Τζιούμης: Προκλητικό να ξοδεύει ο Δήμος 83.000 ευρώ για μια εκδήλωση

Τζιούμης: Προκλητικό να ξοδεύει ο Δήμος 83.000 ευρώ για μια εκδήλωση

Σεπτέμβριος 20, 2018 - 13:37
6 σχόλια

Για το θέμα του ψηφίσματος για το μουσείο του αγώνα, το οποίο έφερε στο ΔΣ το επιμελητήριο Αρκαδίας, τόνισε ότι είναι πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας η δημιουργία του μουσείου από πολλά χρόνια, δυστυχώς όμως μέχρι  σήμερα δεν έχει γίνει, προς αυτή την κατεύθυνση, το οτιδήποτε. Είναι λοιπόν αξιέπαινη η πρωτοβουλία του επιμελητηρίου που βάζει πάλι στην επικαιρότητα το θέμα. Ζήτησε λοιπόν να είναι αυτό το ψήφισμα, το έναυσμα για να ξεκινήσουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες από την πλευρά του Δήμου, συνενώνοντας δυνάμεις, ώστε, πραγματικά, να προχωρήσει ουσιαστικά το θέμα.

Επειδή όμως η δημιουργία ενός μουσείου, αντίστοιχου της ιστορίας μας , είναι πολύ σύνθετη  διαδικασία, απαιτεί σοβαρή προσπάθεια για την υλοποίησή του. Τόνισε λοιπόν ότι η παράταξή μας προ δύο χρόνια είχε καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση με συγκεκριμένες ενέργειες που πρέπει να γίνουν για να προχωρήσει ουσιαστικά και όχι στα λόγια, η διαδικασία υλοποίησης του μουσείου. Δυστυχώς πέρασαν δύο χρόνια εκ τότε και η δημοτική αρχή δεν έκανε τίποτα. Εμείς καταθέτουμε εκ νέου την πρότασή μας και ευελπιστούμε ότι έστω και τώρα θα ασχοληθεί η διοίκηση του δήμου με σοβαρότητα. 

Προ ημερησίας διάταξης υποβάλλαμε τις εξής ερωτήσεις. 

ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΗ
Για το θέμα των προσφάτων καταστροφών στις γεωργικές καλλιέργειες  από τη χαλαζόπτωση, σε πολλά χωριά του δήμου μας, ζητήσαμε την άμεση αντικειμενική καταγραφή των ζημιών από τον ΕΛΓΑ και την αποζημίωση των αγροτών. 

ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
Τι γίνεται με τις εγγραφές στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του δήμου, γιατί φαίνεται ότι κάποιοι σταθμοί δεν έχουν εγγραφές κι κινδυνεύουν με κλείσιμο. Τονίσαμε ότι θα πρέπει οι δημοτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί να λειτουργούν ποιοτικά έτσι ώστε να είναι ανταγωνιστικοί με τους ιδιωτικούς σταθμούς αν θέλουμε να επιβιώσουν. Αυτό όμως απαιτεί από την διοίκηση του δήμου να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα των βρεφονηπιακών σταθμών γιατί οι ελλείψεις που παρατηρήσαμε τα τελευταία χρόνια, σε συνδυασμό και με τα προβλήματα που έχει προκαλέσει το σκάνδαλο της ΚΕΔΗΤ οδήγησαν σε δυσλειτουργίες με αποτέλεσμα να γράφονται  όλο και λιγότερα παιδιά. Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι στο  σταθμό στο Θάνα, ο οποίος όταν δημιουργήθηκε  ήταν ένα κόσμημα για το Δήμο μας, αυτή την στιγμή να μην υπάρχουν εγγραφές παιδιών και να κινδυνεύει η δομή με κλείσιμο και βέβαια οι εργαζόμενοι στο σταθμό να χάσουν τη δουλειά τους. Όταν όλοι οι δήμαρχοι άνοιξαν σχολικές μονάδες εσείς θα είστε ο πρώτος δήμαρχος που κλείνει σχολεία, τόνισε ο κ Τζιούμης.

ΑΔΕΣΠΟΤΑ
Άλλο θέμα που έθεσε ο επικεφαλής μας έχει να κάνει με τα αδέσποτα τα οποία έχουν γίνει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα για την πόλη και τα χωριά μας αφού καθημερνά υπάρχουν επιθέσεις σε συμπολίτες μας .Η δημοτική αρχή και σε αυτό το θέμα δεν έχει να επιδείξει τίποτα, πλην της αδιαφορίας της .Το θέμα του ενδιαιτήματος, θεωρούμε ότι αποτελεί πλέον οικονομικό σκάνδαλο, αφού το έχουμε νοικιάσει εδώ και δύο χρόνια και μάλιστα με διαδικασία απευθείας ανάθεσης γιατί ήταν τάχα επείγον, το πληρώνουμε 1500 ευρώ το μήνα, επί δύο χρόνια και δεν έχει γίνει καμία εργασία.

ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ
Τέλος ο κ Τζιούμης ζήτησε να ενημερωθεί τι γίνεται με τα χρήματα από τις ανεμογεννήτριες στις περιοχές  Σάγκα, Ελαιοχώρι και Παρθένι ,περίπου 55.000 ευρώ και ακόμη δεν έχουν απορροφηθεί. Ο δήμαρχος απάντησε ότι ισχύει και οφείλεται σε διαφωνίες για τα όρια των κοινοτήτων. Ο κ Τζιούμης δήλωσε ότι και αυτό οφείλεται σε ανεπάρκειες της διοίκησης του, γιατί τόσα χρόνια δεν θέλει έχει βρει τον τρόπο να λύνονται αυτές οι διαφορές. Πολλές φορές εμείς έχουμε ζητήσει στο ΔΣ, από τον κ. δήμαρχο, να λύσει αντίστοιχο θέμα που υπάρχει μεταξύ των κοινοτήτων Πάπαρη και Αγριακόνας και που και εκεί μένουν ανεκμετάλευτα τα χρήματα από τις ανεμογεννήτριες, αλλά δυστυχώς δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα.

