Ο Πέτρος Τατούλης, η Νέα Δημοκρατία και το διακύβευμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Ο Πέτρος Τατούλης, η Νέα Δημοκρατία και το διακύβευμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Αύγουστος 19, 2018 - 11:25
9 σχόλια

Καμία άλλη υποψηφιότητα δεν έχει συζητηθεί τόσο για τις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές όσο του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη. Και προτού καν ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιστρέψει από τις διακοπές του στην Κρήτη, όπου παραθερίζει, στον Τύπο εμφανίζονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα δημοσιεύματα που υποστηρίζουν ότι ο Πέτρος Τατούλης δεν θα έχει τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας ως υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για ρήξη μεταξύ του επικεφαλής της Νέας Δημοκρατίας και του περιφερειάρχη Πελοποννήσου ο οποίος, πάντως, στα εγκαίνια της Παμπελοποννησιακής Έκθεσης Τεγέας δήλωσε ότι η παράταξή του «Νέα Πελοπόννησος» ήταν και θα παραμείνει ανεξάρτητη, ενώ για ακόμα μία φορά διατράνωσε την πολιτική του άποψη περί συνεργασίας και συναίνεσης ανάμεσα στους διαφορετικούς πολιτικούς κόσμους.

Σήμερα, η aftodioikisi.gr επικαλείται πληροφορίες που αναφέρουν ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι έτοιμη εντός Σεπτεμβρίου, ίσως και το πρώτο δεκαήμερο του μήνα, να ανακοινώσει τις υποψηφιότητες για τις 13 περιφέρειες της χώρας. Εντός της ερχόμενης εβδομάδας (σ.σ. πιθανή ημερομηνία η 21η Αυγούστου) θα συνεδριάσει η αρμόδια, υπό τον Νικήτα Κακλαμάνη, Εκλογική Επιτροπή για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

Για την Περιφέρεια Πελοποννήσυ αναφέρει: «Μία δύσκολη περιφέρεια για τη ΝΔ μετά την οριστική ρήξη των σχέσεων του Κυρ.Μητσοτάκη με τον νυν περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, ο οποίος είχε επανεκλεγεί το 2014 ως ανεξάρτητος και έχει ανακοινώσει ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος και το 2019. Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, η υποψηφιότητα που προκρίνεται από την Πειραιώς μετά την εξομάλυνση των σχέσεων του με τον Αντώνη Σαμαρά, είναι αυτή του νυν δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος μοιάζει έτοιμος να κάνει το επόμενο βήμα. Αν τελικώς, δεν προχωρήσει η περίπτωση του κ. Νίκα, εναλλακτικά εξετάζονται οι υποψηφιότητες του πρώην νομάρχη Κορινθίας και πρώην αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος στην κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, Νίκου Ταγαρά αλλά και της πρώην βουλευτού, Φεβρωνίας Πατριανάκου. Μάλιστα, ορισμένοι υποστηρίζουν ότι, τελικώς, ο Π. Τατούλης που το 2019 θα είναι 66 ετών και έχει μακρά θητεία τόσο στην κεντρική πολιτική σκηνή όσο και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου (δύο θητείες), θα κάνει τελικώς πίσω, προκειμένου να είναι εκ νέου υποψήφια βουλευτής με τη ΝΔ στην Αρκαδία, η κόρη του Εύη Τατούλη, με αποτέλεσμα να διευκολύνει το έργο του υποψήφιου της ΝΔ».

Το δημοαίευμα κάνει λόγο για «οριστική ρήξη» ανάμεσα στους δύο άνδρες. Αξίζει να αναφερθεί, ωστόσο, ότι και το 2014 τελικώς η Νέα Δημοκρατία στήριξε την υποψηφιότητα του Πέτρου Τατούλη, αναγνωρίζοντας, ανάμεσα στα άλλα, ότι δεν υπήρχε άλλος υποψήφιος με την ίδια δυναμική για μία από τις πιο νευραλγικές περιφέρειες της χώρας. Ούτε ο κ. Νίκας ούτε η κυρία Πατριανάκου αλλά ούτε και ο κ. Ταγαράς έχουν αντίστοιχη αποδοχή, για να αναφέρουμε τις πιθανές υποψηφιότητες για τις οποίες γίνεται λόγος στο δημοσίευμα.

