Σύλληψη μελών χορευτικού συλλόγου για όπλα στην Τρίπολη

Σύλληψη μελών χορευτικού συλλόγου για όπλα στην Τρίπολη

Σεπτέμβριος 21, 2018 - 11:04
16 σχόλια

Κυνηγετικά όπλα, πλήρως λειτουργικά, βρέθηκαν στην κατοχή τους χωρίς άδεια

Μια απίστευτη -όσο και δικαιολογημένη- ταλαιπωρία υπέστησαν τα μέλη του χορευτικού συλλόγου Καλαμάτας «Η Αγία Τριάδα» που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του Δήμου Τρίπολης για την 197η επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου.

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, τα μέλη του συγκεκριμένου συλλόγου, φέρνουν μαζί τους οπλισμό, ιστορικής αξίας, ο οποίος αποτελεί μέρος της εξάρτυσής τους. Σύμφωνα με τα όσα μας είπε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Σπύρος Βρέντας, κατά την αναχώρησή τους από τη χθεσινή πρόβα στην πλατεία Άρεως, σε έλεγχο της Αστυνομίας, εντοπίστηκε ο απαρχαιωμένος αλλά λειτουργικός οπλισμός. Τους ζητήθηκαν οι απαραίτητες άδειες, αλλά τα μέλη του συλλόγου δεν τις είχαν μαζί τους.

Ως αποτέλεσμα, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Τρίπολης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όμως, από το Γραφείο Τύπου στης Αστυνομίας, οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα επειδή στην κατοχή τους βρέθηκαν όχι όπλα ιστορικής αξίας, αλλά κυνηγετικά όπλα, δίκανα και μονόκανα, με κομμένες κάνες, αλλά πλήρως λειτουργικά, χωρίς να έχουν τις απαραίτητες άδειες.

Ο νόμος είναι ίδιος για όλους. Είναι άγνωστο αν τελικώς θα επιτραπεί στον σύλλογο να συμμετάσχει στις αυριανές εκδηλώσεις. Αναμένονται εξελίξεις.

 


16 Σχόλια

Ο νομος ειναι ιδιος για ολους εξαιρούνται λαθρομετανάστες, "προσφυγες" και γενικα οποιος δεν ειναι ελληνας σε αυτή τη χώρα...

μεγαλη επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας για ακόμα μια φορά. Πιάσανε τους υποπτους για τη ληστεία στο χρυσοχοείο

Με την ίδια λογική, οι σπάθες και τα γιαταγάνια που θα φέρουν πάνω τους οι φουστανελάδες στην παρέλαση, επειδή αποτελούν εν δυνάμει φονικά όπλα (ιστορικής αξίας μεν, φονικά δε) εμπίπτουν στον νόμο περί παράνομης οπλοκατοχής. Συνεπώς την Κυριακή να αναμένουμε συλλήψεις;;

αποφάσισε η αστυνομία να κάνει έλεγχο ξαφνικά στο κέντρο της πόλης για όπλα; ή μήπως έπεσε κάρφωμα από άλλο σύλλογο ;

Μάλλον δεν αντιληφθήκατε... κυνηγετικά όπλα, λέει το άρθρο, μονόκανα και δίκανα, πλήρως λειτουργικά, χωρίς άδεια. Όχι... κολοκοτρωνέικα κουμπούρια!

Οι πυρηνάρχες και οι λοιποί... για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης πρέπει να κατηγορηθούν. Να γίνει έλεγχος στην έδρα του συλλόγου και να κατασχεθούν τα όπλα.

φταίει ο Παυλής, μας έφερε τους εγκληματίες στην πλατεία Αρεως, εκεί που παίζουν τα παιδιά μας. Να παραιτηθεί τώρα!!!

Αμα δουν όπλα μπορεί να δυσφορήσουν οι μαντήλες και να χάσουν τα κυοφορούμενα

Η αστυνομία πολύ καλά πράττει και κάνει ελέγχους κ πολύ καλα έπραξαν κ τους συνέλαβαν. Ο εισαγγελέας που για τον κάθε σεσημασμένο τηλεφωνεί να αφεθεί ελεύθερος μην περάσει κανένα βράδυ στο κρατητήριο και πάθει τίποτα, σε αυτή την περίπτωση γιατί δεν τηλεφώνησε; Οι άνθρωποι του δήμου κ οι Τριπολίτες που έκαναν μαζι πρόβες απο τους τοπικούς συλλόγους γιατί δεν συμπαραστάθηκαν στους ανθρώπους;;; Ασφαλώς ειναι δικό τους λάθος και αμέλεια που πλήρωσαν για αυτό.

πιάσανε τους νέους τρομοκράτες, τους 'άλλους τους δίνουμε άδεια για επανένταξη.

Ντροπή σας.. ουτε εγκληματίες έφερε ουτε τίποτα ! Αυτοί που αποκάλεσες εγκληματίες τοσες μερες κάνουν προβες για να παρουσιασουν κατι σχετικά με την Άλωση δεν σέβεστε τίποτα δεν ξέρετε ουτε το 1% της ιστορίας ούτε τα παιδιά σας θα μάθουν τοσο άχρηστοι γίνατε ολοι ..δεν μαθαίνετε στα παιδιά σας ιστορία αλλά μονο να ειναι αγενείς.. θα έπρεπε να ντρέπεσαι για τα σχόλια σου..

Μα κι αυτοί γιατί έχουν λειτουργικές κομμένες καραμπίνες;! Έτσι γίνονται τα ατυχήματα.

https://www.youtube.com/watch?v=UX0RNN8ftQ4&t=14s μπροστά στον πρόεδρο της δημοκρατίας........

23:36 Καλά όλα αυτά στο ποίημα που έγραψες, αλλά τα κοντόκανα γιατί ήταν αδήλωτα;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.