Η «γεωγραφία» των προσφύγων στην Τρίπολη: Πόσοι είναι, από πού, πόσο θα μείνουν

Η «γεωγραφία» των προσφύγων στην Τρίπολη: Πόσοι είναι, από πού, πόσο θα μείνουν

Ιούνιος 19, 2018 - 13:20
59 σχόλια

Μουσουλμάνοι από τη Συρία στην πλειονότητά τους - Το πρόγραμμα φιλοξενίας θα συνεχιστεί απρόσκοπτα έως το 2019

Στην αρχή, τους έβλεπες να κυκλοφορούν μόνο βράδυ, αλλά όχι πολύ αργά. Λίγο μετά τις 22:00 και για λίγη ώρα, γυναίκες με μαντίλες, μωρά στα καρότσια και μεγαλύτερα παιδιά να τις κρατούν από το χέρι, συνοδευόμενες από τους συζύγους τους ή άλλους άνδρες συγγενείς, αποτολμούσαν μια βόλτα στην πλατεία Άρεως συνήθως. Με βλέμμα διερευνητικό και ανήσυχο, αμήχανοι, έκαναν αυτό που κάνουμε όλοι: μια βόλτα για λίγο αέρα.

Σε λίγο καιρό, εκείνοι που ήρθαν πρώτοι στα διαμερίσματα, μετά τη συμφωνία που υπέγραψε ο Δήμος Τρίπολης με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ τον Φεβρουάριο του 2018, άρχισαν να βγαίνουν και τη μέρα, δειλά στην αρχή, με περισσότερο θάρρος μετά. Τους συναντάμε στις παιδικές χαρές, μια και έχουν πολλά παιδιά: Για να μιλήσουμε με αριθμούς, στην Τρίπολη αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται 181 άτομα σε 31 διαμερίσματα. Από αυτά, τα 110-120 είναι παιδιά, όπως μας είπε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε ο κ. Μιχάλης Πουλάκης, συντονιστής της ομάδας υλοποίησης του προγράμματος ESTIA, το οποίο έχει αναλάβει η Αναπτυξιακή Πάρνωνα ΑΕ.

 

Μουσουλμανικές οικογένειες από  τη Συρία στην πλειονότητά τους

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, χώρα προέλευσης του 80% των προσφύγων που φιλοξενούνται στην Τρίπολη είναι η Συρία. Ακόμα, υπάρχουν τρεις οικογένειες από το Ιράκ και μία από την Αλγερία. Όλοι είναι μουσουλμάνοι.

Ρωτήσαμε τον κ. Πουλάκη αν θα υπάρξει πρόβλεψη για την κάλυψη των θρησκευτικών αναγκών αυτών των ανθρώπων, εκ μέρους της Πολιτείας. Μας απάντησε ότι η κοινότητα των μουσουλμάνων της Τρίπολης που ζει εδώ πριν από την άφιξη των προσφύγων, έχει βρει τρόπους να θρησκεύεται και ότι οι περισσότεροι μεταβαίνουν στην Αθήνα όπου έχουν συγγενείς και όπου η μουσουλμανική κοινότητα είναι πολύ μεγάλη. Ωστόσο, ενδεχομένως θα υποβληθεί αίτημα στον Δήμο Τρίπολης ώστε να βρεθεί χώρος.

 

Το πρόγραμμα εμβολιασμού των προσφυγόπουλων προχωρεί κανονικά

Όπως μας είπε ο κ. Πουλάκης, ως προς την εκπαίδευση και την ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία της Τρίπολης, θα αποφασίσει το υπουργείο Παιδείας. Συγκεκριμένα, σε συνεννόηση με την Πρωτοβάθμια και με τη Δευτεροβάθμια Διεύθυνση Εκπαίδευσης θα αποφασιστεί αν θα δημιουργηθεί ΔΙΕΠ ή αν θα δημιουργηθεί τμήμα ένταξης. Πιθανόν είναι, κατόπιν συνεννόησης με όλους τους αρμόδιους, να γίνει προσπάθεια ώστε να κάνουν τόσο τα παιδιά όσο και οι γονείς τους μαθήματα ελληνικών μέσα στο καλοκαίρι. Εξάλλου, στη συντριπτική τους πλειονότητα δεν μιλούν κάποια ευρωπαϊκή γλώσσα.

