Τεγέα: Έργα στον Δολιανίτη ποταμό για την αποφυγή νέων πλημμυρών (pics,vid)

Τεγέα: Έργα στον Δολιανίτη ποταμό για την αποφυγή νέων πλημμυρών (pics,vid)

Οκτώβριος 09, 2018 - 20:15
15 σχόλια

Αυτοψία στον Δολιανίτη ποταμό του αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα με τον μηχανικό της Περιφέρειας Γιώργο Σμουδιάνη για να δούν τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν, ώστε να αποτραπούν μελλοντικοί κίνδυνοι από πλημμύρες στην περιοχή της Τεγέας.

Μία περιοχή που επλήγη και το 2016 και τελευταία με τον κυκλώνα "Ζορμπά".

Ο κ. Γιαννακούρας ανέφερε:

"Η Περιφέρεια πήρε την αρμοδιότητα για τα ποτάμια πριν δύο μήνες (αν και πριν συνέδραμε τους δήμους, όπου απαιτείτο) και παρά το γεγονός ότι δεν ήρθαν μαζί και πόροι, με τα υπάρχοντα χρήματα θα γίνουν άμεσα κάποιες παρεμβάσεις ενώ θα γίνει και μελέτη για πιο οριστικά έργα, όπως ζαρζανέτια, πλέγματα ή στηθαία, ώστε να προστατευτούν περιουσίες και άνθρωποι.

Είμαστε κοντά στους πολίτες και θέλουμε να λύνουμε τα προβλήματά τους και αυτό κάνουμε με τις επί τόπου επισκέψεις, όπου βλέπουμε ιδίοις όμμασι τα ανακύπτοντα θέματα.

Όσο για την κριτική που ακούστηκε για τα φράγματα που έκανε η Περιφέρεια στην περιοχή, αυτά δεν δημιούργησαν κάποιο πρόβλημα αλλά αντίθετα βοηθούν τόσο στον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα, όσο και στην ανακοπή της ροής του νερού.

Με αφορμή την αυτοψία στο Δολιανίτη ποταμό επισκέφτηκα και το γήπεδο της Τεγέας (στην Επισκοπή) που γίνεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και πραγματικά αποτελεί ένα κόσμημα, ένα στολίδι για την περιοχή...Το έργο ολοκληρώνεται σε λίγες μέρες."

 

Ειδήσεις: 
Video: 

Αυτοψία Γιαννακούρα στον Δολιανίτη ποταμό . Έργα από την Περιφέρεια


15 Σχόλια

9 XΡΟΝΙΑ ΕΙΣΑΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΕΚΑΝΕΣ ΤΑ ΕΡΓΑ ΑΥΤΑ; ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ΘΥΜΗΘΗΚΕΣ

Μαθε πρωτα πως λεγονται τα ......ζαρζανετια.....(έλεος...) Και μετα μαθε πως φραγματα εμπλουτισμού έχουν άλλη γεωμετρία και άλλες οριζοντιογραφικές τοποθετήσεις.... Προφανως ο/οι μηχανικοι της περιφερειας........έσε ψηλά και αγνάντευε...

ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ κ.Γιαννακούρα πήρατε την αρμοδιότητα για τα ποταμια πριν 2 μήνες, αλλά έτρεξες να συνδράμεις τον ΔΗΜΟ (Παυλής) μην χαθεί το ΧΡΗΜΑ και παρέδωσες πέρσυ, τα (ΛΑΘΟΣ) φράγματα (που γράφουν πάνω ΒΟΣΝΟΣ! γιατί???), υπάρχουν μηχανικοί που γνωρίζουν τη ζημιά που θα κάνουν, και εγκρίθηκαν επί θητείας Σμυρνιώτη αριθ.αποφ.246/2011. ΣΩΣΤΑ? Γι αυτό δεν μιλάει κανείς, όπως και στη γέφυρα Μαγούλας. Δεν φταίς εσύ όμως, ο κόσμος φταίει που δεν μιλάει μην χάσει κανένα ρουσφέτι. Αυτή ειναι η αλήθεια και θα πνιγούμε πάλι όταν βρέξει. ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ!

ΝΑΙ!!! Βάλε ζαραζενέτια και άμμο ποταμίσια, πολύ άμμο...όσο πάρει με το μάτι!!! ¨οπως και στη γέφυρα της Μαγούλας που γράφει ονόμα και αυτή (πάνω ΠΑΝΟΥΚΛΙΑΣ ευστάθεια, από κάτω ΜΠΑΚΟΣ). ..και πες μετά εμείς κάναμε τα απαραίτητα έργα. Ρε πνίγετε ο κόσμος από τις Ρίζες ως το Στενό και το Ζευγολατιό, καταλαβαίνετε????

ΣΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΤΟΥ 2016,2018 ΠΟΥ ΗΣΑΣΤΑΝ ΟΤΑΝ ΚΙΝΔΥΝΕΨΑΝ ΖΩΕΣ?????ΔΕΝ ΤΙΣ ΛΑΒΑΤΕ ΥΠΟΨΗ ΣΑΣ.ΣΙΓΗ ΙΧΘΥΟΣ.

