Τη φορολόγηση του διαδικτυακού στοιχηματισμού για την υγεία προτείνει ο Κωνσταντινόπουλος

Τη φορολόγηση του διαδικτυακού στοιχηματισμού για την υγεία προτείνει ο Κωνσταντινόπουλος

Ιούλιος 11, 2018 - 12:40
4 σχόλια

Καλώ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ να συνυπογράψουμε τροπολογία για φορολόγηση του διαδικτυακού στοιχηματισμού: θα συγκεντρωθούν 300εκ.ευρώ για πρόσληψη γιατρών-νοσηλευτών

Συνέντευξη στο «ΣΚΑΪ»:
 
Βασικά σημεία συνέντευξης στην εκπομπή «Σήμερα» του τηλεοπτικού σταθμού «ΣΚΑΪ» (Δ.Οικονόμου - Μ.Αναστασοπούλου) του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.

Οι εκλογές για εμάς είναι καλοδεχούμενες, και φαίνεται πως θα γίνουν το Μάιο του 2019. Στο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν πως θα «σωθούν» αν κάνουν 3-4 εκλογές ταυτόχρονα – ας τις κάνουν για να το δούμε. Είναι πάντως φανερό πως η πόλωση – και από τη ΝΔ και από τον ΣΥΡΙΖΑ – έχει στόχο εμάς. Εξάλλου, η σωστή δεξιά συγκυβέρνηση θα είναι ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, κι εμείς δεν θα σας χαλάσουμε το χατήρι, θα είμαστε η αξιωματική αντιπολίτευση..

Τις τελευταίες ημέρες γίνεται πολλή συζήτηση σχετικά με το πού θα βρεθούν τα χρήματα για να μην περικοπούν οι συντάξεις. Επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνά και απέρχεται, και η ΝΔ ετοιμάζεται να κυβερνήσει, θέλω να καταθέσω μία απλή πρόταση – και επίκαιρη, λόγω του μουντιάλ: υπάρχει ο διαδικτυακός τζόγος, που τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί. Σύμφωνα και με σχετική αρθρογραφία – για παράδειγμα το άρθρο του κ.Χρυσικόπουλου στο “Capital” – οι εταιρίες διαδικτυακού στοιχηματισμού δηλώνουν οι ίδιες πόσα κερδίζουν.

Ο διαδικτυακός στοιχηματισμός λειτουργεί εδώ και επτά χρόνια τώρα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, θα μπορούσε να αποφέρει στο κράτος περίπου 300 εκ.ευρώ. Προτείνω λοιπόν να φέρουμε μία τροπολογία όλοι μαζί για να φορολογήσουμε το διαδικτυακό στοίχημα – αυτούς τους 5-6 “φίλους” – και να φέρουμε 300 εκ.ευρώ στα δημόσια ταμεία. Και αφού το ζήτημα των συντάξεων θα λυθεί, απ’ό,τι λένε με σιγουριά από την Κυβέρνηση, να αξιοποιηθούν αυτά τα 300 εκ.ευρώ στην υγεία, για την πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

 


4 Σχόλια

καλυτερα να φορολογησουμε τους παλαιοπασοκους που εφεραν την χωρα στην σημερινη κατασταση !!!

Να κάνω κι εγώ μια πρόταση και ας μην παίρνω 15.000 τον μήνα. Ξέρουμε ποιοί κάνουν λαθρεμπόριο καυσίμων (αυτοί που έχουν πλοία για να τα κουβαλάνε). Να τους κλείσουμε το μαγαζάκι και να εξοικονομήσουμε αυτό το τρελό ποσό φόρων που χάνει το κράτος και να γλυτώσουμε τους μισθούς και τις συντάξεις. Και δεν μιλάμε για 300 εκ. μόνο. Πόσα απίδια βάνει ο σάκος, γατάκια;

Οδυσσέα, καλή η πρόταση αλλά αν θες να μιλάς ρεαλιστικά και ο κόσμος να ανακτήσει την εμπιστοσύνη του απέναντι σε πολιτικά πρόσωπα, ξεκίνα μια πρόταση για την περικοπή των παροχών των βουλευτών και την εξορθολόγηση της φορολογίας τους. Με μια τέτοια πρόταση, θα μπορούσαμε να εξοικονομήσουμε €300mil πιστεύεις; Με μια πιο δραστική ενδεχομένως φορολόγηση των βουλευτών, θα μπορούσαμε πιστεύεις να πετύχουμε καλύτερη φορολογία για τους ελεύθερους επαγγελματίες;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.