Ακόμη, προκειμένου τα παιδιά να ενταχθούν στο ελληνικό σχολείο, έχει ξεκινήσει ο εμβολιασμός τους. Μέχρι στιγμής, έχουν εμβολιαστεί 40 παιδιά στο ΙΚΑ, ενώ εξετάζεται συνεργασία με το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, ώστε να ολοκληρωθεί σύντομα ο εμβολιασμός όλων των παιδιών. Σημειωτέον, βέβαια, ότι συνολικά η Τρίπολη θα φιλοξενήσει 300 πρόσφυγες σε 50 διαμερίσματα, επομένως ακόμα περιμένουμε τουλάχιστον εκατό άτομα, η πλειονότητα των οποίων θα είναι παιδιά, αφού οικογένειες είναι πολύτεκνες.

 

Οι πρόσφυγες ήρθαν για να μείνουν

Ρωτήσαμε τον υπεύθυνο της Αναπτυξιακής Πάρνωνα αν υπάρχει εξασφάλιση ότι το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί και μετά τον Δεκέμβριο του 2018, όταν λήγει η χρηματοδότηση αυτής της φάσης του προγράμματος και μας απάντησε ότι είναι εξασφαλισμένο το πρόγραμμα ως και το 2019, ενώ θα συνεχίσει να υλοποιείται και αργότερα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εξέταση των αιτήσεων ασύλου είναι μια χρονοβόρος και δύσκολη διαδικασία –εξάλλου πολλές φορές η ελληνική κυβέρνηση έχει ζητήσει βοήθεια από την Ευρώπη προκειμένου να στελεχωθούν οι υπηρεσίες με προσωπικό, ώστε να προχωρούν οι διαδικασίες.

Τρεις οικογένειες που φιλοξενούνται στην Τρίπολη έλαβαν άδεια παραμονής.

 

Οξύνεται η προσφυγική κρίση στην Ευρώπη - «Στριμωγμένη» η Μέρκελ

Η Ελλάδα και η Ιταλία έχουν δεχθεί τον μεγαλύτερο όγκο προσφύγων και μεταναστών της μεγάλης κρίσης που έχει λάβει χαρακτήρα μετακίνησης πληθυσμών. Εξάλλου, δεν καταφθάνουν στην Ελλάδα μόνο άνθρωποι που έχουν πληγεί από τον πόλεμο, αλλά και πολλοί οικονομικοί μετανάστες. Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγεκλα Μέρκελ, η οποία το 2015 προσκαλούσε στη Γερμανία τους πρόσφυγες και μιλούσε για ανοικτά ευρωπαϊκά σύνορα, καλείται μέσα σε έναν μήνα, ύστερα από τελεσίγραφο που της έδωσε ο πρόεδρος του CSU και ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ. Η άφιξη περισσότερων του ενός εκατομμυρίου αιτούντων άσυλο στη Γερμανία το 2015 και το 2016 προκάλεσε πολιτικό σοκ στη χώρα, το οποίο δεν έχει ξεπεραστεί. Και η κυρία Μέρκελ πιέζεται ασφυκτικά να υιοθετήσει αυστηρότατη πολιτική για το μεταναστευτικό, που σημαίνει ότι οι μετανάστες που έχουν καταγραφεί σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα επαναπροωθούνται σε αυτές αρχής γενομένης από τον Ιούλιο, εάν δεν υπάρξει άλλη συμφωνία στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μέσα στο δυσοίωνο αυτό περιβάλλον, η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να θέσει προ των ευθυνών της την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Γερμανία, η οποία, όπως φαίνεται, ετοιμάζεται να νίψει τας χείρας της. Αλλά παράλληλα οφέιλει να αναλάβει και τις δικές της ευθύνες απέναντι στα νησιά του Αιγαίου που έχουν επωμιστεί ένα δυσανάλογα μεγάλο φορτίο για τουλάχιστον τρία χρόνια.

