Η έξοδος από το τούνελ, η ονοματολογία στην Αρκαδία και τα «πισωγυρίσματα» του Ανδρέα

Η έξοδος από το τούνελ, η ονοματολογία στην Αρκαδία και τα «πισωγυρίσματα» του Ανδρέα

Αύγουστος 22, 2018 - 12:20
10 σχόλια

Με έναν πανηγυρικό λόγο από την Ιθάκη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την πολυπόθητη έξοδο από τα μνημόνια, με κάμποσα χρόνια καθυστέρηση και με κάμποσα δισεκατομμύρια επιπλέον χρέος και επαχθή μέτρα φορτωμένη. Το κυβερνητικό αφήγημα έλαμψε για ακόμα μία φορά, καθώς ο Πρωθυπουργός παρουσίαζε την έξοδο από τα μνημόνια σαν το νόστιμον ήμαρ του Οδυσσέα.

Του Οδυσσέα που στο ταξίδι έχασε όλους τους συντρόφους του. Του Οδυσσέα που καθυστέρησε να επιστρέψει στη γη του επειδή τον μάγεψαν Ναυσικές και Κίρκες. Ψιλά γράμματα όλα αυτά και, σύμφωνοι, περί επικοινωνιακών τρικ συζήτηση κομμένη, για όλους όσοι τα πιστεύουν τουλάχιστον, και δεν είναι και λίγοι.

Όμως, η ουσία είναι ότι όσο κι αν η 21η Αυγούστου σηματοδοτεί την έξοδο από τη μνημονιακή εποχή, ο γέγραπται και υπεγράφη, γέγραπται και υπεγράφη. Οι δεσμεύσεις, όπως όλος το ξένος Τύπος αναφέρει, είναι δεσμεύσεις και θα τηρηθούν. Μαζί με υπερπλεονάσματα που ούτε οικονομίες σαν της Γερμανίας δεν μπορούν να κατορθώσουν. Επομένως, δεν υπάρχει λόγος για πανηγυρικούς και για φιέστες. Η χώρα βρίσκεται ανάμεσα στη Σκύλλα και στη Χάρυβδη ακόμα.

Προεκλογικό έτος το φετινό και τα μολύβια ακονίζονται για τη συμπλήρωση των ψηφοδελτίων. Ελέω και κάποιων διατάξεων του «Κλεισθένη 1», κάποιοι χαριτολογούν λέγοντας ότι οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και δήμαρχοι θα είναι περισσότεροι από τους πολίτες που τελικώς θα ψηφίσουν. Στην Αρκαδία και στον Δήμο Τρίπολης, εκτός από τα στάνταρ ονόματα -Σμυρνιώτης, Τσιαμούλος, Τζιούμης, Γιαννούλη, Νικολάου- ακούγονται και άλλα, καθώς υπάρχουν πρώην δήμαρχοι και νυν επί του πολιτισμού που φλερτάρουν με την κάθοδο στη διεκδίκηση της δημαρχιακής καρέκλας. Όπως ακούγεται και για τον αντιπεριφερειάρχη, αλλά όχι από το δικό του στόμα.

Όσο για τον κ. Παυλή, έχει πει ότι θα κατεβεί ξανά. Αλλά ως τι;

Ακούγεται ότι τα σούρτα-φέρτα στα πολιτικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ τον κάνουν να πιστεύει ότι ίσως προταθεί για το βουλευτικό αξίωμα. Άλλα λέγονται στην Αθήνα, βέβαια, που έχουν κάνει τον νυν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να ανησυχήσει λιγάκι, καθώς το έδαφος προετοιμάζεται για τον Χρήστο Στάικο και εκεί και εδώ. Γενικώς, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να πει «τόπο στα νιάτα» για τα ψηφοδέλτια όλης της Επικράτειας. Ακόμα και για Νομούς που θεωρούνται «χαμένοι», όπως ο δικός μας.