ΑΛΩΣΗ ΤΡΙΠΟΛΙΤΣΑΣ
Για το θέμα την εκδηλώσεων της Άλωσης  της Τριπολιτσάς, ο κ.  Τζιούμης, τόνισε τα εξής: οι εκδηλώσεις για την άλωση της Τριπολιτσάς αποτελούν την κορυφαία εκδήλωση του Δήμου Τρίπολης.

Δυστυχώς και  αυτό το θέμα  η διοίκηση του δήμου εξακολουθεί να το αντιμετωπίζει χωρίς σοβαρότητα. Και τι εννοώ μ’ αυτό.  

Δεν είναι δυνατόν να συζητούμε στο ΔΣ για τις  εκδηλώσεις, δύο μέρες πριν αρχίσουν και ακόμη δεν έχει γίνει προβολή τους στα ΜΜΕ. Δεν μπορούσε η συζήτηση να έχει γίνει 15-20 μέρες νωρίτερα; Ας μην αναφέρω το γεγονός ότι ήδη κυκλοφορούν τα φυλλάδια με το πρόγραμμα πριν ακόμη εγκριθεί από το ΔΣ. 

Τώρα για το κόστος των εκδηλώσεων τόνισε, ότι είναι τουλάχιστον προκλητικό, για την σημερινή εποχή  να ξοδεύουμε 83.000 ευρώ για τις εκδηλώσεις. Δεν μπορεί να πληρώνουμε σχεδόν 20.000 ευρώ για μια συναυλία την Κυριακή το βράδυ, όσο αξιόλογοι κι αν είναι οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν και πραγματικά είναι πολύ αξιόλογοι .Για το θέμα του κόστους και της οργάνωσης εμείς ψηφίσαμε παρών στο θέμα αυτό 

Ακόμη, ο κ. Τζιούμης ευχήθηκε καλή επιτυχία στις εκδηλώσεις και για άλλη μια φορά ευχαρίστησε του χορευτικούς συλλόγους και τις χορωδίες του δήμου μας, που όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, συμμετέχουν εθελοντικά και αφιλοκερδώς στις εκδηλώσεις.

Κληθείς να σχολιάσει τη διαμάχη ανάμεσα στον κ. Κακλαμάνο και στον κ. Βόσνο, η οποία συνεχίστηκε με συνέντευξη Τύπου του πρώτου και την απάντηση του δεύτερου με βίντεο, ο κ. Τζιούμης είπε:

Θεωρούμε ότι αυτά που δήλωσε χθες ο κ. Κακλαμάνος μάς δικαίωσε για αυτά που λέμε τόσα χρόνια. Ότι το έργο της διοίκησης Παυλή είναι μηδενικό. Ο πρόεδρος του ΔΣ μάς επιβεβαιώνει. Βέβαια, αυτό το βλέπουν και οι πολίτες τόσα χρόνια.

Video: 

Τζιούμης: Προκλητικό να ξοδεύει ο Δήμος 83.000 ευρώ για μια εκδήλωση


6 Σχόλια

Θα το ξαναπώ μήπως και το καταλάβεις. Αμνησία δεν έχουμε. Εσύ τους στήριξες. Έχεις ευθύνη.

Εσύ και ο Σμυρνιωτης δεν παλευεστε. Ξοδεύει ο Δήμος για την Άλωση, δεν έπρεπε να ξοδέψει. Το καλοκαίρι που δεν έκανε πολλές εκδηλώσεις και στο καρναβάλι λέτε γιατί δεν ξόδεψε. Επιστημονική αντιπολίτευση μιλάμε.

Ανώνυμε 16.28 δεν καταλαβαίνεις ή κανείς ότι δεν καταλαβαίνεις; Μπορεί να ξοδέψει ο Δήμος συνετά. Δεν υπάρχει μόνο η σπατάλη και το τίποτα υπάρχει και το μέτρο. Βέβαια αν είσαι με τον Παυλή το νοητικό σου επίπεδο δεν μπορεί να το καταλάβει αυτό

ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΞΕΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΕΥΘΥΝΗΣ.ΜΗΝ ΜΑΣ ΥΠΟΤΙΜΑΣ. ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΕΤΣΙ ΚΙ ΕΣΥ ΑΝ ΒΓΕΙΣ ΘΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ ΠΡΩΤΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ.

Κωστάκη όταν ψήφιζες τα 300 χιλιάρικα για την άλωση τα ξέχασες ή τότε δεν πείραζε γιατί είχαμε ΠΑΣΟΚ;

Σιγα ρε παιδια 80.000 δεν ειναι και υπερβολικο ποσο για την πολη μας,εδω ενα γαμο κανεις και χαλας τοσα.Ημαρτον δε ξερουμε τι θελουμε.Μεθαυριο ολοι εσεις που κραζετε θα εισαστε πρωτοι πρωτοι εξω στη πλατεια.Ας σταματησει αυτη η καραμελα.Κωστακη σοβαρεψου

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.