Με έναν αναισθησιολόγο έχει μείνει το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης

Με έναν αναισθησιολόγο έχει μείνει το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης

Ιούλιος 17, 2018 - 07:15
6 σχόλια

SOS εκπέμπει ο χειρουργός Γιώργος Παπασταματάκης

Παναρκαδικό Νοσοκομείο... Ένας αναισθησιολόγος φτάνει;

Δεν μου αρέσει να γκρινιάζω και να γνωστοποιώ προβλήματα του Νοσοκομείου μας (Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο  Τρίπολης) αλλά όταν τίθεται θέμα προστασίας της δημόσιας Υγείας και αυτοπροστασίας των γιατρών του δεν μπορώ να κάνω διαφορετικά. Μέχρι πριν ένα μήνα υπηρετούσαν στο Παναρκαδικό τέσσερις αναισθησιολόγοι. Για λόγους υγείας δύο από αυτούς απέχουν των καθηκόντων τους ( δεν προβλέπετε να επανέλθουν πριν το τέλος Σεπτεμβρίου)και η τρίτη αναισθησιολόγος διορίστηκε στο νοσοκομείο Μολάων με αποτέλεσμα να μείνουμε με ένα αναισθησιολόγο από τις αρχές Ιουλίου.

Ερωτώ λοιπόν είναι ανθρωπίνως δυνατόν ένας αναισθησιολόγος να καλύψει τις ανάγκες ενός νοσοκομείου σαν τον Παναρκαδικό όσο καλός και πρόθυμος να είναι .  Ιούλιο , Αύγουστο, Σεπτέμβριο. ΟΧΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ. Είναι δυνατόν να λειτουργήσει ο χειρουργικός τομέας σωστά και υπεύθυνα. ΟΧΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ. Μας λένε λοιπόν διακοσμείστε τα επείγοντα περιστατικά σε άλλα νοσοκομεία. Μπα. υπάρχουν περιστατικά που θέλουν άμεση αντιμετώπιση και κάθε καθυστέρηση στην αντιμετώπιση τους μπορεί να επιφέρει τον θάνατο. άντε λοιπόν να εξήγησης ότι οι εντολές είναι διακομίστε τα επείγοντα περιστατικά σε άλλα νοσοκομεία. ωραία τι προτείνεις γιατρέ μου.

Προτείνω το αυτονόητο πρώτο να φέρουν αναισθησιολόγο που θα τον βρουν .πρόβλημα της  χαριτόβρυτης 6ης ΥΠΕ που σαφώς γνωρίζει το πρόβλημα και του Διοικητού  του Νοσοκομείου .μέχρι να γίνει αυτό στο νοσοκομείο θα πρέπει ο χειρουργικός τομέας να εφημερεύει μόνο τις ημέρες που υπάρχει αναισθησιολόγος και ευθύς εξ αρχής τις ημέρες που δεν υπάρχει αναισθησιολόγος με ευθύνη του ΕΚΕΠΥ τα περιστατικά να διοχετεύονται κατευθείαν σε άλλα νοσοκομεία και να μην χάνετε πολύτιμος χρόνος ζωής.

Ο Διοικητής έχει εγγράφως ενημερωθεί και έχει τεθεί προ των ευθυνών του ας κάνει τα αυτονόητα λοιπόν γιατί ένα περιστατικό θα κάτσει…….

Παπασταματάκης Γεώργιος

Χειρουργός

Ειδήσεις: 

6 Σχόλια

ΜΙA ΛΕΞΗ ΘA ΠΩ ΓΙA ΤΟ ΘΕΜA ΓΙAΤΡΕ ΝΤΡΟΠΗ ΧΡΕΙAΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ Η ΠΕΘΕΡA ΜΟΎ AΝAΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΟ ΝA ΜΠΕΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΎΡΓΕΙΟ ΚAΙ ΜAΣ ΕΣΤΕΙΛAΝ ΚAΛAΜAΤA AΎΤA ΓΙA ΤΟΝ ΚΎΡΙΟ ΠΟΛAΚΗ .

Δεν απασχολεί τους πολιτες αν μπορει ο ένας αναισθησιολογος ή δεν μπορει.Η απάντηση ειναι να μπορέσει.Η διοίκηση να του επιβάλει να είναι 24 ωρες on call.Αλλα η λυση είναι μια: Ιδιωτικά Νοσοκομεία παντου και δεν θα υπαρχουν τα φαινόμενα αυτα ούτε τα φαινόμενα των απαράδεκτων διοικητικών του συγκεκριμένου νοσοκομείου.

Οι πολιτες δεν ενδιαφέρονται για αυτα παρα μονο οταν ειναι για την πάρτη τους θα συγκινηθουν. Οταν τους τύχη λενε γιατι θεούλη μου σε μας και παει το σταυροκόπημα καπνος. Εμεις που δεν πειραξαμε κανενα.Θα έρθει η ωρα ολων μας. Ετσι μάθαμε να χαχανιζουμε στα δύσκολα των αλλων. Αυτη ειναι η κοινωνια μας

ΔΕΝ είναι αυτή η λύση. Η υγεία δεν είναι τομέας για τους ιδιώτες. Τα Δημόσια Νοσοκομεία τα πληρώνουμε όλοι μας. Αλλά ούτε και η δημοσιοϋπαλληλική προσέγγιση του κ. Παπασταματάκη είναι λύση. Όταν θα έχουμε γιατρούς ΔΩΡΕΑΝ, που θα σέβονται τον άνθρωπο, τότε κάτι θα γίνει. Αλλά αυτό θα είναι επιστημονική φαντασία.

@ 09:46 Όταν ο άνθρωπος καταλάβει ότι το πιο άχρηστο πράγμα είναι τα λεφτά, θα μπορέσει να γίνει πραγματικότητα η δωρεάν υγεία μαζί με πολλά άλλα. Δεν είμαστε όμως έτοιμοι, ειδικά τώρα που κυριαρχεί η εμπορευματοποίηση των πάντων (ο νεοφιλελευθερισμός). Ψυχολογικοί οι λόγοι στην προηγμένη Δύση, η ανασφάλεια που νιώθει ο καθένας, προερχόμενη από την ιστορία, η πλεονεξία, η ανοησία. Στον υπόλοιπο κόσμο οι λόγοι είναι καθαρά οικονομικοί (κλέβουμε και καταναλώνουμε πόρους που ανήκουν σε όλους). Σαν αποτέλεσμα έχουμε ΚΑΙ την έλλειψη αναισθησιολόγων στο νοσοκομείο.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.