Δημοσκόπηση: Κι όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ ανακάμπτει μετά το Μάτι

Δημοσκόπηση: Κι όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ ανακάμπτει μετά το Μάτι

Σεπτέμβριος 10, 2018 - 11:59
2 σχόλια

Η τραγωδία στο Μάτι, αν και αρχικά έδειξε ότι μπορεί να αποτελέσει τη βασική αιτία για την εκλογική συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ, τελικά φαίνεται ότι λειτούργησε ενισχυτικά για το κυβερνών κόμμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από το 14% του Ιουνίου, ανέβηκε στο 16,9% τον Σεπτέμβριο σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε στο «Πρώτο Θέμα».

Ειδικότερα εμφανίζει συσπείρωση της τάξης του 46,5%, και ανεβαίνει στο 16,9% (+2,9% από τον Μάιο).

Φαίνεται ότι η πόλωση του τελευταίου διαστήματος και η ένταση της αντιπαράθεσης με την αξιωματική αντιπολίτευση είναι ο βασικός λόγος της επανασυσπείρωσης μέρους των παλιών Συριζαίων, όπως και το γεγονός ότι η κυβέρνηση προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα δίνοντας αποζημιώσεις και μέτρα για την αποκατάσταση των πυρόπληκτων.

(ΠΗΓΗ: aftodioikisi.gr)

Ειδήσεις: 

2 Σχόλια

Η λέξη κυβερνών, που χρησιμοποιείται ως επιθετικός προσδιορισμός στα νέα ελληνικά, προέρχεται από μετοχή του αρχαιοελληνικού ρήματος κυβερνάω/-ώ: ο κυβερνών - η κυβερνώσα - το κυβερνών. Άρα: ο κυβερνών σχηματισμός, η κυβερνώσα παράταξη, το κυβερνών κόμμα.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.