Ήρθαν για να μείνουν οι κάδοι απορριμμάτων στην Άρεως;

Ήρθαν για να μείνουν οι κάδοι απορριμμάτων στην Άρεως;

Αύγουστος 17, 2018 - 10:14
2 σχόλια

Ήταν αρχές καλοκαιριού όταν ο βυθιζόμενος κάδος στην πλατεία Άρεως, δίπλα στο Δικαστικό Μέγαρο, σφραγίστηκε από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Τρίπολης καθώς δεν λειτουργούσε. Τότε, σε επικοινωνία που είχαμε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Σωτήρη Παπαδημητρίου, είχαμε πληροφορηθεί ότι εξαιτίας μιας βλάβης ο κάδος ήταν απαραίτητο να σφραγιστεί. Λίγες ημέρες αργότερα, ο κ. Παπαδημητρίου μάς πληροφόρησε ότι είχε γίνει λάθος από την εταιρία στην αποστολή του ανταλλακτικού που ήταν απαραίτητο να τοποθετηθεί, προκειμένου ο κάδος να τεθεί ξανά σε λειτουργία, εξυπηρετώντας τον σκοπό του, που είναι η πιο «καθαρή» και «καλαίσθητη» εικόνα της κεντρικής πλατείας της πόλης.

Από τότε, δηλαδή από το τέλος Ιουνίου - αρχές Ιουλίου, οι απλοί κάδοι απορριμμάτων... αυξάνονται και πληθύνονται στην πλατεία Άρεως. Ο Δήμος Τρίπολης τοποθέτησε έναν απλό κάδο για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των καταστημάτων που λειτουργούν εκεί και των κατοίκων. Σήμερα οι κάδοι είναι τρεις και το ανταλλακτικό για τον βυθιζόμενο κάδο... αγνοείται.

Είναι καλοκαίρι, θα πείτε, οι εταιρίες υπολειτουργούν. Απλώς αυτό που θέλουμε να παρατηρήσουμε, είναι ότι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, στα σημεία της πόλης όπου έχουν τοποθετηθεί βυθιζόμενοι κάδοι, όπως στην πλατεία Άρεως και στην πλατεία Πετρινού, «ξεφυτρώνουν» και συμβατικοί, οι οποίοι έχουν τάση... μονιμοποίησης. Για την περίπτωση της πλατείας Πετρινού, όπου έχουν τοποθετηθεί συμβατικοί κάδοι μόνο για την ανακύκλωση, έχουμε γράψει αρκετές φορές, μιας και εκεί τα ανακυκλώσιμα ας πούμε ότι αρνούνταν πεισματικά να τιμήσουν το εσωτερικό του βυθιζόμενου κάδου, και πριν από το καλοκαίρι η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου τοποθέτησε απλούς κάδους «θυσιάζοντας την αισθητική της πόλης», όπως μας είχε πει τότε ο κ. Παπαδημητρίου.

Αν, λοιπόν, μας απασχολούσε η πιο τακτοποιημένη και καθαρή εικόνα του κέντρου της πόλης μας αυτό το καλοκαίρι, το οποίο φθάνει στο τέλος του, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο η εικόνα αυτή χάθηκε για δύο κεντρικά σημεία της πόλης. Στην Άρεως δε, οι κάδοι είναι μονίμως ανοιχτοί, σκορπίζοντας κάθε άλλο παρά ευωδία στα καλοκαιρινά βράδια της πόλης.

Ειδήσεις: 

2 Σχόλια

Αυτή η "πατέντα" με τους ξεσκέπαστους κάδους,ποιους εξυπηρετεί; Τα συνεργεία καθαρισμού ή τους επιχειρηματίες της περιοχής; κουραζονται μάλλον να ανοίγουν το καπάκι..... Μήπως είναι " φιλόζωοι"; διότι στους ανοιχτούς κάδους κάνουν επιδρομή οι γάτες!! Ωραίες μυρωδιές και ωραίο θέαμα. Αντάξιο στους πολίτες τούτης της πόλης.!!!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.