«Λευκός καπνός» στη συνάντηση Αυγενάκη με «γαλάζια» στελέχη της περιφερειακής αρχής Πελοποννήσου

«Λευκός καπνός» στη συνάντηση Αυγενάκη με «γαλάζια» στελέχη της περιφερειακής αρχής Πελοποννήσου

Σεπτέμβριος 20, 2018 - 12:36
7 σχόλια

Δεν προέκυψε κάτι καινούριο από τη συνάντηση που είχαν χθες ο Γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης και στελέχη του κόμματος με τους «γαλάζιους» αντιπεριφερειάρχες και περιφερειακούς συμβούλους της Πελοποννήσου. Τα στελέχη της Περιφέρειας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, είχαν μια ειλικρινή συζήτηση με το κόμμα τους και το συμπέρασμα το οποίο προκύπτει, και το οποίο η Πειραιώς θα πρέπει να λάβει πολύ σοβαρά υπόψη, είναι ότι οι αντιπεριφερειάρχες και περιφερειακοί σύμβουλοι που κομματικά στηρίζουν τη Νέα Δημοκρατία μένουν στη «Νέα Πελοπόννησο», υποστηρίζουν το οκταετές έργο τους και επιθυμούν να είναι υποψήφιοι με τον συνδυασμό τους και στις ερχόμενες εκλογές.

Σημειωτέον ότι από πλευράς Νέας Δημοκρατίας στη συνάντηση παρέστησαν ο Γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, ο βουλευτής Μάκης Βορίδης, ο γραμματέας Αυτοδιοίκησης Τάσος Γαϊτάνης και ο σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Θανάσης Νέζης.

Όπως πληροφορηθήκαμε, από τους 19 συμβούλους μία σύμβουλος δήλωσε ξεκάθαρα ότι θα ταχθεί με την κομματική επιλογή, όποια κι αν είναι αυτή. Ακόμα δύο σύμβουλοι δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν να είναι υποψήφιοι στις εκλογές έτσι κι αλλιώς, κάτω από κανέναν επικεφαλής. Στη συντριπτική τους πλειονότητα, τα «γαλάζια» στελέχη της «Νέας Πελοποννήσου» αναφέρθηκαν στο σπουδαίο έργο που έχει γίνει τα τελευταία οκτώ χρόνια και υπερασπίστηκαν τόσο την περιφερειακή αρχή όσο και την αυτοδιοικητική τους παράταξη.

Οι κκ. Μαντάς και Αλειφέρη δεν εμφανίστηκαν στη συνάντηση, καθώς έχουν διαρρήξει τις σχέσεις τους με την περιφερειακή αρχή και, προφανώς, θα στηρίξουν την κομματική επιλογή.

Η κυρία Ντία Τζανετέα, μάλιστα, επί ένα τέταρτο αναφέρθηκε με πολλή θέρμη στο έργο που η ίδια έχει φέρει εις πέρας στη Λακωνία, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ουδέποτε είχαν ολοκληρωθεί τόσα σχέδια για έναν Νομό που έχει πολλά απομακρυσμένα μέρη όπως η Λακωνία.

«Δεν απεμπολούμε το έργο μας στην Περιφέρεια»

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τα στελέχη της περιφερειακής αρχής δήλωσαν ότι δεν απεμπολούν το έργο που έχει γίνει τα τελευταία οκτώ χρόνια και αρκετά εξ αυτών συνέστησαν στους εκπροσώπους του κόμματος να μην βιαστεί η Νέα Δημοκρατία να στηρίξει πρόσωπο άλλο από τον Πέτρο Τατούλη.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι αντιπεριφερειάρχες και περιφερειακοί σύμβουλοι επεσήμαναν ότι εφόσον το κόμμα στηρίξει δικό του υποψήφιο, πρέπει να προτείνει κάποιον που να έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τον νυν περιφερειάρχη. Προς το παρόν, τα ονόματα που ακούγονται, όπως του δημάρχου Καλαμάτας Π. Νίκα, θεωρείται ότι θα οδηγήσουν τη Νέα Δημοκρατία σε συντριπτική ήττα στην Πελοπόννησο.

