Κοιμητήριο Αγίας Τριάδας: Τι αλλάζει στις άδειες χρήσης χώρου ταφής

Κοιμητήριο Αγίας Τριάδας: Τι αλλάζει στις άδειες χρήσης χώρου ταφής

Ιούλιος 06, 2018 - 20:40
3 σχόλια

Θέματα σχετικά με τη λειτουργία του Δημοτικού Κοιμητηρίου Τρίπολης τέθηκαν στη συνεδρίαση του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου Δήμου Τρίπολης.

Ο προεδρος Θεόδωρος Καραλής στην εισήγησή του ανέφερε:

"Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι υπάρχει πρόβλημα σχετικά με τους ενταφιασμούς στο Δημοτικό Κοιμητήριο εφ όσον δεν λειτουργούν οι υπηρεσίες του ΝΠΔΔ Δήμου Τρίπολης τις μη Εργάσιμες ημέρες (Σαββατοκύριακα και Αργίες) ώστε να υποβάλλεται αίτηση για τη χρήση χώρων ταφής στο Δημοτικό Κοιμητήριο και να καταβάλλεται το αναλογούν ποσό για το δικαίωμα χρήσεως του χώρου πριν την ταφή με αποτέλεσμα να γίνεται η κηδεία των αποβιωσάντων τις επόμενες ημέρες να μην προσέρχονται να υποβάλλουν αίτηση οι οικείοι την επόμενη πρώτη εργάσιμη και να παραμένει σε εκκρεμότητα και η άδεια χρήσης και να μην καταβάλλεται το αντίτιμο για τη χρήση των χώ-ρων ταφής σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Θεωρώ ότι πρέπει να εξευρεθεί λύση ώστε και οι πολίτες να εξυπηρετούνται αλλά να μην γίνεται και παράβαση της νομοθεσίας από πλευράς του ΝΠΔΔ Δήμου Τρίπολης."

Το Διοικητικό Συμβούλιο αφού άκουσε την εισήγηση του Προέδρου του και μετά από διαλογική συζήτηση αποφάσισε κατά πλειοψηφία:

Για την εύρυθμη λειτουργία του Δημοτικού Κοιμητηρίου Αγίας Τριάδος προκειμένου να χορηγείται άδεια χρήσεως χώρου ταφής για το Σαββατοκύριακο θα πρέπει από την προηγούμενη ημέρα της τελετής της κηδείας να υπάρχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του ΝΠΔΔ Δήμου Τρίπολης ώστε να καταβάλλεται το ποσό χρήσης χώρων ταφής με το αναλογούν τέλος με e-banking.

Στη συνέχεια θα αποστέλλεται με email (npdd.dimtrip@gmail.com) η απόδειξη καταβολής των ποσών στην υπηρεσία συνοδευόμενη με τη Ληξιαρχική Πράξη Θανάτου για να χορηγείται ο αριθμός χώρου ταφής για τον ενταφιασμό.

Την επόμενη εργάσιμη ημέρα θα εκδίδεται η σχετική άδεια χρήσεως χώρων ταφής η οποία θα πα-ραδίδεται επι αποδείξει στους αιτούντες.

Επισημαίνεται στα γραφεία τελετών ότι δεν θα πρέπει να τελούνται κηδείες εφ όσον δεν πληρούνται οι ανωτέρω προϋποθέσεις.

Σε αντίθετη περίπτωση θα εφαρμόζεται το άρθρο Δ 35 του Κανονισμού Λειτουργίας του Κοιμητηρίου όπως τροποποιήθηκε με την 86/2016 Απόφαση.

Ειδήσεις: 

3 Σχόλια

Γιατί να επικοινωνούν με τον πρόεδρο και οχι με υπαλληλο; ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΑΕΙ ΡΟΥΣΦΕΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΕΡΝΑΝΕ "ΚΑΦΕ";

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.