Τσιαμούλος: Οι εμμονές του δημάρχου κρατούν τον Δήμο Τρίπολης όμηρο... (vid)

Τσιαμούλος: Οι εμμονές του δημάρχου κρατούν τον Δήμο Τρίπολης όμηρο... (vid)

Αύγουστος 20, 2018 - 10:34
6 σχόλια

Σε ακόμα μία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Τρίπολη Αλλάζουμε τα Δεδομένα” Νίκος Τσιαμούλος, ανέδειξε μία σειρά θεμάτων που απασχολούν σοβαρά την τοπική μας κοινωνία και σχετίζονται άμεσα με τις αρμοδιότητες του Δήμου Τρίπολης.

 

«Είμαστε τυχεροί που έχουμε τον Αστέρα, να λύσουμε το πρόβλημα με το δρόμο”

 «Με τη Χιμπέρνιαν που παίξαμε είχε τεράστιο οικονομικό όφελος η πόλη με τζίρους που ξεπέρασαν ακόμα και 2 Λευκές Νύχτες” τόνισε ο Νίκος Τσιαμούλος, στη συζήτηση που αφορούσε το πρόβλημα στο δρόμο πρόσβασης προς το γήπεδο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης”. Για να προσθέσει: «Είναι ένας δρόμος που έχει πρόβλημα εδώ και πολύ καιρό και πρέπει επιτέλους να λυθεί όπως και άλλοι κεντρικοί δρόμοι. Με μια βροχή γίνονται πολύ δρόμοι λιμνοθάλασσες. Ο Δήμος βέβαια έχει κάνει πράγματα διαχρονικά για τον Αστέρα μας.

 Έχουμε τους ιδιοκτήτες της ΠΑΕ Αστέρας  που έχουν επενδύσει και διαρκώς επενδύουν με ιδία κεφάλαια στο Δημοτικό γήπεδο του Αστέρα που εν τέλει περιουσία δική μας είναι, στο Δήμο και στους πολίτες ανήκει. Δεν ξέρω αν έχει έρθει αίτημα από την ΠΑΕ Αστέρας για το δρόμο, αν και δεν χρειάζεται αίτημα, αλλά πρέπει να το λύσουμε. Είμαστε τυχεροί που έχουμε τον Αστέρα” και 2 ανθρώπους-επιχειρηματίες,  που αποφάσισαν να κάνουν και άλλες επιχειρηματικές κινήσεις στον Δήμο μας καθιστώντας τους μία από τις πιο υγιείς οικονομικές οντότητες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο σύνολο των επιχειρήσεων τους.. 

 Απευθυνόμενος προς τον Δήμαρχο για την απάντηση που έδωσε, είπε ότι «δεν σημαίνει ότι όταν διαφωνεί κάποιος μαζί σας, κάνει σπέκουλα” . 

 

 

«Ο Δήμαρχος έχει εμμονές”

 Για τη νέα απόρριψη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στη διαδικασία της ΔΕΥΑΤ να αγοράσει γεωτρήσεις, ο Νίκος Τσιαμούλος θύμισε ότι η παράταξή του είχε προβλέψει αυτές τις εξελίξεις από τον περασμένο Φεβρουάριο, αλλά δεν τον άκουσε ο Δήμαρχος, για τον οποίο τόνισε ότι συνεχίζει να έχει εμμονές.

 «Αυτή η εμμονή σου να πας μέχρι το τέλος και θα ξανακάνεις για τρίτη φορά την ίδια προκήρυξη όπου σου την έχουν απορρίψει ήδη δύο φορές στην Αποκεντρωμένη, είναι παράλογη. Φέτος, έχουμε νερά, αν του χρόνου έχουμε λειψυδρία, θα μας φταίει ο υπάλληλος της Αποκεντρωμένης” είπε.

 

 

«Να συνεχίσουμε τη συγκέντρωση υλικών για τους πυρόπληκτους”

 Να συνεχιστεί η έμπρακτη στήριξη των πυροπαθών, από τον Δήμο Τρίπολης, ζήτησε ο Νίκος Τσιαμούλος, τονίζοντας ότι έχει γίνει έκκληση με ανοιχτή επιστολή και από την ΚΕΔΕ, για να μαζέψουμε διάφορα υλικά πρώτης ανάγκης για αυτούς τους ανθρώπους που δοκιμάστηκαν τόσο πολύ  στην Ανατολική Αττική, όπου το πρόβλημά τους μην ξεχνάμε δεν τελείωσε αλλά αντιθέτως τώρα ξεκινά.

 

 

«Συγχαρητήρια στη νέα ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος”

 Τους Αντιστράτηγους Βασίλη Ματθαιόπουλο και Κώστα Γιόβα συνεχάρη ο Νίκος Τσιαμούλος, για την ανάληψη της ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος.

