήμονες του τιμονιού άχρηστοι!

ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΚΑΤΙ?ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ,ΦΤΑΝΩ ΑΠΟ ΑΓ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΝΑ ΚΑΝΩ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΛΕΣΧΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ, ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΟΠ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΩ.ΕΑΝ ΚΑΠΙΟΣ ΠΕΣΕΙ ΕΠΑΝΩ ΜΟΥ ΘΑ ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ?

13:36... και ενω αυτοι στην Παπατηγοπουλου εχουν στοπ. Θα μας τρελανουν τα ζωα. Αυτοι καταργουν το στοπ απο μονοι τους και βριζουν και απο πανω. ΦΟΝΙΑΔΕΣ

Είναι εντυπωσιακό να υποστηρίζει κάποιος φόρα παρτίδα στο διαδίκτυο το ...λάθος του. Οποιοδήποτε σήμα υπάρχει σε δρόμο, ΠΡΟΦΑΝΩΣ και ισχύει. Για αυτό έβγαλαν και την πινακίδα, για να μην ισχύει. Όσο υπήρχε εκεί, ίσχυε κανονικά. Το αν έγινε πεζόδρομος ή όχι, δεν έχει καμία σημασία. Όποια πινακίδα υπάρχει τοποθετημένη σε δρόμο ισχύει, δεν είναι στην κρίση του κάθε κάγκουρα. Έτσι εξηγείται μάλλον και ότι 9 στους 10 στην Τρίπολη νομίζουν ότι έχει προτεραιότητα αυτός που κινείται κυκλικά στην πλατεία και όχι αυτός που εισέρχεται σε αυτή (εκτός και αν υπάρχει πινακίδα αλλαγής προτεραιότητας).

@00:33 πάρα πολύ σωστά. Τα σήματα, όπου υπάρχουν, ισχύουν είτε μας αρέσει είτε όχι. Δεν μπορούμε να κάνουμε εμείς ερμηνεία του νόμου κατά την κρίση μας. Άλλωστε έχει γίνει ανάλογο ατύχημα στην Παπαρηγοπούλου και Αγίου Κωνσταντίνου και φυσικά δικαιώθηκε ο κινούμενος επί της Αγίου Κωνσταντίνου διότι ο άλλος είχε ΣΤΟΠ. Είναι πολύ απλό γIα να το καταλάβει ακόμα κι ένας παιδί.

00/33 Πώς έχει προτεραιότητα αυτός που εισέρχεται στην πλατεία ρε τούβλο, αφού σου έχει κάτι ΣΤΟΠ σαν την κεφάλα σου στις εισόδους των πλατειών. Εσύ δηλαδή ο μάγκας οδηγός, ο γ@μ@ω, θα παρακάμψεις το ΣΤΟΠ;

Ασφαλές κριτήριο εντοπισμού μπάζων με τιμόνι η παρατήρηση πως παρκάρουν στις θέσεις των σούπερ μάρκετ Ανάπηροι κατ'ομολογίαν στις αναπηρικές, αλλά και μπροστά στην είσοδο για μην περπατήσουν 20 μέτρα. Μπορείτε να τους φωτογραφίσετε ελεύθερα και να τους φανταστίτε σε συνθήκες πραγματικής οδήγησης.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.