Εικόνες βιβλικής καταστροφής από το χαλάζι στο Στενό (pics,vid)

Εικόνες βιβλικής καταστροφής από το χαλάζι στο Στενό (pics,vid)

Σεπτέμβριος 12, 2018 - 14:35
11 σχόλια

Το χαλάζι «τελείωσε» τα μήλα Πιλαφά και τα αμπέλια στο Κορύθιο

Μέσα σε λίγα λεπτά το χαλάζι κατέστρεψε την παραγωγή των μήλων Πιλαφά Τριπόλεως (ΠΟΠ) καθώς και των αμπελώνων Μοσχοφίλερου στην περιοχή του Στενού, καθώς και της ευρύτερης περιοχής στο Κορύθιο.

Μας πήρε τον καρπό μέσα από τα χέρια το χαλάζι, λένε με πόνο οι παραγωγοί μήλων και οι καλλιεργητές αμπελώνων, βλέποντας την ολοκληρωτική καταστροφή που έχει προκαλέσει το χαλάζι σε μέγεθος καρυδιού, που έπληξε την περιοχή. 
Η σφοδρή χαλαζόπτωση που σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης, 11 Σεπτεμβρίου, στην Τρίπολη προκάλεσε σημαντικές ζημιές στα αμπέλια τα οποία είναι σε περίοδο συγκομιδής και τρύγου.

Το χαλάζι έπεσε με μανία και κατέστρεψε ολοκληρωτικά πολλές καλλιέργειες στην ευρύτερη περιοχή.

«Για εφέτος το μαγαζί το κλείσαμε», ανέφεραν χαρακτηριστικά οι παραγωγοί.

Όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί, οι ζημιές μοιάζουν ολοκληρωτικές, καθώς τα μήλα και τα αμπελόφυλλα έχουν πέσει στο χώμα, ενώ οι ντομάτες έχουν κοπεί στα δύο.

Η ζημιά είναι στο 100% έχουμε χρεωθεί 40.000 ευρώ και δεν θα βγάλουμε ούτε ένα ευρώ από την κατεστραμμένη συγκομιδή

 

Οι παραγωγοί που με μεράκι φροντίζουν τα ποιοτικά προϊόντα, βλέπουν τους κόπους τους να πηγαίνουν χαμένοι και ζητούν τις αποζημιώσεις προκειμένου να μπορούν τουλάχιστον του χρόνου να μπορέσουν να καλλιεργήσουν ξανά.

«47 χρόνια τέτοια καταστροφή δεν έχει υπάρξει, όλος ο κάμπος είχε ντυθεί στα λευκά από το χαλάζι.

Είναι πολλά τα χρέη, η ΔΕΗ περιμένει να πληρωθεί, και εμείς δεν έχουμε τίποτα
 

Εφ.Κ.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Σε απόγνωση οι παραγωγοί στο Στενό αναμένουν αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ


11 Σχόλια

οταν λεμε αμπελια,μιλαμε για τα ιδια αμπελια που οι ιδιοκτητες τους εδω και καιρο ελεγαν στη πολη ,οτι φετος δεν θα τα μαζεψουν επειδη δεν ηταν καλη η χρονια? δλδ τωρα ηταν καλη η χρονια και τους κατεστρεψε το χαλαζι ,οποτε πρεπει να αποζημιωθουν ετσι? αυτα ειναι τα ωραια

Nα ξερες πόσοι περίμεναν το χαλάζι, ως "δώρο εξ ουρανού" και θα αποζημιωθούν, αλλά και θα πουλήσουν, όπως γίνεται συνήθως!

Φίλε που σχολίασες στις 15:54 για πες μου και εμένα το κόλπο να παρω και αποζημιώση και να δώσω την παραγωγή που δεν έχω.

Από τη μια τα αγριογούρουνα που καταστρέφουν τα καλαμπόκια, τώρα και το χαλάζι. Δεν πάει άλλο.

18,39 το ξερεις χρονια το κολπο ,μηπως δεν εισαι σαν τους αλλους και εισαι λουκουμας,εσεις οι ιδιοι μας τα λετε,100 ριζες ελιες περνετε επιδωτηση για 500 (κιλα λαδι κλπ),200 προβατα ,περνετε για τα διπλασια,μικρη παραγωγη (πχ σταφυλια) διοτι λογω καιρου δεν εγιναν οπως επρεπε και λετε δε θα τα μαζεψετε,ριχνει ενα χαλαζι ,τσουπ αποζημιωση τωρα,με τα τσαμπια που εειναι επανω και που δεν ειναι οπως επρεπε να ειναι ,ελα τωρα που θες να το παιξεις και ζημιωμενος ,θελει η που...να να κρυφτει και η χαρα δεν την αφηνει

@12:08 Απ' ό,τι φαίνεται, ξέρεις πολλά για τους αγρότες. Μπας και σε έχει βατέψει κανένας, γι' αυτό;

εχετε τσουβαλιασει μερικες υποθεσεις σαν να ειμαστε ολοι έτσι... ειστε για τα μπαζα… και επισης η συζητηση κατω εχει ξεφυγει με ασχετες κακιες μην πω τιποτα χειροτερο

βλεπω σαν τους γυφτους κ οι αγροταντζες μας, γινονται επιθετικοι οταν δεν πιανει η κλαψα κ η ζητιανια σας μαθαμε 40 χρονια ρεεεε

Μήπως να δημιουργήσουν νέες εγκαταστάσεις με νέα πρότυπα; Υποτίθεται είναι επαγγελματίες και παρόλα αυτά ακόμα στηρίζονται στην τύχη και στο έλεος του καιρού, για το εάν η παραγωγή χαλάσει από χαλάζι ή πάγο ή οτιδήποτε άλλο. Αφού τα πρότυπα για χωράφια με δίχτυ για προστασία από χαλάζι υπάρχουν... Είναι σαν τα λεωφορεία να μην είχαν οροφή, και κάθε φορά που έβρεχε να ακυρωνόταν το δρομολόγιο και να ζητούσαν από το κράτος αποζημίωση.

Κακίες από κάποιους τυχαρπαστους που σίγουρα παραπονιούνται και για το γεγονός ότι ο ήλιος βγαίνει από την Ανατολή από την πλατεία πετρινού που πίνουν τον καφέ τους κάθε μέρα για κάποιους ανθρώπους που δουλεύουν όλη μέρα....Σίγουρα είναι ΔΥ που και το 8ωρο τους μοιάζει εφιάλτης.....

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.