  Συγκεκριμένα είπε στο Δημοτικό Συμβούλιο: “Η παράταξη «Τρίπολη-Αλλάζουμε τα δεδομένα» εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια στους: Αντιστράτηγο και Αρχηγό Κύριο Ματθαιόπουλο Βασίλειο και Αντιστράτηγο και Υπαρχηγό επιχειρήσεων Κύριο Γιόβα Κώστα του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος.

  Είναι μεγάλη τιμή για την Αρκαδία μας, τον αγαπημένο μας τόπο, να την εκπροσωπούν στις ανώτατες διοικητικές βαθμίδες  του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος, δύο εκλεκτοί συμπολίτες μας. Ο νέος Αρχηγός και ο νέος Υπαρχηγός αναλαμβάνουν σε μια πολύ δύσκολη χρονικά συγκυρία για τη χώρα μας, τα “ηνία” του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος που επιτελεί στις μέρες μας ένα πολυσχιδές έργο. Η προσφορά του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος στην κοινωνία χαίρει εκτίμησης και σεβασμού, καθώς οι πολίτες γνωρίζουν πως οι Έλληνες πυροσβέστες υπερβάλλουν εαυτόν για να ανταπεξέλθουν στην διαχρονικά δύσκολη αποστολή τους.

Καλή επιτυχία στα νέα τους καθήκοντα.

 

 

«Δεν λειτουργεί ούτε μία λάμπα”

 «Ούτε μία λάμπα δεν λειτουργεί στην οδό Αναξαγόρα” είπε ο Νίκος Τσιαμούλος, αναδεικνύοντας το πρόβλημα που έχει προκύψει με την ηλεκτροδότηση σε διάφορα σημεία. «Δεν πρέπει να είναι λάμπες, κάποιο πρόβλημα πρέπει να έχει το δίκτυο” είπε χαρακτηριστικά, ενώ λίγο αργότερα στελέχη της Δημοτικής Αρχής παραδέχτηκαν ότι υπάρχει πρόβλημα που προέκυψε από τους κεραυνούς. 

 

 

«Να σώσουμε τα ιστορικά γεφύρια στα Βούρβουρα”

 «Στα Βούρβουρα έχουμε 2 γεφύρια ιστορικά: το «Ρωμιάτικο» και του «Κουλού» που είναι πάνω από 100 ετών και έχουν υποχωρήσει τα βάθρα τους και θέλει άμεσα επέμβαση. Είναι ιστορικής σημασίας  γεφύρια και πρέπει να τα προστατέψουμε. Να κάνουμε μία μελέτη άμεσα” είπε ο κ. Τσιαμούλος, θέλοντας να καταδείξει τον κίνδυνο που υπάρχει για τα δύο συγκεκριμένα γεφύρια στα Βούρβουρα.

 

 

«Να αποσυρθεί η απόφαση για την πλατεία Λεβιδίου, ψηφίζουμε παρών”

  «Παρών” στην ψηφοφορία του θέματος που αφορούσε αλλαγές στην κατάληψη κοινόχρηστων χώρων στην πλατεία Λεβιδίου ψήφισε ο Νίκος Τσιαμούλος και η παράταξή του.

  «Σε ένα μήνα η πλατεία κλείνει λόγω του καιρού. Γιατί έπρεπε να έρθει τώρα η πρόταση για την κανονιστική και δεν ήρθε νωρίτερα που παίζαμε τους κλέφτες τους αστυνόμους στην πλατεία με τις δικές σας επιλογές Κε Δήμαρχε; Η εκκρεμότητα στο ΣτΕ είναι από τη δική σας πρώην κανονιστική όπου μας λέγατε τότε ότι σε δύο μήνες θα έχει λυθεί και πέρασαν δύο χρόνια.

  Αν είναι να ψηφίσουμε μια απόφαση και να έχουμε τα ίδια, καλύτερα να την αποσύρουμε, διαφορετικά θα ψηφίσουμε παρών. Ξέρω ότι δεν συμφωνούν όλοι οι καταστηματάρχες. 

  Αν σήμερα οι επιχειρηματίες έχουν από τρεις μηνύσεις- κλήσεις, είναι επειδή εσείς δεν κάνατε σωστά τη δουλειά σας. Φέρατε ως συνήθως μία λάθος κανονιστική και σας το είχαμε επισημάνει. Έρχεστε στη τούρλα του Σαββάτου και λέτε να σώσετε τους συμπολίτες σας-επιχειρηματίες που εσείς τους φέρατε σε αυτήν την κατάσταση διότι φροντίσατε όπως και σε πολλά άλλα θέματα να λειτουργείτε τον Δήμο χωρίς κανόνες.

  Όταν φέρατε κανονιστική σας είπαμε να την αποσύρετε και ότι θα καταλήξει στο ΣτΕ, αλλά εσείς είχατεπάλι  την εμμονή σας, τον “άρρωστο” εγωισμό σας. Όλοι θέλουμε να δουλέψουν τα μαγαζιά, αλλά γιατί αυτή η εισήγηση έρχεται σήμερα; 

  Θα ψηφίσουμε παρών διότι δεν έχει λήξει το ΣτΕ.”

