Λυκουρέντζος: Αμοραλισμό, υποκρισία, αλαζονεία επιδεικνύει η κυβέρνηση

Λυκουρέντζος: Αμοραλισμό, υποκρισία, αλαζονεία επιδεικνύει η κυβέρνηση

Αύγουστος 22, 2018 - 10:30
6 σχόλια

Καταπέλτης ο πρώην υπουργός και βουλευτής Αρκαδίας με τη Νέα Δημοκρατία Ανδρέας Λυκουρέντζος απέναντι στην κυβέρνηση και στο πανηγυρικό διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα από την Ιθάκη. Σε μακροσκελή του ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook κάνει λόγο για έναν Πρωθυπουργό κατώτερο των περιστάσεων, μικρόψυχο, με φθηνό κομματικό λόγο και για μια κυβέρνηση υποκριτών και ψευτών, που ενστερνίστηκαν και εφάρμοσαν την πολιτική των αντιπάλων τους. Ακόμη, προσκαλεί τις δυνάμεις του τόπου να στηριξουν το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αναλυτικά τα όσα έγραψε:

Αποκαρδίωση μετά την παράσταση στην Ιθάκη. Πρωθυπουργός κατώτερος των αξιώσεων του Έθνους των Ελλήνων. Εμφανίστηκε μικρόψυχος, με φθηνό κομμματικό, διχαστικό λόγο. Τον τετριμμένο ανούσιο λόγο, έμφορτο υποκρισίας και επιπόλαιης αλαζονείας. Λόγος ανιαρής επανάληψης της μισαλλοδοξίας και της ματαιότητας των εξωπραγματικών ονείρων τους.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν υπουργοί και εταίροι της συγκυβέρνησης.

Αντιθέτως ο λαός στην παρούσα συγκυρία έχει ανάγκη απο ηγεσία με εθνικό στοχασμό και βούληση πατριωτικής ενότητας, ηγεσία με ευρωπαϊκό όραμα και ελληνική τόλμη, ικανή να τον εμπνεύσει και να τον ωθήσει σε δράση και δημιουργία.

Παριστάνουν τους θριαμβευτές αυτοί οι οποίοι ομολόγησαν τις αυταπάτες τους, προσχώρησαν άνευ όρων και κακότροπα στην πολιτική των αντιπάλων τους. Αυτή την πολιτική την οποία κατασυκοφάντησαν και πολέμησαν.

Χρέωσαν την πατρίδα δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ με τις εμμονές και τους δογματισμούς τους.

Άνευ ενδοιασμών,τον αυτοεξευτελισμό τον ονομάζουν επιτυχία...

Τέτοιο απύθμενο θράσος είναι πρωτόγνωρο στην πολιτική ιστορία του τόπου μας.Εύλογα τίθεται το ερώτημα: δεν έχει όρια ο κυνισμός τους;

Προφανώς όχι απο ένα κόμμα με ακραίες πρακτικές και μια ετερόκλητη ιδεολογικά κυβέρνηση,μέτοχοι του πλέον εξωφρενικού παραδείγματος διακυβέρνησης.

Είναι αποκαλυπτικό αμοραλισμού ότι δέχονται τις τυπικές δηλώσεις των ευρωπαίων αξιωματούχων ως πανηγυρική επιβεβαίωση της πολιτικής τους, όταν υπόσχονταν να αλλάξουν την Ευρώπη και προφανώς να ακυρώσουν τις πολιτικές των θεσμών της. Τις πολιτικές των ηγετών των οποίων τα συγχαρητήρια ασμένως δέχονται σήμερα.

Τι ειρωνία!!! Άλλαξε η κυβέρνηση της «Πρώτης φοράς Αριστερά» και εφήρμοσε πιστά τα προαπαιτούμενα μέτρα για τη συνέχιση της δανειοδότησης,τα οποία είχαν βαπτιστεί νεοφιλελευθερισμός,οταν η διεκδίκηση της εξουσίας παιζόταν στο πεζοδρόμιο.

