Καταγγελίες Φιλοζωικού για τον χώρο των αδέσποτων - «Κουταμάρες», απαντά ο Δήμος Τρίπολης

Καταγγελίες Φιλοζωικού για τον χώρο των αδέσποτων - «Κουταμάρες», απαντά ο Δήμος Τρίπολης

Σεπτέμβριος 13, 2018 - 10:47
18 σχόλια

Ένας νέος γύρος αντιπαράθεσης έχει ξεκινήσει ανάμεσα στον Φιλοζωικό Σύλλογο Τρίπολης και στον Δήμο Τρίπολης, με αφορμή τις φωτογραφίες που δημοσίευσε ο αντιπρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Σωτήριος Δελής στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook και που απεικονίζουν τον χώρο που έχει ενοικιαστεί από τον Δήμο Τρίπολης, προκειμένου να γίνεται η συγκέντρωση, η θεραπεία και η στείρωση των αδέσποτων ζώων, τα οποία αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλονται, το χωράφι το οποίο έχει ενοικιάσει ο Δήμος Τρίπολης και για το οποίο οι δημότες πληρώνουμε ενοίκιο 1.500 ευρώ τον μήνα από την 1η Ιανουαρίου του 2017, καλλιεργείται κανονικά, καθώς τα καλαμπόκια, όπως φαίνεται στις συγκεκριμένες φωτογραφίες, που κάποιος έχει φυτέψει εκεί, έχουν ωριμάσει.

Το Arcadia Portal επικοινώνησε με τον υπεύθυνο αντιδήμαρχο για τα αδέσποτα κ. Δημήτρη Σταματόπουλο, ο οποίος ήταν ενήμερος για την ανάρτηση, χαρακτήρισε τα όσα έχουν αναρτηθεί από τον Φιλοζωικό «κουταμάρες» και εξήγησε:

«Ο χώρος που καλλιεργείται, δεν είναι ο χώρος που έχουμε μισθώσει για να γίνει το καταφύγιο. Αυτά είναι κουταμάρες. Έχουμε συγκεντρώσει όλα τα χαρτιά και περιμένουμε μόνο την έγκριση από μία επιτροπή, η οποία θα συνεδριάσει τον Σεπτέμβριο και μετά όλα θα είναι έτοιμα για την ίδρυση του καταφυγίου».

Στις συνεδριάσεις του Δήμοτικού Συμβουλίου Τρίπολης, κάθε φορά που η αντιπολίτευση φέρνει το θέμα στην επιφάνεια, έχουμε ακούσει όλες τις πιθανές και απίθανες δικαιολογίες για την καθυστέρηση της λειτουργίας αυτού του χώρου. Ο ίδιος ο δήμαρχος Δημήτρης Παυλής είχε αποδώσει ευθύνες στην Κτηνιατρική Υπηρεσία για καθυστέρηση της αδειοδότησης του χώρου που ενοικιάζεται κανονικά, το μίσθωμα καταβάλλεται κάθε μήνα και τα αδέσποτα συνεχώς αυξάνονται στους δρόμους της Τρίπολης.

Οι συνθήκες διαβίωσής τους αποτελούν ντροπή για κάθε πολιτισμένο Δήμο, ή για κάθε Δήμο που θέλει να λέγεται πολιτισμένος, αλλά προβληματίζουν και τους πολίτες, οι οποίοι στην καθημερινότητά τους έχουν να αντιμετωπίσουν ένα πλήθος αδέσποτων ζώων με απρόβλεπτη, πολλές φορές, συμπεριφορά, τα οποία και οι ίδιοι δεν γνωρίζουν πώς να τα φροντίσουν χωρίς να θίγουν τους συμπολίτες τους και χωρίς να παραβαίνουν τους κανόνες υγιεινής. Για παράδειγμα, πριν από μερικές ημέρες, κοντά στον πεζόδρομο  της Φιλελλήνων στην οδό Ουάσιγκτον κάποιος συμπολίτης μας είχε πετάξει ωμά κρέατα και κόκκαλα για να ταΐσει τα αδέσποτα, δίχως να σκεφτεί ότι η συγκεκριμένη τροφή όχι μόνο δεν ενδείκνυται για τα ζώα, αλλά και δημιουργεί εστία μόλυνσης με την αποσύνθεσή της.

Το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων συνεχώς διογκώνεται. Η μόνιμη απάντηση της δημοτικής αρχής ότι για όλες τις καθυστερήσεις φταίνε οι υπηρεσίες δεν αρκεί. Εξάλλου, να θυμίσουμε ότι τον Δεκέμβριο του 2016 το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τη δημιουργία ενδιαιτήματος στη Νεστάνη Αρκαδίας, λόγω της πιεστικής ανάγκης, όπως είχε πει τότε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για τα αδέσποτα κ. Δ. Σταματόπουλος (δείτε ΕΔΩ). Η ανάγκη ήταν τόσο... πιεστική, που ο Δήμος έκανε αίτημα στην Κτηνιατρική δύο χρόνια και κάτι μήνες αργότερα, στις 9 Μαρτιου του 2018, όπως είχε αποκαλύψει στο Arcadia Portal ο Νίκος Τσιαμούλος (δείτε ΕΔΩ).

Σε σύντομη επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Σωτήριο Δελή, αντιπρόεδρο του Φιλοζωικού, πληροφορηθήκαμε ότι το επόμενο διάστημα αναμένονται κινήσεις από τους πολίτες και θα ζητηθούν σαφείς απαντήσεις από τον Δήμο Τρίπολης σχετικά με τον χώρο του καταφυγίου αδέσποτων ζώων στη Νεστάνη.

