Την Τρίτη η Τιμία Ζώνη στον Νεομάρτυρα Παύλο

Την Τρίτη η Τιμία Ζώνη στον Νεομάρτυρα Παύλο

Οκτώβριος 22, 2018 - 08:07
5 σχόλια

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλεξάνδρου, την Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 11:00 π.μ. ο Ιερός Ναός Νεομάρτυρα Παύλου θα υποδεχθεί την Τιμία Ζώνη, η οποία βρίσκεται για τετραήμερο προσκύνημα στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βασιλείου.

Το Ιερό Κειμήλιο θα μεταφερθεί για λίγες ώρες, πριν αναχωρήσει από την Τρίπολη, στον Ιερό Ναό Νεομάρτυρα Παύλου, με σκοπό να προσκυνήσουν όσοι δεν κατάφεραν, ιδιαίτερα τα Άτομα με ειδικές ανάγκες αλλά και άνθρωποι που αδυνατούν να ανέβουν στον Μητροπολιτικό Ναό.

Ειδήσεις: 

5 Σχόλια

1ον Ζητούνται εθελοντές ώστε να εξηγήσουν στον δεκάχρονο γιο μου: " μπαμπά στο σχολείο δε μάθαμε να μην προσκυνάμε είδωλα? τώρα τι γίνεται στην εκκλησία ???" 2ον εφορία, ΙΚΑ, αστυνομία και Δήμος όταν δείτε τον καστανά στην πλατεία να έχει στήσει πάγκο μην παραλείψετε να ζητήσετε σχετική άδεια, αν δεν έχει ξέρετε πρόστιμο. Αυτές τις μέρες μην τυχόν και πράξετε το αντίστοιχο στην πλατεία Αγ. Βασιλείου γιατί αυτοί που πουλάνε θρησκευτικά τιμαλφή είναι άγιοι άνθρωποι !!!! ΕΤΣΙ .... για να πορευόμαστε στις αρχές του νέου αιώνα προς την ανάπτυξη (κατά προτίμηση αειφόρος), την εξέλιξη κλπ. κλπ.

Ουαί υμίν Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές . Φραγγέλιο που σας χρειάζεται.

@ nick lyk ρωτούσα τι συμβαίνει στις θρησκείες όταν μένουν χωρίς πιστούς. Αν εκπορεύονται από υπερφυσικές οντότητες που τις ονομάζουμε θεούς, θα πρέπει να συνεχίζουν να υπάρχουν, έστω και χωρίς πιστούς. Πιο λογική η εξήγηση ότι οι θρησκείες είναι επινοήματα του ανθρώπου και εξαϋλώνονται με την αποδήμησή του. Διαφορετικά, ο "αιθέρας" θα ήταν τίγκα στους θεούς που θα μονομαχούσαν μεταξύ τους ποιος θα μαζέψει το πολυπληθέστερο ευσεβές κοινό. Πάντως ή όλες οι θρησκείες είναι αληθινές ή καμία. Αυτό λέει η λογική.

Το παράλογο των θρησκειών είναι στο ότι ο καθένας έχει διαφορετική ερμηνεία. Σε εμάς π.χ. το έθιμο είναι να τρώμε το Πάσχα αρνί, ενώ σε άλλες χριστιανικές θρησκείες τρώνε μόνο ψάρι, και θεωρείται αμαρτία να φάς κρέας Κυριακή του Πάσχα. Αν βγείτε εκτός Ελλάδας θα δείτε ότι τα όσα πιστεύουμε εδώ είναι απλά ένα τοπικό φαινόμενο και τοπική συνήθεια, ενώ στις περισσότερες χώρες θεωρείται μειονεκτημα το να είναι κάποιος θρήσκος, και το φυσιολογικό είναι να μην ασχολείσαι καν με την θρησκεία.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.