ΝΠΔΔ Τρίπολης: Παραχώρηση οικογενειακού τάφου στον Παναγιώτη Γιαννόπουλο τιμής ένεκεν

ΝΠΔΔ Τρίπολης: Παραχώρηση οικογενειακού τάφου στον Παναγιώτη Γιαννόπουλο τιμής ένεκεν

Οκτώβριος 10, 2018 - 15:32
3 σχόλια

Το ΔΣ του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου Δήμου Τρίπολης αναγνωρίζει την Κοινωνική και Πολιτική δράση στον Τόπο μας του Πρώτου Αιρετού Νομάρχη Αρκαδίας κ. Παν. Γιαννόπουλου και του παραχωρεί τιμής ένεκεν στο Δημοτικό Κοιμητήριο Αγίας Τριάδος το χώρο ανάμεσα στους τάφους του Ακαδημαϊκού Γεωργίου Βλάχου και του Υπουργού Τάσου Σεχιώτη προκειμένου στην θέση αυτή να κατασκευάσει οικογενειακό Τάφο.

Εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στον Πατριώτη, Επιστήμονα και Πολιτικό κ. Παν. Γιαννόπουλο για το Κοινωνικό του έργο και την Προσφορά του στην Πόλη μας.

Η εισήγηση του Δημάρχου Τρίπολης κ. Δημητρίου Παυλή σχετικά με την παραχώρηση τάφου τιμής ένεκεν στον Πρώτο Αιρετό Νομάρχη Αρκαδίας είχε ως εξής:

«Όπως γνωρίζεται ο Δήμος μας συνηθίζει να τιμά σημαντικές προσωπικότητες του Τόπου μας με την διάθεση χώρου για την κατασκευή τάφου σε περίοπτη θέση του Κοιμητηρίου Τρίπολης.

Αξιολογώντας την πολλαπλή προσφορά του συμπατριώτη μας Παναγιώτη Γιαννόπουλου στον Τόπο μας, αλλά και τη διαδρομή του ως Πολιτικού Άνδρα Πανεπιστημιακού και παράγοντα της Οικονομικής ζωής προτείνω να εξετάσετε την δυνατότητα να του παραχωρηθεί τιμής ένεκεν χώρος για την κατασκευή οικογενειακού τάφου.

Συγκεκριμένα λαμβάνοντας υπόψη:
1.Την ΚΥΑΓ4/215/ΦΕΚ476Β/20-04-1973 «Περί όρων ιδρύσεως κοιμητηρίων.»
2.Το άρθρο Δ9α του Κανονισμού Λειτουργίας του ΝΠΔΔ Δήμου Τρίπολης σύμφωνα με το οποίο «δύναται να παραχωρούνται τάφοι στο διηνεκές ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΑ ΜΕ Εθνική, Κοινωνική και πολιτική δράση που προσέφεραν μεγάλες στο Έθνος υπηρεσίες.

3.Το γεγονός ότι ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος:
α. Υπήρξε ο πρώτος αιτετός Νομάρχης Αρκαδίας και για οκτώ χρόνια (1993-2002) εκλεγμένος Νομάρχης Αρκαδίας συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ανάπτυξη του τόπου μας.
β. Υπήρξε Περιφερειάρχης Θεσσαλίας για το χρονικό διάστημα 1990-1993
γ. Από το 2004 έως σήμερα είναι Πρόεδρος ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ ΑΕ και εντεταλμένος Σύμβουλος στην Διοίκηση Τράπεζας Πειραιώς με σημαντικό ρόλο στην Βιομηχανική Ανάπτυξη της Χώρας.
δ. Είναι Πανεπιστημιακός (εκλεγμένος καθηγητής) και το χρονικό διάστημα 2004-2016 διετέλεσε Αντιπρύτανης στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ)
ε. Ως Νομάρχης Αρκαδίας, αφ ενός θεμελίωσε, κατασκεύασε και εγκαινίασε το πρώτο κτίριο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Τρίπολη και αφ ετέρου πήρε σημαντικές πρωτοβουλίες συμβάλλοντας καθοριστικά στην ίδρυση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
στ.Ως Νομάρχης Αρκαδίας κατασκεύασε το 4ο και το 9ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης
ζ. Ως αντιπρύτανης του ΕΑΠ (Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου) ίδρυσε το Παράρτημα ΕΑΠ στην Τρίπολη.
η. Ως Πρόεδρος της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ ΑΕ παραχώρησε δωρεάν τη Μονάδα Επεξεργασίας των Λυμάτων (βιολογικό καθαρισμό)που είχε κατασκευαστεί η ΕΤΒΑ στην ΒΙΠΕ Τρίπολης στο Δήμο Τρίπολης.

Εισηγούμαι
Στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΝΠΔΔ Δήμου Τρίπολης να εξετάσει την δυνατότητα παραχώρησης στον Παναγιώτη Γιαννόπουλο ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ ο χώρος ανάμεσα στους τάφους του Ακαδημαϊκού Γεωργίου Βλάχου και του Υπουργού Τάσου Σεχιώτη προκειμένου στην θέση αυτή να κατασκευάσει οικογενειακό Τάφο.

 

Ειδήσεις: 

3 Σχόλια

ΟΛΑ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ.....ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ.....ΞΕΝΕΣ ΠΛΑΤΕΣ.... ΑΣ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΣ ΑΦΗΣΕΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ...

Καλά, είμαστε σοβαροί τώρα; Ήμαρτον! Ρε πού πάμε και σας βρίσκουμε εσάς; Ο Γιαννόπουλος δεν ήταν αυτός που κατέβηκε υποψήφιος στη Β' Αθήνας, πήρε τ' αποτέτοια μας και μετά έβριζε τους Αρκάδες επειδή δεν εξελέγη βουλευτής; Αν είναι δυνατόν! Θου Κύριε...

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.