Αν. υπουργός Άμυνας: Ευθύνη των τοπικών κοινωνιών η αξιοποίηση των στρατοπέδων στην Πελοπόννησο (vid)

Αν. υπουργός Άμυνας: Ευθύνη των τοπικών κοινωνιών η αξιοποίηση των στρατοπέδων στην Πελοπόννησο (vid)

Οκτώβριος 10, 2018 - 13:41
12 σχόλια

«Το στρατόπεδο της Τρίπολης παραμένει ενεργό»

Για να την αξιοποίηση των κλειστών πλέον στρατοπέδων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Ρήγας ο οποίος παρακολούθησε στην ορκωμοσία των νεοσυλλέκτων οπλιτών της 124ΠΒΕ στην Τρίπολη.

Όπως έχει αναφέρει σε προηγούμενη δημοσίευσή του το ArcadiaPortal.gr τα στρατόπεδα στην Καλαμάτα και στο Ναύπλιο κλείνουν οριστικά (δείτε ΕΔΩ).

Ο κ. Ρήγας κατ’ αρχάς απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τα αναδρομικά που θα δοθούν στους ένστολους, καθώς το Δημόσιο οφείλει να καταβάλει σε στρατιωτικούς και ένστολους ακαθάριστα ποσά αναδρομικών από 643 έως και 27.903 ευρώ τα οποία αντιστοιχούν στο υπόλοιπο 50% των περικοπών σε βασικούς μισθούς και επιδόματα.

Ο κ. Ρήγας ανέφερε ότι τα αναδρομικά θα δοθούν έως το τέλος του χρόνου, τονίζοντας ότι το θέμα έχει δρομολογηθεί.

Επιστέφουμε στην ελληνική κοινωνία αυτά που με κόπο κατάφερε

Για τα κλειστά στρατόπεδα είπε ότι θα αξιοποιηθούν όταν  ο Ελληνικός Στρατός δεν θα τα χρειάζεται προς όφελος των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

Θέλει μια προσοχή και μια υπευθυνότητα και ένα πολύ συγκεκριμένο σχέδιο από τις τοπικές αρχές

Όσον αφορά το στρατόπεδο της Τρίπολης, το οποίο να υπενθυμίσουμε ότι είναι χαμηλής επάνδρωσης και θεωρείται είναι ενεργό,  παραμένει όπως είπε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός.

Χρειάζεται ένα πολύ συγκεκριμένο σχέδιο από τις τοπικές κοινωνίες για την αξιοποίηση των στρατοπέδων, έτσι ώστε να προσφέρουν πολλαπλασιαστικά και να αποδίδουν στην τοπική κοινωνία

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Αν. υπουργός Άμυνας: Ευθύνη των τοπικών κοινωνιών η αξιοποίηση των στρατοπέδων


12 Σχόλια

Δεν υπαρχει λογος να υπαρχουν στρατοπεδα στην Πελοπόννησο. Απασχολουν και εναν μεγαλο αριθμο στελεχων,που με ολους αυτους θα ειχαν καλυτερη επανδρωση οι μοναδες εκστρατείας.

Θέλετε να πείτε κ. Δόκιμε, ότι κακώς τα έχτισαν, ή ότι τόσα χρόνια δεν ήταν απαραίτητα. Και που θα γίνεται η βασική εκπαίδευση, στις μονάδες που οι περισσότερες δεν πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις; Εκτός εάν δεν χρειάζεται Βασική Εκπαίδευση, δεν χρειάζονται οι στρατιώτες, αλλά απλές μοδίστρες. Για κοίτα γύρω σου, Τουρκία, Ισραήλ και άλλες χώρες, πόσο βασίζονται στη στρατιωτική τους δύναμη, την οποία εμείς αποδυναμώνουμε και σιγά σιγά διαλύουμε.

Δεν μπορούσε να παρει το υπουργεικο αμάξι να ερθει με 50€ καύσιμα..... Ήρθε με το ποιό οικονομικό μέσο..... Ελικόπτερο

Αγαπητέ Τριπολιτσιώτη των 18:23, η ουσιαστικότερη εκπαίδευση γίνεται φυσικά στη μονάδα. Ως γνωστόν η βασική εκπαίδευση δεν προσφέρει απολύτως τίποτα. Όσον αφορά τις μοδίστρες, ίσως αυτό να συμβαίνει στην αεροπορία σε αντίθεση με το στρατό ξηράς όπου η εκπαίδευση στη μονάδα είναι πραγματική και όχι εικονική.

"Τα στρατόπεδα θα αξιοποιηθούν προς όφελος των τοπικών κοινωνιών" είπε. Μάλλον θα έχει στο μυαλό του αξιοποίηση ανάλογη με αυτή που έκαναν οι προκάτοχοί του στο στρατόπεδο της Κορίνθου.

Αγαπητε Τριπολιτσιωτη,στην πελλοπονησο ειχαμε 3 κεντρα του Τεχνικου σε Κορινθο,Πατρα,Πυργο,2 κεντρα του Μηχανικου σε Ναυπλιο ,Λουτρακι,2 κεντρα του πεζικου σε Τριπολη και καλαματα,το κεντρο στην Σπαρτη ,και κεντρο στο Γυθειο για μάγειρες. Μηπως γνωριζεις αγαπητε ποσα μονιμα στελεχη απασχολουνταν εκει ,μαζι με πολυτιμο στρατιωτικο υλικο .Δηλαδη οι οδηγοι του πεζικου που πηγαιναν στα Ιωαννινα για κεντρο εκπαιδευσεως ,και οι Ελδυκαριοι στην Ροδοπολη Σερρων δεν ηταν καλυτερα που ηταν στα βορεια συνορα μας αυτα τα στρατοπεδα;

@ ΤΡΙΠΟΛΙΤΣΙΩΤΗ Ειναι ανουσιο να συγκρινουμε το ισραηλ με εμας ,γιατι αυτοι ανεπτυξαν στρατιωτικη βιομηχανια και η Τουρκια επισης ,την ωρα που οι δικοι μας τσακωνονταν ποιος θα παρει καλυτερες μιζες απο τα εξοπλιστικα.

ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΒΓΟΥΝ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑΣΝΙΚΩΦ ΚΑΙ ΟΙ ΑΦΡΟΑΣΙΑΤΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΧΑΤΖΑΡΕΣ;;; ΕΕΕ ΠΟΙΟΣΣΣΣ;;;

Δηλαδη θα σε προστατεψουν οι νεοσυλλέκτοι απο τα κεντρα ,και οι αξιωματικοι του ΣΕΜ και του τεχνικου ;Μαλιστα

19:26 Μονο ειδικες δυναμεις με τακτικες επιχειρησεων σε αστικο Περιβάλλον θα μπορεσουν να κανουν δουλεια.Ηταν μεγα λαθος η διαλυση της χωροφυλακης ,ενα σωμα με στρατιωτικη πειθαρχια και βαρυ οπλισμο.Ειναι πολυ δυσκολο να ανταπεξελθει η αστυνομια με 9αρια πιστολια και μερικα G3 απεναντι σε ψημενους σε στρατιωτικες επιχειρησεις τρομοκρατων.

Το ξέρω Λοχία και Δόκιμε ΤΘ. Πλάκα κάνω στους anonymous. ΕΕΕ ΠΟΙΟΣΣΣ θα μας προστατεύσει;;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.