Δεν φείδονται ψευδών και δημαγωγίας. Δεν διστάζουν σε απλουστευτικού χαρακτήρα παραστάσεις,για να υποστηρίξουν την πρωτογονικού χαρακτήρα προπαγάνδα τους. Τελικώς,αυτοί είναι...

Ατυχώς για την Ελλάδα μας, η οποία ευρίσκεται στην πλέον κρίσιμη καμπή της μεταπολεμικής της ιστορίας. Η επόμενη περίοδος είναι εξόχως απαιτητική για το μέλλον, σε ένα μάλλον δυσμενές διεθνές οικονομικό περιβάλλον.

Ο τόπος χρειάζεται για εξέλθει απο την πολυδιάστατη κρίση, μια υπεύθυνη και σοβαρή κυβέρνηση, η οποία θα εφαρμόσει χωρίς υπαναχωρήσεις πρόγραμμα φιλελευθεροποίησης και ανάπτυξης της οικονομίας,
ανασυγκρότησης της παραγωγικής διαδικασίας και διεξόδου στην καινοτομία.Κυβέρνηση η οποία θα επιδείξει επιμονή στις μεταρρυθμίσεις.

Τις ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις, όπως η διαφάνεια,η αξιοκρατία,η αποτελεσματικότητα στη δημόσια διοίκηση, οι ραγδαίες αποκρατικοποιήσεις, η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, η οργανωμένη και συστηματική προσπάθεια στον τουρισμό υγείας.

Για να μην χαθεί η επόμενη δεκαετία, είναι αναγκαίο ενα νέο ξεκίνημα με Κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη, ένα νέο ξεκίνημα εθνικής ενατένισης και σκληρής δουλειάς. Να κατακτήσουμε -εκ νέου,αυτό το οποίο πέτυχε με διορατικότητα ο Κωνσταντίνος Καραμανλής- για τις επόμενες γενιές των Ελλήνων, το στόχο της ισότιμης και ισοδύναμης συμμετοχής της χώρας στην Ευρωπαική Οικογένεια, με σιγουριά και αυτοπεποίθηση ως πολίτες και κοινωνία.

Απέναντι σε αυτή την πρόκληση δεν έχουν νόημα διαχωριστικές γραμμές, παλαιοκομματικού τύπου διαιρέσεις και αναχρονιστικές αγκυλώσεις. Η Νέα Δημοκρατία απο την ιδρυτική της διακήρυξη και πάντα επιμένει στην αλλαγή νοοτροπίας, στην εθνική ομοψυχία.

Μπορούμε με ικανή ηγεσία και ενότητα να δημιουργήσουμε,μια αισιόδοξη Νέα Εποχή!

 


6 Σχόλια

ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ;;;; ΟΛΟΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΙΣΤΕ, Η ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ...ΟΛΟΙ ΓΙΝΑΤΕ ΣΟΦΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ..ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΚΟ ΚΑΝΑΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ , ΜΗ ΜΙΛΑΤΕ ΑΛΛΟ ....ΠΡΟΦΕΣΟΡΕΣ....ΚΑΤΙ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙΣ ...ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΩ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ...

Κύριε Λυκουρέντζο αποσυρθήκατε ή οχι τελικά από την πολιτική;;; Θα κάτσετε σπίτι σας ή θα διεκδικήσετε άλλη θέση πλέον;;; δεν ξεκαθαρίζετε τι θέλετε και δεν σας τιμά αυτο

Και για να παραφράσουμε την ατάκα από γνωστή Ελληνική ταινία, "Ανδρέα, πάλι μπούρδες λέγεις!"

Είδαμε κι αυτούς που ευαγγελίζονταν το 2004 την επανίδρυση του κράτους και το ριξαν στους διορισμούς από το παράθυρο, στις μονιμοποιήσεις συμβασιούχων και στις πελατειακές εξυπηρετήσεις διαλύοντας τη χώρα..Συμφωνείς;;;......

ΣΕ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΑΝΤΡΕΑ ΠΩΣ ΤΑ ΕΚΑΝΕΣ. ΑΣΕ ΤΟ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΚΑΙ ΤΡΑΒΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.