Εν αναμονή για τη φιλοξενία 10 ακόμα οικογενειών προσφύγων στην Τρίπολη (vid)

Εν αναμονή για τη φιλοξενία 10 ακόμα οικογενειών προσφύγων στην Τρίπολη (vid)

Οκτώβριος 18, 2018 - 14:05
10 σχόλια

«Στόχος οι πρόσφυγες να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους»

Ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Κλάπας Μιλτιάδης βρέθηκε στην Τρίπολη και παρακολούθησε την ημερίδα «Μαθαίνω για την πόλη που ζω. Ζούμε μαζί!» που έγινε την Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης. (δείτε ΕΔΩ)

Ο κ. Κλάπας σε δηλώσεις που έκανε, μίλησε για το προσφυγικό αναφέροντας ότι υπάρχουν αυξημένες ροές προσφύγων από τα νησιά και από τον Έβρο, με το υπουργείο να μελετά τις δύο μεγάλες προκλήσεις που έχουν να κάνουν με την αύξηση των χώρων φιλοξενίας και αλλά και με  την ευρωπαϊκή διάσταση του ζητήματος.

Η Τουρκία θα πρέπει να εφαρμόζει τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει

Όσον αφορά στη συνέχιση των χρηματοδοτικών προγραμμάτων για την ένταξη των προσφύγων στη χώρα μας μέσω του προγράμματος του ΟΗΕ, ανέφερε ότι θα συνεχιστούν τα προγράμματα αυτά, αλλά η χώρα μεταξύ άλλων, διεκδικεί εκτός από τη χρηματοδότηση και συλλογικές ευρωπαϊκές λύσεις για τη διαχείριση.

Στη συνέχεια ο κ. Μπερέτσος Μαρίνης, Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακής Πάρνωνα ΑΕ μίλησε για τη ζωή των προσφύγων στην Τρίπολη, τονίζοντας ότι υπάρχει μία κανονικότητα, με τα όποια προβλήματα υπήρχαν στην αρχή να έχουν σχεδόν εκλείψει.

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει πρόβλεψη να αυξηθεί ο αριθμός των προσφύγων ο κ. Μπερέτσος ανέφερε ότι ίσως έρθουν άλλες 10 οικογένειες καθώς υπάρχει πλέον η διαθεσιμότητα σπιτιών.

Έχουμε ένα stand-by για 10 ακόμα σπίτια, αλλά αυτό θα πρέπει να το αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες, οι οποίοι να αναφέρουμε ότι κατά κανόνα είναι Σύροι αλλά υπάρχουν και Κούρδοι, Αφγανοί και Ιρακινοί, κατά τη διαμονή τους έχουν να κάνουν με την αυτόνομη διαβίωσή τους και πρέπει να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους και να αναλάβουν τις υποχρεώσεις τους και να γίνουν αυτόνομοι σημείωσε ο κ. Μπερέτσος.

Σε ερώτησή μας για το αν οι πρόσφυγες που ζουν πλέον στην Τρίπολη έχουν την πρόθεση να φύγουν για άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ο κ. Μπερέτσος ανέφερε ότι είναι νωρίς ακόμα για αυτό, αλλά όπως είναι σε θέση να γνωρίζει,  ήδη  πέντε οικογένειες που ολοκλήρωσαν τη διαδικασία ασύλου έφυγαν και στην θέση τους έρχονται άλλες οικογένειες με την ίδια χωρητικότητα.

Κάποιοι ψάχνουν για  μεροκάματα σε χωράφια και δείχνουν να τους αρέσει η Τρίπολη και το επίπεδο υπηρεσιών που προσφέρουν

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Φιλοξενία 10 ακόμα οικογενειών προσφύγων στην Τρίπολη


10 Σχόλια

Ας ελπισουμε οτι οι δεκα ακομη οικογενειες προσφυγων,να μην γινουν,αλλες δεκα +10+10...

Η φιλοξενία για όσους γνωρίζουν ελληνικά διατίθεται δωρεάν. Το επι χρήμασι σπίτωμα είναι εμπορική πράξη, γκέγκε;

"Είναι πολλά τα λεφτά Άρη". Στέγαση, σίτιση για 50.000+ ανά την επικράτεια με αδιαφανείς διαδικασίες μέσα από λαβύρινθο ΜΚΟ. Μεγάλη φαγοπότι από τους δήθεν ανθρωπιστές...

Η μ@λ@κι@,πάει σύννεφο σε αυτήν την πόλη. Χαίρονται που οι λαθρομετανάστες, ουπς σορυ, πρόσφυγες ήθελα να πω, βρίσκουν τις υπηρεσίες που τους παρέχει η Τρίπολη ικανοποιητικές. Γέμισε η πόλη μπουργκες. Τραγικοί, τίποτα λιγότερο.

Πιστεύω το μόνο πράγμα που τους αρέσει στην Τρίπολη είναι η έλλειψη αστυνόμευσης και το ότι δεν τους πειράζει κανείς.

καταστρέφουν το μέλλον τον παιδιών μας μαζεύοντας στην μικρή μας πόλη κάθε καρυδιάς καρύδι. Τατούλη Μπερέτσο Παυλή Γκέσουρα είστε υπεύθυνοι για ότι ακολουθήσει τα επόμενα χρόνια..........

Παύλο δεν δικαιούσαι ως ΝΔτης να μιλάς αντιπολιτευτικά για το θέμα γιατί ο δικό σου ΄΄η αυτού εξοχότης ο Πτδ Παυλόπουλος'' τους ευχαριστούσε το 2008 ως υπουργός εσωτερικών του Κωστάκη που μας προτιμούν και έρχονται στην χώρα μας. ΣΥΡΙΖΑ/ΠΑΣΟΚ/ΝΔ την ίδια φιλομεταναστευτική πολιτική έχετε. Και κατηγορείτε τον Ορμπάν, τον Κουρτς και την Πολωνία για ρατσισμό, ξενοφοβία γαιτί δεν υποτάσσονται στις εντολές της ΝΤΠ. Τους λέτε ακροδεξιούς ενώ ανήκουν στην ίδια ευρωπαική πολιτική παράταξη με την ΝΔ, το Ευρωπαικό λαικό κόμμα. ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ. ΕΣΕΙΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΗΝ ΛΕΤΕ ΨΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Γέμισε η πόλη τεμπελχαναδες πρώην τζιχαντιστές. Κακα ξεμπερδεματα θα έχουμε με δαυτους...

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.