Τρίπολη: Ο πολιτισμός μας στο κλουβί (pics)

Τρίπολη: Ο πολιτισμός μας στο κλουβί (pics)

Οκτώβριος 13, 2018 - 14:02
6 σχόλια

Κάθε μέρα, ίσως εκατοντάδες συμπολίτες μας περνούν από το πάρκο με το τρενάκι, όπως είναι γνωστό το πάρκο με την -μονίμως- κατεστραμμένη παιδική χαρά, συχνό «θύμα» βανδαλισμών και αιτία αναρίθμητων παραπόνων των γονιών που πηγαίνουν τα παιδιά τους εκεί για να παίξουν.

Αλλά και αιτία διαμαρτυρίας του αρμόδιου αντιδημάρχου, ο οποίος κάνει εκκλήσεις στους δημότες να μην «ξεσπούν» πάνω στα παιχνίδια και στον χώρο.

(Μάλλον καλύτερα θα ήταν να άφηνε κατά μέρος τις εκκλήσεις και να σχεδίαζε πιο αποτελεσματικές κινήσεις, αφού τα αφτιά των νεαρών κυρίως δημοτών δεν... ιδρώνουν από παραινέσεις και επιπλήξεις. Είναι αδιανόητο επί μονίμου βάσεως να καταστρέφεται δημόσια περιουσία και η δημοτική αρχή απλώς να διαπιστώνει την καταστροφή και να μην κάνει ένα βήμα για να την αποτρέψει, παρά να απευθύνεται σε «κουφούς» με την ελπίδα ότι, αν δεν τιμωρηθούν, θα καταλάβουν!)

Εκτός από τα παραπάνω, ολόκληρο το πάρκο παρουσιάζει μια εικόνα εγκατάλειψης. Είναι, αυτό που λέμε, αφημένο στη μοίρα του, αφού, εκτός από την παιδική χαρά, οι άλλες τρεις υποδομές που διαθέτει, μένουν επιδεικτικά ανεκμετάλλευτες και η εικόνα τους είναι πέρα από απογοητευτική, και ενδεικτική του τρόπου με τον οποίο διαχρονικά σε αυτή την πόλη, αλλά κυρίως τα τέσσερα τελευταία χρόνια, αντιμετωπίζουμε τις υποδομές που έχουμε.

Το μεγάλο κλουβί που κάποτε φιλοξενούσε προς τέρψιν των περιπατητών πουλιά, έχει καταστραφεί εσωτερικά και είναι παντελώς αφημένο, αλλά και επικίνδυνο για τα παιδιά που παίζουν εκεί κοντά. Σύρματα, καρφιά, λάστιχα, παλιές ποτίστρες, όλα παρατημένα, λες και σε τούτη την πόλη χτίζουμε κάτι για να το παρατήσουμε μετά.

Πόσο θα κόστιζε η επισκευή του κλουβιού; Πόσο θα κόστιζε ο καθαρισμός και η επισκευή των τουαλετών που υπάρχουν στον χώρο γαι την εξυπηρέτηση του κοινού, που σήμερα είναι σπασμένες; Πόσο θα κόστιζε να καθαριστεί το τρενάκι;

Ενδεχομένως λιγότερα από 80.000 ευρώ.

Και επίσης, γιατί ποτέ δεν σκέφτηκε κάποιος να αξιοποιήσει τις υποδομές του πάρκου; Το κλουβί θα μπορούσε να γίνει ένας χώρος με ελεύθερο Διαδίκτυο, ακόμα και μια μικρή υπαίθρια βιβλιοθήκη για τους γονείς που συνοδεύουν τα παιδιά τους στο παιχνίδι ή για κάθε δημότη που θέλει να δανειστεί ή να δανείσει ένα βιβλίο.

Το τρενάκι θα μπορούσε να λειτουργήσει ως καφετέρια, όπως ήταν παλιά.

Οι τουαλέτες θα μπορούσαν να λειτουργούν, ώστε να μην τρέχουν πανικόβλητες οι μανάδες να αλλάξουν πάνες στα βρέφη και να εξυπηρετείται ο κόσμος γενικότερα.

Στην Τρίπολη έχουμε βάλει τον πολιτισμό μας στο κλουβί: εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για φιέστες, μηδέν εις το πηλίκον για την πόλη.

Και, το χειρότερο: δεν σεβόμαστε τον κόπο που κατέβαλαν και το κόστος που πλήρωσαν οι «προηγούμενοι». Όποιοι κι αν ήταν αυτοί.

Γαλανιάδη Εύα


6 Σχόλια

Αμάν πια αυτή η δημοτική αρχή Παυλή, μας έχει ταράξει στα έργα! ΣΩΝΕΙ! ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΕΡΓΑ! ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ; Αφήστε πια και λίγα έργα για τους επόμενους! Α, σας το είπα; Νύχτα θα φύγετε...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΡΗΜΑΞΕ.ΜΑΛΛΟΝ ΤΗΝ ΡΗΜΑΞΑΝ.ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΣΟΒΑΡΑ.

ΚΑΛΆ ΌΛΑ ΑΥΤΆ ΠΟΥ ΛΈΕΙ Ο ΑΡΘΡΟΓΡΆΦΟΣ ΑΛΛΆ ΆΤΟΠΑ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΙΚΆ ΑΚΟΎΓΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΊ ΚΑΙ ΝΑ ΓΊΝΟΥΝ ΑΥΤΆ, ΘΑ ΈΧΟΥΝ ΣΊΓΟΥΡΑ ΤΗΝ ΊΔΙΑ ΤΎΧΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΉ ΧΑΡΆ ΚΑΙ ΤΟ ΚΌΣΤΟΣ ΘΑ ΕΊΝΑΙ ΑΚΌΜΑ ΜΕΓΑΛΎΤΕΡΟ ΑΠΌ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΉ ΤΟΥΣ. ΑΥΤΌ ΤΟ ΠΆΡΚΟ ΔΕΝ ΣΏΖΕΤΑΙ ΦΊΛΕ ΜΟΥ ΕΆΝ ΔΕΝ ΒΟΗΘΉΣΕΙ.....ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΆ Η ΑΣΤΥΝΟΜΊΑ ΜΕ ΠΕΡΙΠΟΛΊΕΣ ΕΝΤΌΣ ΤΟΥ ΧΏΡΟΥ. ΠΕΡΝΆ ΜΙΑ ΒΌΛΤΑ ΒΡΆΔΥ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΓΊΝΕΤΑΙ ΜΈΣΑ ΑΠΌ ΤΑ ΚΑΛΆ ΠΑΙΔΙΆ ΜΆΣ.....

Το κλουβί σας μάρανε. Η πόλη είναι έρμαιο δέκα κωλόπαιδων που καταστρέφουν, βανδαλίζουν προσόψεις ιδιωτικών και δημοσίων κτηρίων με σπρέι και πινέλα σε ακριβά μάρμαρα και δεν υπάρχει για τα προσχήματα ουδεμίσ αντίδραση. Σε σοβαρό κράτος θα υπήρχε επικήρυξη και οι συλληφθέντες μετσ την μπουζού θα τα έκαναν καινούρια

Και να τα φτιάξει ο κάθε δήμαρχος υπάρχουν τα παιδιά μάγκες που θα τα ξανά σπάσουν.Αρα από την στιγμή που δεν έχουμε μάθει στα παιδιά μας τρόπους και ότι βρουν μπροστά τους ακόμα και κούνιες της σπάνε δεν μας φταίει κανένας δήμαρχος που δεν ξέρουν τη διμερή η λέξη σέβομαι τον χώρο πού είμαι άρα και σεβασμός

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.