Δείτε την ανάρτηση:

 

Γαλανιάδη Εύα


18 Σχόλια

Από τον Ιούνιο περιμένουμε να τα μαζέψουν στην Οικονομίδου. Μέχρι τώρα 8 επιθέσεις. 3 σκύλες και 7 κουτάβια. Η φιλοζωική είναι "φίσκα" και δεν χωράνε άλλα. Ο δήμος δεν κάνει κάτι. Τι θα γίνει; Δεν καταλαβαίνω πραγματικά.

ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΖΑΜΠΑ 1500 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΑΦΙ ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ Ο ΤΖΙΟΥΜΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 3-4 ΦΟΡΕΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΛΕΕΙ Ο ΠΑΥΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ. Ο Κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΑΚΟΥΕΙ;

Ο ΧΑΛΑΡΑ ΞΕΧΑΣΕ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΩΣ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΕΙ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΑΦΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ. ΟΠΟΤΕ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΠΟΝΤΙΚΑ, ΦΙΔΙΑ, ΜΠΑΖΑ ΚΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ. ΠΟΥ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΣΟΥ ΒΕΒΑΙΑ.

Στην Οικονομίδου, έχουμε και την φιλόζωη που ταιζει τα αδέσποτα χύμα στον πεζοδρόμιο και εκτός ότι το έχει βρωμίσει με λάδια και λίπη ότι σκυλί υπάρχει μαζεύεται εκεί. Όταν της είπα ότι δεν είναι σωστό αυτό που κάνει μου επιτέθηκε απο πάνω.

Στην πλατεια Πετρινου μου εχουν επιτεθει δυο φορες ετσι ξαφνικα και απο πισω,στην δε γωνια Δαρειωτου και Γρηγοριου Ε μου εχουν επιτεθει αρκετες φορες! Μαζευονται σε ορισμενα σημεια οπου βρισκουν τροφη απο καποιες κυραδες που τα ταιζουν. Νομιζω οτι ο νομος απαγορευει στους πολιτες να ταιζουν τα αδεσποτα αν καποιος γνωριζει κατι σχετικο ας το αναφερει για να προσφυγουμε ολοι εμεις τα θυματα των αδεσποτων στην δικαιοσυνη.

Χρειαζονται αμεσες προσληψεις αοριστου χρονου σε ολα τα μελη της φιλοζωικης να προσεχουν τα αδεσποτα στο δημοτικο αυτο χωρο.Μονο με διορισμο δημοσιων υπαλληλων εμπειρων φιλοζωικου συλλογου θα λυθει το προβλημα των αδεσποτων.Ποτε θα το καταλαβει ο δημαρχος;;;;;Ελεος πια

Τρίπολη! Η πόλη που φοβόμαστε να κυκλοφορούν τα παιδιά μας μόνα τους για να μην τα φάνε τα σκυλιά

Toν επόμενο χρόνο να πάει ο Μήτσος να ζητήσει ψήφο απο τα σκυλιά της πλατείας, γιατί απο εμάς θα φάει μαύρο αυτός και οι -μετά τις εκλογές- "κολλητοί" του (που στις επόμενες εκλογές θα την κάνουν με ελαφρά για άλλη παράταξη)

19/00 Αυτά να τα λες για να τ' ακούει ο γνωστός και μη εξαιρετέος κομπλεξικός χάχας αγράμματος και αστοιχείωτος σχολιαστής του διαδικτύου (ξέρει αυτός), που δεν του φτάνουν όλα τα στραβά κι ανάποδα που έχει, ψηφίζει και Παυλή, που τον φτύνει όλη η πόλη και νομίζει ότι βρέχει

Εναν αμεσο διορισμο στ Σωτηρη σε διευθυντικη θεση για την φυλαξη των αδεσποτων να σταματησει να γκρινιαζει,σας παρακαλω.Ελεοςςςςςς

"Κώστα", δουλειά έχω και δεν επιδιώκω διορισμό. Όλα τα μέλη του Συλλόγου προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ανιδιοτελώς με δικά τους χρήματα και χρόνο, χωρίς να λαμβάνουν ούτε ένα ευρώ από επιχορηγήσεις ή επιδοτήσεις, παρά μόνο δωρεές κυρίως σε σκυλοτροφές. Σε αντίθεση με τον Δήμο Τρίπολης που σπαταλά πακτωλό χρημάτων με τα αποτελέσματα που βλέπουμε καθημερινά. Η θέση των αδέσποτων δεν είναι μέσα στις πλατείες ανάμεσα σε μικρά παιδιά που παίζουν. Σκοπός μας είναι η ασφάλεια και η υγεία των ανθρώπων σε συνδυασμό με την ευζωία των αδέσποτων που δεν επέλεξαν να βρίσκονται εκεί που βρίσκονται.

Προκαλώ τον κύριο Σταματόπουλο στη συνέντευξή του εκτός από απειλές και χαρακτηρισμούς να εξηγήσει στους συμπολίτες μας τους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ λόγους για τους οποίους δε δίνεται άδεια για το καταφύγιο.

Από την πολύ σκυλοτροφη που τρώνε έχουν πρόβλημα στο στομάχι και θέλουν να μπουν στις μεγάλες μπαζες. Έλεος πια.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.