Τα πράγματα «καίνε» στην Περιφέρεια. Ο Πέτρος Τατούλης θα ξανακατεβεί με την ανεξάρτητη -όπως ο ίδιος τονίζει- «Νέα Πελοπόννησο», καθώς ακούγεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θέλει να τον στηρίξει και στις επόμενες εκλογές. Νίκας και Παριανάκου, πάντως, δεν φαίνεται να πληρούν τις προϋποθέσεις που θα έπρεπε να έχει ένα όνομα για να ανταγωνιστεί τον νυν περιφερειάρχη Πελοποννήσου. Τυχαία, λοιπόν, ο Ανδρεάς Λυκουρέντζος, ο οποίος έχει δηλώσει ότι δεν θα συμμετάσχει ως υποψήφιος ξανά με τη Νέα Δημοκρατία, με ανάρτησή του στο Facebook (δείτε ΕΔΩ) παρενέβη στα πολιτικά πράγματα στηρίζοντας απόλυτα τον Κυριάκο Μητσοτάκη με ένα άρθρο όπου εκφράζονται στεγνές κομματικές απόψεις. Η ανάρτησή του μοιάζει με «πισωγύρισμα». Μήπως σκέφτεται να διεκδικήσει τον περιφερειακό θώκο με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας; Σε αυτή την περίπτωση, θα έχει υπαναχωρήσει από τη θέση του, δημιουργώντας ερωτηματικά για τη συνέπεια των λόγων και των έργων του, κάτι στο οποίο ως έμπειρος πολιτικός δεν έχει αποτύχει ποτέ, και τελικά ενδεχομένως να μην προσφέρει καλή υπηρεσία στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, που θα διχαστούν ανάμεσα σε δύο υποψηφίους.

Οι επόμενοι μήνες θα είναι καθοριστικοί για τη συμπλήρωση των ψηφοδελτίων και οι εξελίξεις «τρέχουν». Όλα μοιάζουν ρευστά προς το παρόν. Ίδωμεν...


10 Σχόλια

Κανένας διχασμός φίλε μου. Τατουλιστάν θα ψηφίσουν 2-3 αγριογουρουνάδες, 2-3 υστερικές της ΕΓΕ (αν θυμάσαι) και κάποιοι διαπλεκόμενοι.Κανείς άλλος. Να μην στα πολυλογώ το σκορ θα είναι στον Α γύρο (αν δεν αποχωρήσει τελικά) 30% με 10%. Το 10% στο παιδί από το Καστρί.

διόρθωσε το ερθρο γιαννουλη δεν υπαρχει για δημο μονο βουλευτικες,παυλης θα υπαρχει μαζι με τσαμουλο και νικολαου να κονταροχτυπιόνται ποιος θα βγει τελευταιος,α μην ξαχασω και τον βοσνο που ξυνεται χα χα

@ΤΑΚΗΣ 18:05 Να υποθέσω δηλαδή ότι ούτε η γνωστή και μη εξαιρετέα κατήγορος και σταυρωτής του στο διαδίκτυο, την άδεια επαγγέλματος της οποίας είχε "κάποτε" γλυτώσει από το να της την αφαιρέσουν, θα τον ψηφίσει..

19:08 Προφανώς τρολάρεις, διαφορετικά αυτό το "φυσικά" που λες δεν το πιστεύει ούτε ο ίδιος. Αυτή την ώρα μάλιστα θα έχει πέσει κάτω από τα γέλια με το ανέκδοτο που έγραψες

Ποιός διχασμός ρε γραφείο προπαγάνδας. Εδώ θέλεις να ξυριστείς σύριζα και ψάχνεις να πεις άλλη λέξη στον μπαρμπέρη. Ποιός τον λογαριάζει τον κύριο και την κόρη του που είναι στην ίδια εξίσωση.

21:52 Ο ίδιος δεν ασχολείται γιατί είναι δημαρχος και θα συνεχίσει να είναι!! Για τους υπόλοιπους υπάρχει ξύδι

Πέτρο δεν ξέρω αν το'μαθες έξω και ο Μαρκογιαννάκης. Ο Κούλης αργεί αλλά δεν ξεχνάει όταν έχει να κάνει με φαμίλιες

@22:51 Δίκιο έχεις, θα συνεχίσει να είναι, μέχρι το Μάιο που θα γίνουν οι εκλογές, γιατί μετά που θα πάει σπίτι του θα έχει όλο το χρόνο να μάθει να κουρεύει το γκαζόν και να φυτεύει μπατάκα στο χωριό του. Εσύ τώρα, σαν καλό παιδάκι, πήγαινε βάλε τη χοντροκεφάλα σου κάτω από τη βρύση, άνοιξέ τη κι άσε το δροσερό νερό να σε βρέξει, μήπως και ξυπνήσεις, πρόβατο. Και αφού τελειώσεις, πήγαινε να βοσκήσεις το χόρτο και το σανό που σε κερνάει ο Παυλής με τον περιφερόμενο θίασο του θεάτρου σκιών και να φαντάζεσαι ότι θα ξαναβγεί δήμαρχος. Το άλλο με τον Τοτό, το ξέρεις; Χαχαχαχαχουχιχοχεχαχαχα!!!!!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.