Αμετανόητος ληστής στην Μεγαλόπολη συνελήφθη για δεύτερη φορά και πάλι τον άφησαν ελεύθερο!

Αμετανόητος ληστής στην Μεγαλόπολη συνελήφθη για δεύτερη φορά και πάλι τον άφησαν ελεύθερο!

Οκτώβριος 19, 2018 - 22:48
18 σχόλια

Ο νεαρός 35άρης που συνελήφθη πριν λίγες ημέρες για την κλοπή κινητών τηλεφώνων στο κλειστό γυμναστήριο Μεγαλόπολης, μέσα σε λίγες ημέρες επιχείρησε και πάλι να κλέψει και συνελήφθη για δεύτερη φορά!

Ακούγεται αστείο και ανέκδοτο αλλά δυστυχώς η νομοθεσία μας αυτή είναι!

Ο δράστης της κλοπής των κινητών τηλεφώνων συνελήφθη από άνδρες του Α.Τ. Μεγαλόπολης , 3 ώρες μετά την κλοπή, οδηγήθηκε στο αυτόφωρο, όπου δικάστηκε αλλά αφέθηκε ελεύθερος!

Αμέσως μετά χωρίς κανέναν ενδοιασμό μπήκε σε χώρο της Μητρόπολης Μεγαλόπολης και μέσα στο ιερό απέσπασε ένα πολύ μικρό χρηματικό ποσό. Και πάλι συνελήφθη από άνδρες του Α.Τ. Μεγαλόπολης, αυτή την φορά μέσα σε 1 ώρα μόλις ! Οδηγήθηκε και πάλι στο αυτόφωρο , δικάστηκε και επειδή η νομοθεσία μας το λέει, αφέθηκε και πάλι ελεύθερος!

Δεν φτάνει που οι πολιτικές που ακολουθούνται έχουν αποδυναμώσει εντελώς τα αστυνομικά τμήματα, έχουμε και την νομοθεσία να αφήνει ελεύθερους δράστες τέτοιων καταστάσεων.Οι Αστυνομικοί αν και ελάχιστοι κάνουν την δουλειά τους αλλά μετά από λίγες ώρες οι δράστες είναι έξω. Τους πολίτες τελικά ποιος θα τους προστατέψει;

Πηγή: kafeneio-megalopolis.gr

Ειδήσεις: 

18 Σχόλια

Ως αστυνομικός, πάντα συμβουλεύω τους πολίτες να λάβουν οι ίδιοι μέτρα αυτοπροστασίας και μην περιμένουν τίποτα από την ΕΛΑΣ. Διαλυθηκαμε εις τα εξ ων συνετέθη.

Οι Αστυνομικοί επιτίθενται και σπρώχνουν με τα πόδια τους τον Ζακ (τον ληστή) για να τον συλλάβουν και τους κατηγορούν ότι χρησιμοποίησαν υπερβολική βία. Την μεθεπόμενη μέρα τους κατηγορούν γιατί δεν επενέβησαν για να συλλάβουν τους αναρχικούς που επιτέθηκαν στο Α. Τ. Ομόνοιας. μα αν γινόταν επέμβαση αυτή θα έπρεπε να ήταν βίαιη για να έχει αποτελέσματα. Σαν το αυγό στα διό λιθάρια. Όπου το αυγό, όπου και να γείρει θα σπάσει. Αυτή είναι η πολιτεία μας, αλλά και η νοοτροπία των περισσότερων πολιτών. Καθόλου στήριξη στις έννομες Αρχές. Γι αυτό η ανασφάλεια των πολιτών, όλο και χειροτερεύει.

Πάσχουν με αντίστροφη χρονική σειρά η δικαιοσύνη, οι διωκτικές αρχές, οι αυτόπτες μάρτυρες. Με συνοπτικές διαδικασίες ο δράστης θα έπρεπε να έχει εκτελεστεί αυτόχρημα, έχουμε πέσει όμως θύματα της πολιτικής ορθότητας!!! (μα η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος δεν μπορεί να επέμβει αυτεπαγγέλτως για να γλιτώσουμε από τέτοιες εγκληματικές απόψεις; ο υπογράφων ως αστυνομικός είναι μούφα, δεν πιστεύω να ανήκει στο Σώμα και να εκφράζεται με τέτοια λόγια).

