Στουρνάρας: Έχουν κρυμμένα δισεκατομμύρια οι Έλληνες

Στουρνάρας: Έχουν κρυμμένα δισεκατομμύρια οι Έλληνες

Ιούλιος 17, 2018 - 11:39
4 σχόλια

Έκκληση απευθύνει προς Έλληνες επιχειρηματίες οτυ εξωτερικού να δείξουν «πατριωτισμό» και να φέρουν κεφάλαια στη χώρα

Σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο Γιάννης Στουρνάρας επισημαίνει ότι οι Έλληνες δεν εμπιστεύονται το τραπεζικό σύστημα και ότι έχουν δισεκατομμύρια τα οποία δεν αποφασίζουν να φέρουν ως κεφάλαια στη χώρα μας.

Παρά τις διαβεβαιώσεις ότι το Grexit είναι παρελθόν, τα νοικοκυριά κρατούν ακόμη τα λεφτά τους μακριά από το τραπεζικό σύστημα γιατί ακόμη φοβούνται για τις αποταμιεύσεις τους. Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Οικονομικών, μιλάμε για ένα ποσό μεταξύ 12 και 14 δισ. ευρώ. Επιχειρήσεις κρατούν στο εξωτερικό ρευστότητα 10 δισ. ευρώ.

Υπάρχουν πληροφορίες ότι μόνο μία εταιρεία κρατά κεφάλαια κοντά στο ένα δις στο εξωτερικό αν και θα μπορούσε να τα επιστρέψει στην Ελλάδα.

Ο διοικητής απευθύνει έκκληση στις εταιρείες αυτές να επιδείξουν πατριωτισμό και να φέρουν τα λεφτά τους. O κ. Στουρνάρας παραδέχεται πως υπάρχει ροή καταθέσεων, αλλά όχι τόσο ισχυρή ώστε να προχωρήσει η πλήρης άρση των κεφαλαιακών ελέγχων. Κάτι που σημαίνει ότι η Ελλάδα θα βγει σε περίπου ένα μήνα από το πρόγραμμα και θα έχει ακόμη τραπεζικούς περιορισμούς.

(Πληροφορίες: dikaiologitika.gr)


4 Σχόλια

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.