Τζιούμης: Τι γίνεται με τα χρήματα από τις ανεμογεννήτριες;

Τζιούμης: Τι γίνεται με τα χρήματα από τις ανεμογεννήτριες;

Σεπτέμβριος 18, 2018 - 22:14
4 σχόλια

Οικονομικό σκάνδαλο το ενοίκιο που πληρώνει ο Δήμος στη Νεστάνη για το καταφύγιο για τα αδέσποτα

Ο επικεφαλής της παράταξης «Τρίπολη Αύριο» Κώστας Τζιούμης, αναφέρθηκε στη σιωπή, όπως είπε, για τον συνοικισμό του Κολοκοτρώνη κατά τη διαδικασία των ερωτήσεων στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου. Αναφέρθηκε επίσης στη μη απορρόφηση χρημάτων από τις ανεμογεννήτριες σε Σάγκα και Παρθένι και σε άλλα χωριά, που ακόμα δεν τα έχουν λάβει. Ακόμα, αναφέρθηκε στο θέμα των αδέσποτων:

Οικονομικό σκάνδαλο το ενοίκιο που πληρώνει ο Δήμος στη Νεστάνη για το καταφύγιο.

«Βγήκε η ΚΥΑ που προβλέπει διαδικασία χρηματοδοτήσεων για τη φροντίδα αδέσποτων ζώων».

Τέλος, ρώτησε τι γίνεται με τους παιδικούς σταθμούς, αναφέροντας ως παράδειγμα το σχολείο του Θάνα, που δεν υπάρχει, σύμφωνα με πληροφόρησή του, καμία εγγραφή.

Δεν είναι εποχή να κλείνουν σχολεία, αλλά να ανοίγουν.

Ο κ. Βόσνος απάντησε στον κ. Τζιούμη για τον συνοικισμό Κολοκοτρώνη, λέγοντας ότι εξετάστηκε όπως έπρεπε νόμιμα ο φάκελος, που υποβλήθηκε το 2017, αλλά από το 1996, επειδή υπήρχε μια εκκρεμότητα, ζήτησαν όλο το αρχείο του Δήμου Τρίπολης να πάει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για να προχωρήσει η διαδικασία.

Ως προς τις αποζημιώσεις για τις ανεμογεννήτριες, ο κ. Παυλής είπε ότι υπάρχουν διαφωνίες ανάμεσα στα χωριά και ανάμεσα στους Νομούς και ότι όλα αυτά συμβαίνουν επειδή το κράτος δεν μπορεί να καταλάβει ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιεί την ΕΛΣΤΑΤ, αλλά να αναφέρεται στα όρια των Δήμων όπως έχουν διαμορφωθεί βάσει αποφάσεων από το 1915. Υπογράμμισε ότι ο ίδιος έχει επιληφθεί, προκειμένου να οριστούν και να συνυπογραφούν τα σημεία ότι είναι αναγνωρίσιμα και από εκεί και πέρα να οριστούν τα σύνορα.

Απαντώντας για το θέμα για τα αδέσποτα, ο δήμαρχος είπε ότι η ΚΥΑ που ανέφερε ο Κώστας Τζιούμης βγαίνει κάθε χρόνο και ότι κάθε χρόνο ο Δήμος παίρνει περίπου 10.000-12.000 ευρώ βάσει αυτής της Απόφασης. Ξεκαθάρισε ότι αυτά τα χρήματα δεν προορίζονται για τη στέγαση των αδέσποτων.

Στις 26 Σεπτεμβρίου υπογράφεται η άδεια και ξεκινάμε για το καταφύγιο αδέσποτων.

Ως προς το θέμα των παιδικών σταθμών, ο δήμαρχος απάντησε ότι 137 παιδιά έχουν εγγραφεί στο Νομικό Πρόσωπο και τα 11 έχουν voucher. «Από τη στιγμή που άνοιξαν οι ιδιωτικοί σταθμοί, και επιδοτούνται με το voucher, η μείωση των παιδιών που εγγράφονται στους παιδικούς σταθμούς είναι δραματική. Στο σχολείο του Θάνα πράγματι δεν υπάρχει καμία εγγραφή, ενώ οι ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί έχουν πληρότητα 80%-100%. Κατά βάση, επιλέγουν οι γονείς τους ιδιωτικούς σταθμούς για διαφορετικούς λόγους, ο καθένας ξεχωριστά».


4 Σχόλια

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΛΕΟΣ ΑΣ ΤΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΟΤΙ ΤΑ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΑΥΤΑ ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ Ο ΤΣΙΑΜΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΜΥΡΝΙΩΤΗΣ.ΜΑ ΠΑΝΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΔΡΩΜΕΝΟΣ ΟΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.ΟΛΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ.ΔΕΝ ΤΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΦΑΝΗΣ Ο ΠΑΠΑΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ

Ακυρη πολυ η ερωτηση για τις ανεμογεννητριες!Τι ακριβως οφειλουν;Ερωτησεις μπαρουφες

άμεση κατεδάφιση αυτών των εκτρωμάτων από τα βουνά μας. δεν φτάνει τα κακό που προκαλούν κλέβουν και τα λεφτά κάποιοι. Έλεος πια

ΡΩΤΑ ΤΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΣΕΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟ ΒΑΛΤΕΤΣΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ...ΑΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ...!!!...ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΩΣΤΑ ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΜΙΛΑΜΕ...ΕΕΕ...???

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.