Εορτάστηκε η Πολιούχος Αγία Κυριακή Δημητσάνας παρουσία του Αρχιεπισκόπου (pics,vid)

Εορτάστηκε η Πολιούχος Αγία Κυριακή Δημητσάνας παρουσία του Αρχιεπισκόπου (pics,vid)

Ιούλιος 08, 2018 - 10:17
5 σχόλια

Λαμπρές θρησκευτικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην ιστορική Δημητσάνα, έδρα του Δήμου Γορτυνίας, την Παρασκευή 6η και το Σάββατο 7η Ιουλίου 2018, κατά την εορτή της Πολιούχου Αγίας Κυριακής, με την φροντίδα της Ιεράς Μητρόπολεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Αγίας Κυριακής, του Δήμου Γορτυνίας και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ).

Το απόγευμα της Παρασκευής 6 Ιουλίου έγινε υποδοχή Ιερού Λειψάνου του Αγίου Γρηγορίου του Ε’ εκ του Αγίου Όρους στο προαύλιο χώρο του Ι.Ν.Αγίας Κυριακής με τιμές που απέδωσε άγημα στρατού από την μεραρχία Τρίπολης και η Φιλαρμονική Μεγαλόπολης.

Στη συνέχεια, τελέστηκε Πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ και συλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κορίνθου κ. Διονυσίου, Θήβας και Λεβαδείας κ. Γεωργίου, του ποιμενάρχου μας Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίου και του επισκόπου Θεσπιών κ. Συμεών, συνοδευόμενων από πλήθος ιερέων και ιεροψαλτών.

Ακολούθησε Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Γρηγορίου του Ε' στο κέντρο της Δημητσάνας με την συνοδεία των Ιεραρχών, των ιερέων, του στρατιωτικού αγήματος, των Αρχών και των πιστών υπό τους ήχους της προπορευόμενης Φιλαρμονικής Μεγαλόπολης.
Μετά την λιτανεία έγινε παρουσίαση παραδοσιακών χορών στο προαύλιο χώρο της Αγίας Κυριακής από την Χορευτική Ομάδα Δημητσάνας.

Το Σάββατο, 7 Ιουλίου 2018 τελέστηκε Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ την οποία παρακολούθησαν οι εκπρόσωποι των Αρχών και πλήθος πιστών. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Αρχιεπίσκοπος τιμήθηκε με αναμνηστικές πλακέτες από τον οικείο Μητροπολίτη κ. Ιερεμία, τον Δήμαρχο Γορτυνίας κ. Γιάννη Γιαννόπουλο και την Αδελφότητα Δημητσανιτών.

Το πρόγραμμα των θρησκευτικών εκδηλώσεων συνεχίστηκε στο προαύλιο χώρο της Αγίας Κυριακής με επιμνημόσυνη δέηση στην προτομή του Εθνομάρτυρος Κύπριου Μητροπολίτη Δημητσάνας ΦΙΛΟΘΕΟΥ ΧΑΤΖΗ((1795-1821) και κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Γορτυνίας κ. Γιάννη Γιαννόπουλο και από Αντιπροσωπεία Κυπρίων του Ελληνικού Πολιτιστικού Ομίλου Κυπρίων (ΕΠΟΚ).

Στη συνέχεια το συγκρότημα του Λαογραφικού Χορευτικού Ομίλου «Εναλία Γη» παρουσίασε κυπριακούς χορούς και τιμήθηκε με πολλά χειροκροτήματα.

Τις διήμερες θρησκευτικές εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Γιάννης Γιαννόπουλος, ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Αναστάσιος Πετρόπουλος, οι βουλευτές Αρκαδίας κ. Γεώργιος Παπαηλίου, κ. Κώστας Βλάσης, κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γεώργιος Ρουμελιώτης, η Δήμαρχος Μάνδρας-Ειδυλλίας κ. Ιωάννα Κριεκούκη, Αντιδήμαρχοι Γορτυνίας, η Πρόεδρος ΔΗΚΕΓ, Δημοτικοί Σύμβουλοι, η αντιπρόεδρος του Ελληνικού Παραρτήματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών κ. Εύη Τατούλη, εκπρόσωποι των στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών, πρόεδρος Τ. Κοινότητας Δημητσάνας, το Δ. Συμβούλιο της Αδελφότητας Δημητσανιτών, αντιπροσωπεία του Ελληνικού Πολιτιστικού Ομίλου Κυπρίων (ΕΠΟΚ) με τον πρόεδρο κ. Ηρακλή Ζαχαριάδη καθώς και εκπρόσωποι πολλών φορέων.

Φωτογραφικό υλικό από το Discover Gortynia

Βίντεο του συνεργάτη του ArcadiaPortal.gr Νίκου Τρουπή

Video: 

Αγία Κυριακή Δημητσάνα 06-07-2018 ARCADIA PORTAL by trounikos


5 Σχόλια

Είδα το βίντεο με το στρατό και βεβαιώθηκα πως παραμένει η αριστερή κυβέρνηση

@ Σύντροφο προβοκάτορα: και βρήκε το παπαδαριό τη γενιά του, εξ αίματος (Κυρίου) η συγγένεια!

κύριοι, λίγος σεβασμός δεν βλάφτει.....εν τάξει είσαστε αριστεροί, αλλά μην τα ισοπεδώνεται όλα, έλεος ποια!

Όπου γάμος και γιορτή οι τζαπατζήδες παρατρεχάμενοι πρώτοι για να βγούν φωτογραφίες.

9:35 δεν φτάνει αυτό που λές μόνο αλλα κάνουν και σχόλια ότι δεν τους άρεσε και ότι πήγαν με το ζόρι

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.