08:31 Τι κουβαλάς μέσα στο κεφάλι σου που δεν μπορείς να διαχωρίσεις τις 2 διαφορετικές καταστάσεις μεταξύ Ζακ (ληστή) και την επίθεση των αναρχικών; Κατακραυγή για την βια στο Ζακ έγινε γιατί είναι προφανές ότι υπερέβη το μέτρο. Ότι ήταν υπερβολική και απάνθρωπη. Από την άλλη στους αναρχικούς, εφόσον έκαναν ενεργή και παρούσα επίθεση έπρεπε να υπάρξει η αρμόζουσα αντίδραση της αστυνομίας για να παύσει η επίθεση και να συλληφθούν. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Πώς τα εξισώνεις και τα βάζεις στο ίδιο τσουβάλι; Αλλά βέβαια η αστυνομία με έναν άνθρωπο ξέρει να τα βάζει, με πολλούς κρύβεται.

Η νομοθεσία δίνει την δυνατότητα στο δικαστήριο να παρακάμψει με ειδική αιτιολόγηση την αναστολή και να επιβάλει την έκτιση της ποινής όταν υπάρχει υποτροπή και εφόσον κρίνει ότι είναι απαραίτητη (η έκτιση) για την αποτροπή τέλεσης νέων αδικημάτων από τον δράστη. Μάλλον το μικρό ποσό της 2ης κλοπής δεν έπεισε το δικαστήριο για κάνει χρήση αυτής της δυνατότητας. (εκτός αν ξέχασε ότι υπάρχει ή βαριόταν να γράψει ειδική αιτιολογία).

12.07, εσύ που έχεις σοφία στο κεφάλι σου, τι έχεις να πεις για τις Αστυνομίες άλλων χωρών και για το πώς θα χειρίζονταν το περιστατικό με τον ζακ, βλέποντας καθημερινά από τα ΜΜΕ πως επεμβαίνουν σε ανάλογες περιπτώσεις; Άκου υπερέβησαν το μέτρο. Πώς έπρεπε να γίνονταν η σύλληψη, με όμορφες κουβέντες, με καλοπιάσματα, με χάδια και πούπουλα στο χέρι....;

Πάνω απ όλα τα "ανθρώπινα δικαιώματα", του κλέφτη, του λαθρομετανάστη, του πρεζάκια, του ομοφυλόφιλου. Με τα ανθρώπινα δικαιώματα του φορολογούμενου, του γονιού, του επαγγελματία, του Έλληνα, θα ασχοληθεί κανείς ????

Ο κλέφτης, ο λαθρομετανάστης, ο πρεζάκιας, ο ομοφυλόφιλος, ο φορολογούμενος, ο γονιός, ο επαγγελματίας, ο Έλληνας, ακόμα και ο εντελώς ανεγκέφαλος σαν κι εσένα είναι άνθρωπος και έχει τα ανάλογα δικαιώματα. Αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία για να μας τα σπας.

Ο κλέφτης, ο λαθρομετανάστης, ο πρεζάκιας, ο ομοφυλόφιλος, ο φορολογούμενος, ο γονιός, ο επαγγελματίας, ο Έλληνας, ακόμα και ο εντελώς ανεγκέφαλος σαν κι εσένα είναι άνθρωπος και έχει τα ανάλογα δικαιώματα. Αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία για να μας τα σπας.

Πολυ προοδευτικοι μαζευτηκαν εδω μεσα .Την επομενη φορα αν σας ανοιξουν το σπιτι οι γυφτοι και δεν βρειτε ουτε τις μπριζες μεσα ,σας σπασει το αυτοκινητο καποιο ζακι επειδη ειδε μεσα 15 ευρω σε κερματα,σας καψουν το αμαξι τα χουλιγκανια της πολης οταν κυνηγιούνται μεταξυ τους ,εσεις να φωναξετε δυνατα και περηφανα ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ και εχουν δικαιωματα.

@00:59 φοβάμαι περισσότερο τους κουστουμαρισμένους με τις γραβάτες που το παίζουν καθωσπρέπει από αυτούς που αναφέρεις. Γι' αυτούς δε λες λέξη.

Ας ξυπναγε ο λαος και να μην ετρωγε σανο ολα αυτα τα χρονια,για να μην τον βιαζαν καθημερινα οι κουστουμαρισμενοι πολιτικοι απατεωνες και ανθελληνες.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.