Σε κάθε περιπτωση, η «Νέα Πελοπόννησος» θα κατεβεί στις εκλογές ανεξάρτητη, όπως είπε ο κ. Τατούλης. Το ερώτημα που πρέπει να απασχολήσει τη Νέα Δημοκρατία είναι εάν θέλει να χάσει την Περιφέρεια Πελοποννήσου, μη δίνοντας στήριξη στον νυν περιφερειάρχη.

Όσο για την υποψηφιότητα της Εύης Τατούλη στην Αρκαδία, η οποία χαίρει της εκτίμησης του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και τα τελευταία τρία χρόνια με συνεχείς παρεμβάσεις της για την Αρκαδία έχει υψώσει μια ισχυρή και διαφορετική πολιτική φωνή στο κόμμα, στις προηγούμενες εκλογές είχε επίσης κατεβεί υποψήφια. Τότε δεν γινόταν λόγος για «παραίτηση» του Πέτρου Τατούλη προς όφελός της. Για ποιον λόγο γίνεται σήμερα; Πρόκειται για διαφορετικούς θεσμούς και για διαφορετικές προσωπικότητες. Βέβαια, είχε πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι θέλει να ξεριζώσει την οικογενειοκρατία από το κόμμα.

Σημειωτέον, πάντως, ότι ο Γιώργος Πατούλης αποσύρει την υποψηφιότητά του από τον Δήμο Αθηναίων -θα κατεβεί τελικώς ως υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής- προκειμένου να διευκολύνει τον Κώστα Μπακογιάννη να «τρέξει» υποψήφιος με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας για δήμαρχος Αθηναίων. Δηλαδή, ο γιος της Ντόρας Μπακογιάννη, πρώην δημάρχου Αθηναίων, ενδεχομένως πάρει και ο ίδιος τον Δήμο της Αθήνας.

Το διακύβευμα που έχει να αντιμετωπίσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι μεγάλο για την Πελοπόννησο. Διότι είναι μια σημαντική περιφέρεια την οποία δεν θα έπρεπε να διακινδυνεύσει να χάσει, προβάλλοντας μια υποψηφιότητα χωρίς την ίδια δυναμική με του Πέτρου Τατούλη.


9 Σχόλια

Oτι και να λέτε,ότι και να γράφετε΄! Πέτρος τέλος, Εύη τέλος. Και για ποιό λόγο? Επειδή είναι το μοναδικό θέμα σε όλη τη ΝΔ που για διαφορετικούς λόγους ο καθένας συμφωνούν Μητσοτάκης,Καραμανλής,Σαμαράς! Ματαιοπονείτε λοιπόν ,το θέμα έληξε!

Το άρθρο αυτό το έγραψε το γραφείο τύπου της περιφέρειας. Το σύστημα Τατουλη τέλος. Η πιο σωστή απόφαση της ΝΔ. Δυστυχώς θυσιάζει την κορη του για να μείνει στην περιφέρεια με την ΝΙΚΟΛΑΚΟΥ ,τον Γιανακουρα τον χορευτή και τον μεγάλο πολιτικό ογκόλιθο ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ, Να φύγουν απο τώρα όλοι.

Το θεμα ειναι οτι το θεμα δεν εχει ληξει κατι μηνες τωρα...... Αρα μαλλον ο τατουλης θαναι μεχρι το 2024

Μαύρο

ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2010 ΕΒΑΨΑΝ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΠΡΑΣΙΝΗ ,ΤΩΡΑ ΑΣ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΒΑΨΟΥΝ ΦΟΥΞΙΑ

Παιδια μπορει να δουμε την Ντιναρα υποψήφια περιφερειαρχη με την Πασοκαρα που υπηρετεί, και τον Πετραν με τον ΣΥΡΙΖΑ

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.