Χωρίς καθηγητή αγγλικών το Γυμνάσιο Λεωνιδίου

Χωρίς καθηγητή αγγλικών το Γυμνάσιο Λεωνιδίου

Οκτώβριος 12, 2018 - 17:28
2 σχόλια

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Γυμνασίου Λεωνιδίου, με επιστολή του προς τον Διευθυντή Β/θμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας, που κοινοποιεί στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τον Δήμαρχο και την Δημοτική Επιτροπή Παιδείας Νότιας Κυνουρίας και το Γυμνάσιο Λεωνιδίου, ζητά την άμεση τοποθέτηση στο σχολείο καθηγητή/τριας Αγγλικών, και εκφράζει την ανησυχία του γιατί -όπως αναφέρει- το σχολείο αντιμετωπίζεται ως "σχολείο δεύτερης κατηγορίας".

Ακολουθεί όλη η επιστολή:
Θέμα: Άμεση τοποθέτηση καθηγητή/τριας για τη διδασκαλία της Αγγλικής γλώσσας.

Αξιότιμε κ. Διευθυντά,

Παρακαλούμε για το διορισμό και την άμεση τοποθέτηση στο σχολείο μας, αναπληρωτή/τριας καθηγητή/τριας, για την κάλυψη της κενής θέσης του μαθήματος της Αγγλικής Γλώσσας, επισπεύδοντας τις απαιτούμενες διαδικασίες, όπου αυτό απαιτείται, προκειμένου να τεθεί η σχολική μονάδα, σε συνθήκες κανονικής, εύρυθμης και σωστής, κατά τις ισχύουσες διατάξεις, λειτουργίας, από την οποία σήμερα απέχει.
Διαμαρτυρόμαστε εντόνως, διότι, για μία ακόμα σχολική χρονιά, παρατηρούνται κενά σε σημαντικό μάθημα, όπως η Αγγλική Γλώσσα, καθώς επίσης, γιατί παρατηρήθηκε μεγάλη καθυστέρηση στη διαδικασία κάλυψης προϋφιστάμενων και «σίγουρων» οργανικών κενών, όπως αυτό του μαθήματος της «Φυσικής Αγωγής».
Επίσης, εκφράζουμε την ανησυχία μας σε ό,τι αφορά την ολοκλήρωση της διαδικασίας τοποθέτησης Προϊσταμένου στην οικεία Οργανική Μονάδα, μετά την αποχώρηση, λόγω συνταξιοδότησης, του κ. Δολιανίτη.
Επιπροσθέτως επισημαίνουμε, με κίνδυνο να θεωρηθούμε υπερβολικοί ή γραφικοί, ότι εξακολουθούν να διατηρούνται κενές και οι ώρες διδασκαλίας στα μαθήματα «Μουσική» και «Εικαστικά».
Ως γονείς ανησυχούμε αλλά και λυπούμαστε, όχι μόνον γιατί το σχολείο μας αντιμετωπίζεται ως «σχολείο δεύτερης κατηγορίας», αλλά διότι η πλειοψηφία των μαθητών, έχοντας πλέον εμπεδώσει τη λογική των κενών ωρών και της μειωμένης παραμονής στο σχολείο (τετράωρα, πεντάωρα), μάλλον, δεν επιθυμεί τη συμπλήρωση των κενών ωρών και αυτό είναι ΤΡΑΓΙΚΟ.
Επειδή στην επόμενη γενική συνέλευση των γονέων και κηδεμόνων, που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα, θα συζητηθεί η κλιμάκωση των ενεργειών μας, προκειμένου να διεκδικήσουμε ΟΛΑ τα δικαίωμα των παιδιών μας στη δημόσια παιδεία, παρακαλώ να μας απαντήσετε εγγράφως, σε ποια σχολεία της Αρκαδίας δε διδάσκεται, σήμερα, το μάθημα της Αγγλικής Γλώσσας.
Τέλος, είμαστε υποχρεωμένοι να καταστήσουμε σαφές ότι ΔΕΝ θα αναχθούμε άλλη καθυστέρηση, ούτε άλλη δικαιολογία περί έλλειψης πιστώσεων ή θεσμικών αγκυλώσεων στη διαδικασία αναπλήρωσης.
Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.
Με εκτίμηση Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου

                    Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.                                      Ο Αντιπρόεδρος
                       Ιωάννης Λίζας                                                 Πέτρου Μιχαήλ

                          Ο Ταμίας                                                      Το Μέλος
                       Ντάσκας Γρηγόρης                                       Κυρίου Αγγελική

Πηγή: leonidion.gr

Ειδήσεις: 

2 Σχόλια

Η Αναπτυξιακή Πάρνωνα δεν μπορεί να το λύσει τώρα που χώθηκε και σε ξενόγλωσσων σχολεία;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.