Εορτάστηκε στην Τρίπολη η Ημέρα Εθνικής Μνήμης Γενοκτονίας Ελλήνων της Μικράς Ασίας (pics,vid)

Εορτάστηκε στην Τρίπολη η Ημέρα Εθνικής Μνήμης Γενοκτονίας Ελλήνων της Μικράς Ασίας (pics,vid)

Σεπτέμβριος 16, 2018 - 12:38
1 σχόλια

Μία μέρα μετά την τελετή μετονομασίας της Πλατείας Φιλικών σε πλατεία προσφύγων Μικράς Ασίας «Γιώργος Καραγιάννης», εορτάστηκε η ημέρα Εθνικής Μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μ. Ασίας στην Τρίπολη την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου.

Στις 10:30 ετελέσθη επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης Τρίπολης, εις μνήμην των νεκρών της γενοκτονίας των Ελλήνων στη Μικρά Ασία.

Ο Πρόεδρος του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Φιλικών «Η Πανπροσφυγική Ένωση Αρκαδίας» κ. Ν. Τσιαμούλος εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Προσφυγικού Ελληνισμού για τους πρόσφυγες.

Η Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος καθιερώθηκε με ομόφωνη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων στις 24 Σεπτεμβρίου 1998 και τιμάται κάθε χρόνο στις 14 Σεπτεμβρίου.

Παρών και ο κ. Γιώργος Καραγιάννης, του οποίου το Μνημείο του Προσφυγικού Ελληνισμού αποτελεί προσφορά.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αναστάσιος Πετρόπουλος, ο βουλευτής Αρκαδίας Γ. Παπαηλιού και ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας έδωσαν το μήνυμα τις ημέρας μέσα από δηλώσεις που έκαναν μπροστά στο μνημείο.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Επέτειος Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας στην Τρίπολη


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Στην εκκλησία για το μνημόσυνο ούτε ένας, αλλά στο νταβαντούρι για να βγουν στην φωτογραφία ήταν όλοι τους εκεί. Μπράβο στις αρχές που τιμούν και σέβονται τους προγόνους μας.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.