Όπως έχουμε επανειλημμένα γράψει, το πολιτικό διακύβευμα για το κόμμα είναι πολύ μεγάλο. Αντέχει η Νέα Δημοκρατία να χάσει την αυτοδυναμία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου; Ή μήπως θα πρέπει να δει καθαρά ότι τα αυτοδιοικητικά της στελέχη, στην πλειονότητά τους, επιθυμούν, δίχως να στερηθούν της κομματικής τους ταυτότητας, να συνεχίσουν να παράγουν έργο με τη «Νέα Πελοπόννησο» στην Τοπική Αυτοδιοίκηση;

Ακόμη, η κομματική πειθαρχία είναι ένα μέτρο που διασφαλίζει την ενότητα. Μήπως, όμως, είναι καιρός η κεντρική πολιτική σκηνή να αντιληφθεί ότι οι πολίτες από την αυτοδιοίκηση και τον αυτοδιοικητικό θεσμό ζητούν σταθερότητα για τον τόπο τους πρωτίστως, έργο και συνέπεια, και δευτερευόντως ενδιαφέρονται για το «χρώμα» του κάθε υποψηφίου;

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, εντός περίπου δεκαπέντε ημερών το κόμμα, διά στόματος του αρχηγού του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα ξεκαθαρίσει τα πράγματα, είτε ανακοινώνοντας δικό του υποψήφιο είτε στηρίζοντας τον Πέτρο Τατούλη. Πάντως στη ΔΕΘ ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ εμφανίστηκε πολύ ανοιχτός σε σχέση με την υπουργοποίηση στελεχών της Κεντροαριστεράς και της Αριστεράς, κάτι που έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τα όσα περί κομματικής πειθαρχίας ακούγονται ευρύτερα.


7 Σχόλια

Ας υποθέσουμε -που δεν υπάρχει ουδεμία πιθανότητα επαφής με ΝΔ- πως του προτείνεται η απόσυρση της Ιφιγένειας για την στήριξή του. Τι πιστεύετε ότι θα απαντήσει

Ο σούπερ επιτυχημένος Νίκας δεν έχει συγκριτικό πλεονέκτημα απέναντι στον Τατούλη... Το διαβάσαμε και αυτό. Ο Νίκας με όλη την Μεσσηνία πίσω του δεν έχει πλεονέκτημα. To έχει ο Τατούλης με την Μελιγού.

17:43 Διάβασε τώρα και αυτό: Ο Τατούλης με τη Μελιγού, όπως απαξιωτικά γράφεις, θα είναι και πάλι περιφερειάρχης, έτσι για να μπει στο ρουθούνι κάποιων, μεταξύ των οποίων και το δικό σου, γιατί μας το παίζεις έξυπνος. Επίσης να προετοιμάζονται ψυχολογικά και κάποιες υποψήφιες περιφερειαρ-χέσσες, γιατί θα τον φάνε στη μάπα και την επόμενη 5ετία, οπότε τα ψυχοφάρμακα που έτσι κι ακκιώς παίρνουν, θα τα χρειαστούν σε διπλάσιες ή και τριπλάσιες ποσότητες..

Καλά αυτός κάνει πως δεν καταλαβαίνει το φτύσιμο. Κοτζάμ αντιπρόεδρος των ευρωπαίων γυναικών και πολιτιστική διπλωμάτις δεν τολμάνε να του πουν πως είναι τελεσίδικο;

Ψυχιατρε εσυ τους χορηγεις οτυ Πετρου αυτα που πινει και δε μας δινει να πιστευει τις αρλουμπες που γραφεις? Μαζι θα τα πινετε το μονο στανταρακι

20/16 Όταν γράφεις σχόλια φρόντισε να είσαι ξεμέθυστος για να καταλαβαίνουμε τί έχεις μέσα στο διαταραγμένο μυαλό σου. Και φρόντισε να βάζεις και κανένα τόνο πού και πού, έτσι για να μας δίνεις την ψευδαίσθηση ότι ξέρεις γράμματα. Έτσι, βλαχάκο;

22/00 Θα σου σκιστει το καλσον, προσεχε!! Ασε μας ρε καρεκλοκενταυρε !!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.