Τρίπολη: «Κρυφτό» παίζουν οι πινακίδες με τους οδηγούς στην Γρηγορίου Λαμπράκη (pics)

Τρίπολη: «Κρυφτό» παίζουν οι πινακίδες με τους οδηγούς στην Γρηγορίου Λαμπράκη (pics)

Αύγουστος 08, 2018 - 09:12
4 σχόλια

Οι Έλληνες οδηγοί έχουν να αντιμετωπίσουν αρκετές προκλήσεις στους ελληνικούς δρόμους.

Στην πόλη μας συνοψίζονται σε δύο: κακό οδικό δίκτυο, γεμάτο λακκούβες και εμπόδια, και ανεπαρκής πολλές φορές σήμανση. Ως προς το πρώτο, τα παράπονα είναι συχνά και δεκάδες φορές έρχονται σε εμάς καταγγελίες. Ως προς το δεύτερο, αρκεί να περιηγηθεί κάποιος και να παρατηρήσει προσεκτικά τις πινακίδες στην πόλη μας όχι ως οδηγός, αλλά σαν να είναι επισκέπτης.

Η αλήθεια είναι ότι η Τρίπολη, κυρίως στο κέντρο της, δεν έχει... απαρνηθεί την Τριπολιτσά. Η παλιά ρυμοτόμηση της πόλης μας, διατηρήθηκε σε πολλά σημεία, με αποτέλεσμα να κάνει κάποιος μικρούς κύκλους για να φθάσει στον προορισμό του και να μπαίνει συνεχώς σε στενάκια. Αυτό ασφαλώς δεν είναι μόνο «προνόμιο» της δικής μας πόλης, καθώς το έχουν κληρονομήσει όλες οι πόλεις στην Ελλάδα που έχουν κάποια ιστορία αιώνων.

Τι γίνεται, όμως, με τα πιο νέα κομμάτια της πόλης μας; Και τι γίνεται όταν δεν είσαι από εδώ και θες να φτάσεις, ας πούμε, στη Σπάρτη ή στην Καλαμάτα;

Για παράδειγμα στην Γρηγορίου Λαμπράκη, στη μεγάλη διασταύρωση: ψάχνεις την πινακίδα και δεν την βρίσκεις. Και πώς να την βρεις, όταν είναι κρυμμένη μέσα σε ένα μικρούτσικο αλσάκι, ιδιόκτητο μάλιστα!

Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες οι πινακίδες κρύβονται επιμελώς πίσω από τις φυλλωσιές των δέντρων, μέσα μάλιστα σε ιδιόκτητο χώρο.

Το βέβαιον είναι ότι οι οδηγοί που δεν έχουν σχέση με την πόλη μας μπερδεύονται και απορούν. Και αναγκάζονται να εφαρμόσουν το παλιό και γνωστό «ρωτώντας πας στην Πόλη» για να προσανατολιστούν.

Δεν φτάνει που διάφοροι οπαδοί ομάδων γεμίζουν αυτοκόλλητα τις πινακίδες, δεν φτάνει που σε πολλά μέρη η σήμανση είναι ανεπαρκής, δεν φτάνει που για να επισκευαστεί μια πινακίδα στην πόλη μας περνούν μήνες,  σε κάποια σημεία οι πινακίδες παίζουν... κρυφτό με τους οδηγούς.
 

Ειδήσεις: 

4 Σχόλια

Και φαντάσου να είσαι ντελιβεράς του Θόδωρου και να πρέπει να ρωτήσεις τον συνάδερφο "Γευστική Γωνιά" κατά που πάει η Σπάρτη. Χάθηκες!!

Το ίδιο κρυφτό θα παίζει κι ο Παυλής στις εκλογές με τις ψήφους. Θα τις κυνηγάει με το ντουφέκι. Καλομελέτα κι έρχεται Μήτshιο...

Να ήταν μόνο αυτή η πινακίδα που είναι κρυμμένη !! Εδώ σε όλη την πόλη ΟΛΕΣ μα ΟΛΕΣ οι πινακίδες σήμανσης είναι κατεστραμμένες αφού είναι καλυμμένες από κάθε λογής διαφημιστικά αυτοκόλλητα και δεν εξυπηρετούν σε τίποτα ! Και το εξοργιστικό είναι ότι τα αυτοκόλλητα είναι επώνυμα και κάλλιστα ο Δήμος μπορεί να στραφεί νομικά κατά των υπευθύνων που έχουν διαπράξει το αδίκημα καταστροφής τους ! Γιατί δεν το κάνει ? Αυτό είναι είναι ερώτημα που θέλει αξιόπιστη απάντηση και δικαιολογία !!!!!!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.