Τέλος του 2018 οι αποζημιώσεις από την τελευταία χαλαζόπτωση που έπληξε την Αρκαδία (vid)

Τέλος του 2018 οι αποζημιώσεις από την τελευταία χαλαζόπτωση που έπληξε την Αρκαδία (vid)

Σεπτέμβριος 14, 2018 - 10:41
2 σχόλια

Σοβαρότατες χαρακτήρισε τις ζημιές από το χαλάζι που έχουν υποστεί οι καλλιέργειες στα χωριά Στενό, Νεοχώρι, Λιθοβούνια, Μαγούλα, Στάδιο, Γαρέα, Ρίζες και Επισκοπή  ο προϊστάμενος του καταστήματος ΕΛΓΑ Τρίπολης κ. Ηλίας Αγγελόπουλος.

Μήλα, σταφύλια και διάφορα κηπευτικά είναι τα προϊόντα που αχρήστευσε το χαλάζι, που ήρθε να καταστρέψει την παραγωγή λίγο πριν από τη συγκομιδή την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Αγγελόπουλος βρέθηκε άμεσα στα σημεία που επλήγησαν και είδε το μέγεθος της καταστροφής, όπως ανέφερε, έχουν ξεκινήσει οι αναγγελίες με προθεσμία 15 μέρες για να υποβάλουν αίτηση οι παραγωγοί, προκειμένου να αποζημιωθούν από τον ΕΛΓΑ.

«Εμείς προχωρούμε άμεσα στις εκτιμήσεις», ανέφερε, καλώντας τους παραγωγούς να κάνουν τώρα τις αιτήσεις.

Ο κ. Αγγελόπουλος μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι ίσως κάποια αμπέλια πληρούν τις προϋποθέσεις για να τρυγηθούν, σημειώνοντας ότι οι οινοποιοί θα πρέπει να μελετήσουν την περίπτωση να τρυγηθούν σταφύλια που έχουν  χτυπηθεί από το χαλάζι, χωρίς αυτό βέβαια να τους προκαλεί κάποια ζημιά.

Για ακόμα μία φορά, ο προϊστάμενος του ΕΛΓΑ μίλησε για  το πρόγραμμα αντιχαλαζικής προστασίας που «τρέχει», τονίζοντας ότι δυστυχώς δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τους αγρότες  στην περιοχή (δείτε ΕΔΩ πληροφορίες για τα αντιχαλαζικά).

Δεν πρέπει να αφήνεται στην τύχη του καιρού η παραγωγή - Δεν υπάρχει προθυμία και δεν μπορώ να το εξηγήσω αυτό

Κλείνοντας, ο κ. Αγγελόπουλος τόνισε ότι οι αποζημιώσεις αναμένεται να δοθούν στο τέλος του χρόνου.

Δείτε την δήλωση του κ Αγγελόπουλου στο 6:00 λεπτό

Video: 

Αυτοψία Γιαννακούρα -Αγγελόπουλου στα χωράφια που έπληξε το χαλάζι στο Δ Τρίπολης


2 Σχόλια

Το παλικάρι του ΕΛΓΑ έτρεχε στο ράλι Ακρόπολις; https://www.gossip-tv.gr/media-tv/story/515111/kostas-stefanis-h-dimosiografia-itan-to-kleidi-gia-na-mpo-ston-magiko-kosmo-ton-rali Μη μαλώνετε. χρειάζεται και λίγο χιούμορ.

κ Αγγελοπουλε σοβαρες ηταν και οι ζημιες - καταστροφες που προκληθηκαν στο δημο βαλτετσιου απο το χαλαζι τον ιουνιο και τελος ιουλιου.Ο ελεγχος απο γεωπονο του ελγα πραγματοποιηθηκε 2 φορες.Αυτες οι αποζημιωσεις ποτε θα δωθουν???

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.