 

 

«Νιώθουμε ικανοποιημένοι και περήφανοι που μετονομάζεται η Πλατεία Φιλικών με ένα αντιπροσωπευτικό όνομα”               

  Ως «σημαντική αναγνώριση για το κίνημα εκείνο της Μικρασιατικής προσφυγιάς , που βρήκε μια ζεστή αγκαλιά στον τόπο μας, είναι και η απόφαση της Δημοτικής Αρχής στο να δοθεί στην Πλατεία Φιλικών το όνομά της” χαρακτήρισε την απόφαση μετονομασίας της πλατείας Φιλικών ο Νίκος Τσιαμούλος.

Με κύρια αναφορά στο όνομα ενός από τους εναπομείναντες εκπροσώπους αυτής της Ιερής Προσφυγιάς, παιδί δικό της και Μέγας Ευεργέτης και συντοπίτης μας, Γιώργος Καραγιάννης. Ο δημιουργός του λαμπρού Μνημείου της Προσφυγιάς, που βρίσκεται στην πλατεία αυτή η οποία από εδώ και στο εξής, θα ονομάζεται «Πλατεία Προσφύγων της Μικράς Ασίας “Γεώργιος Καραγιάννης”».  Πρόκειται για μια δικαίωση του τόσο δοτικού αυτού Ανθρώπου, του επίτιμου Δημότη μας Γιώργου Καραγιάννη, που στο πρόσωπό του τιμάται το ήθος, η σεμνότητα και οι αξίες εκείνης της Μικρασιατικής Προσφυγιάς. Τιμάται ο αγώνας και η προκοπή ενός πρόσφυγα, που κατάφερε με την δημιουργικότητά του και ανέβηκε στην Ανώτερη Βαθμίδα της τέχνης αυτής, που με τόση συνέπεια υπηρετεί μέχρι και σήμερα. Πρόκειται όμως και για μιά δικαίωση των δικών μας προσπαθειών, που καταφέραμε να ευαισθητοποιήσουμε το κέντρο αποφάσεων της πόλης μας, ώστε να πάρει αυτήν την τιμητική για όλους μας απόφαση, που δικαιώνει και το κοινό συναίσθημα, το προσφυγικό κίνημα και τον Σύλλογο Φιλικών, που αποστολή του είναι να διατηρεί στην μνήμη όλων μας και να τιμάει, εκείνη την τόσο μαύρη σελίδα της ιστορίας μας. Τιμάει δίκαια όμως ακόμα και αυτόν τον άνθρωπο, με την τόσο μεγάλη αγκαλιά του που χωράει μέσα της όλη την Αρκαδία, τον Γιώργο Καραγιάννη. Τον δικό μας Καραγιάννη. Τον Γιώργο αυτόν, που από βρέφος μέχρι και έφηβος, μέσα σε αυτήν την πλατεία μεγάλωσε.

  Ο κ. Τσιαμούλος είπε ότι «επί δημαρχίας Τάσου Σεχιώτη μετονομάστηκε σε Πλατεία Φιλικών. Την έλεγαν πριν προσφυγική πλατεία. Νιώθουμε περήφανοι και τυχεροί που ήρθε να μπει ένα πραγματικό όνομα στην πλατεία. Χαιρετίζω την απόφαση του Δήμου. Επί της ουσίας είναι από τους ελαχίστους εναπομείναντες Μικρασιάτες,  επίτιμος Δημότης στο Δήμο μας και εμείς τον θεωρούμε τοπικό ευεργέτη τον κ. Καραγιάννη«.

Επιπλέον ζήτησε να γίνει διήμερο εκδηλώσεων 15 και 16 Σεπτεμβρίου για το σκοπό αυτό.

Video: 

Συνέντευξη Τύπου Νίκου Τσιαμούλου στις 14-8-2018


6 Σχόλια

κωστα 1962 μπορεις να επισκεφτεις το site της παραταξης μας και να δεις τι έχει προτείνει τοσα χρονια.

@13:14 Ό,τι και να έχει προτείνει, δημαρχία ο "Νικολάκης" δεν θα δει ούτε με το κιάλι. Γι' αυτό προσγειωθείτε στην πραγματικότητα, όσοι ακόλουθοί του ορέγεστε δημαρχιλίκια και καρέκλες, γιατί θα στεναχωρηθείτε. Μιλάμε για μεγάλη στεναχώρια όμως. Και δεν ξέρω μήπως είσαι εσύ ο ίδιος ο wannabe δήμαρχος το νουμεράκι που έγραψε το σχόλιο, γιατί το ψώνιο πολλών από εσάς έχει τρυπήσει το ταβάνι και έχει περάσει στη στρατόσφαιρα

Τωρα που στις επόμενες εκλογες θα εισαι με Βοσνο παρεα, θα τα λύσετε τα θέματα....

Νικολακη εισαι ενα πολιτικο πτωμα σε πλήρη σήψη. Θα χασεις και απο τον πιο άχρηστο δημαρχο παυλη.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.