ΕΛΕΟΣ.....ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΘΕΟ ΣΑΣ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΑΙΔΩΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΤΕ ! ΤΟ ΜΟΝΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΜΕ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ . ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΑΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2018 ΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ .ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΘΕΙ ΟΙ ΠΟΡΟΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ.

ΚΥΡΙΕ-ΚΥΡΙΑ ΣΑΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ. ΒΛΕΠΩ ΕΙΣΤΕ ΕΝΔΕΡΜΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΤΟΥ Κ. ΓΙΑΝΑΚΟΥΡΑ.ΟΤΑΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ.ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΑΠΕ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ.

Για να μη μένουν εντυπώσεις από ανακριβείς αναρτήσεις (π.χ. 23:41/09/10/2018) η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής 246/2011 αφορά έγκριση δαπάνης μελέτης ανασχετικών βαθμίδων στον Σαρανταπόταμο - Ξεριά και όχι στο Δολιανίτη. Πρόκειται για μελέτη ενταγμένη στο πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ επί Καποδιστριακού Δήμου Τεγέας που δεν έχει σχέση με τα φράγματα που κατασκευάστηκαν στο Δολιανίτη.

Κινδυνευσαν ανθρωπινεσ ζωες στον Δολιανιτη τωρα με τα εντονα καιρικα φαινομενα στισ 29 Σεπτεμβριου ! Καθε μερα περναω απο κει. Η κοιτη του ποταμου ηταν πεντακαθαρη. Αναρωτιεμαι γιατι οι παρεμβασεις σας δεν ειναι επι της ουσιας. Καλο ειναι να μην δημιουργουμε μονο εντυπωσεις . Χρησιμοι πρεπει να ειμαστε.

ME TA ΘΑΥΜΑΣΤΙΚΑ ΕΚΤΕΙΘΕΣΤΕ.ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΗΚΟΣ Ο ΠΟΤΑΜΟΣ ΑΠΟ ΒΟΥΡΒΟΥΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΘΕΝΙ.ΑΣ ΚΟΙΤΑΖΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ.ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΣΤΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΓΕΦΥΡΙΩΝ.

Επιστρέφω στον 13.45 περί ανακριβών αναρτήσεων! Αριθ.αποφ 902/2014 "Μελέτη κατασκευής ανασχετικών βαθμίδων στον ποταμό Δολιανίτη (5ος και 6ος ανασχετικός βαθμός". ΘΗΣΕΑΣ 30.000 ΕΥΡ (Η μελέτη!!!), στα έργα της νέας Δημοτικής αρχής σε συμφωνία με την περιφέρεια! και επειδή η 246/2011 ήταν μόνο 5280 ευρ με την 902/2014 ΞΑΝΑ ΠΑΛΙ Μελέτη κατασκευής ανασχετικών βαθμίδων σστον Σαραναπόταμο- Ξηριά 17040,0 ευρ ΘΗΣΕΑΣ. Αλήθεια πόσες μελέτες απαιτούνται για το ίδιο έργο? ή αλλιώς που είναι η μελέτη του 2011, ή αλλιώς τόσα πολλά χρήματα διαφορά? EΠΙΜΕΝΕΤΕ ΓΙΑ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ??

ΤΩΡΑ ΤΟ ΣΩΣΑΝΕ ΤΟ ΑΣΤΡΟΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ ΠΡΟΣΕΞΤΕΤΟΥΣ ΟΜΩΣ ΜΗΝ ΠΕΣΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΜΙΑ ΜΑΝΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΑΥΤΟΨΙΕΣ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΠΟΖΗΜΗΩΣΕΙΣ

Περί ανακριβών αναρτήσεωνι αφού λέτε 13:45 επί καποδιστριακού Δήμου Τεγέας η 246/2011 υπογράφεται από Ι.Σμυρνιώτη, ..του σκέλους των εξόδω του προϋπολογισμού του Δήμου Τρίπολης επί οικονομικού έτους 2011. Μετέπειτα με τη νέα δημοτική αρχή ξανά πάλι η ίδια μελέτη αρ. αποφ 902/2014. Κάτι δεν κολάει!!! ..για το ίδιο ακριβώς έργο 2 μελέτες με διαφορετικά ποσά!!! Αυτοί ή οι άλλοι!!! ..ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ να κινδυνεύει ο κόσμος από το ΒΟΥΡΚΟ!!!

Τι εγινε 13.45 (9-10) κσι 13.58 (10-10)??? Γίνε και εσυ χρήσιμος επι της ουσίας!! και επί του ΒΟΥΡΚΟΥ. Αλλιώς περιμενε τους πορους...να πάνε στην Περιφέρεια να γίνουν και νέες μελέτες... να μπουν και τα ζαραζανέτια!!!!! Να μάθουμε και πως τα λένε. Μην ξεχάσεις να ευχαριστήσεις....Καταλάβαμε ΑΚΡΙΒΩΣ..

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.