(Φωτογραφία: Eurokinissi)

Γαλανιάδη Εύα


59 Σχόλια

Κριμα να πηγαινουν Αθηνα για ασκηση των θρησκευτικων τους καθηκοντων.. Προτεινω να τους φτιαξουμε ενα μεγαλοπρεπεστατο τζαμι διπλα απο το αγαλμα του Κολοκοτρωνη για να μην ταλαιπωρουνται οι καημενοι.....

Δεν είναι τούρκοι ρε νούμερο... Ταλαιπωρημένες οικογένειες είναι από το πόλεμο στην συρία.

Ο Κολοκοτρωνης δεν πολεμουσε Τουρκους ρε νουμερο, σουνιτες μουσουλμανους πολεμουσε. Υπομονη, θα δεις τι σε περιμενει...

Υπήρχαν αρκετοί που αναγκάζονταν να μεταβούν στας Αθήνας για να ασκήσουν το πατριωτικό τους καθήκον του κυνηγιού του αλλόθρησκου. Τώρα δεν χρειάζεται, έχουμε κι εδώ αλλόθρησκους. Κι αν η πολιτεία τους κάνει και τζαμί (θα βρεθεί κάποιο υπόγειο, φαντάζομαι) ακόμα καλύτερα.

Τελεια , ηρθαν οι επενδυτες ... Πληρωμενα ολα, και ο Ελληνας να παλευει να πληρωσει ενοικιο, να πληρωνει τους γιατρους, να σκεφτεται να κανει παιδια και οι κυριοι να ερχονται απο τη Συρια που ο πολεμος εχει σχεδον τελειωσει και να τους παρεχουμε σιτιση, στεγαση και περιλθαψη... Επισης ο πολεμος ηταν στη βορεια και κεντρικη Συρια και οχι σε ολη τη χωρα αρα ανετα οπου θα μπορουσαν να πανε Δαμασκο και να μεινουν στην πατριδα τους . Κατι δεν παει καλα μαλλον ......Οι Αλγερινοι λογικα θα ειναι συγγενεις του Τσιμπουρ ....

Έτσι... σιγά σιγά ξεκινάνε όλα και μετά αποκτούν δικαιώματα. Πότε θα καταλάβετε ότι δεν είναι λαοί πού προσαρμόζονται με τον τόπο πού τους φιλοξενεί; Αυτοί θα προσαρμόσουν εμάς στα δικά τους πιστεύω, παρά το αντίθετο. Και μόλις τα νούμερα αρχίσουν και αυξάνονται σε χιλιάδες, μετά αποκτούν δικαιώματα. Δείτε στις άλλες χώρες λίγο, είναι κράτος εν κράτη. Δικούς τους νόμους, δικές τους περιοχές. Καλή επιτυχία!

Εγω πιστευω οτι δεν ειναι επικινδυνοι και δε πειραζουν κανένα.Το μόνο που φοβαμαι ειναι να μην μεταφέρουν καμια αρρωστια που δε νομιζω.

Να παραχωρηθεί μια αίθουσα να προσεύχονται οι άνθρωποι. Στον ίδιο Θεό με μας προσεύχονται. Άσχετα που τον ονομάζουν Αλλάχ. Δημιουργός του ίδιου κόσμου είναι. Είναι ντροπή να μην υποδεχόμαστε με αγάπη τις οικογένειες αυτές.

1. Ο Παυλής είχε πει ότι θα έφερνε μόνο μετανάστες από την Συρία. Οι Αλγερινοί που κολλάνε ρε γυμνοσαλιαγκα? 2. Επίσης είχε ειπωθεί δια στόματος δημάρχου ότι οι μετανάστες που θα έρθουν θα είναι χριστιανοί ορθόδοξοι στο θρήσκευμα. Αλλά αν έχεις ενημερωθεί σωστά οι μουσουλμάνοι Σύριοι επέλεξαν την "προσφυγιά" ενώ οι χριστιανοί επέλεξαν τη θυσία από τους ανθρωπόμορφους τζιχαντιστές... Συγχαρητήρια στην πολιτική συνέπεια και ευθύτητα που ακούει στο όνομα Παυλής και φυσικά στους σφογγοκωλαριους ψηφοφόρους του.

κριμα ειναι που ανθρωποι σαν εσενα βρισκονται στην κοινωνια μας....απλα απογοητευση....αγραματοι και απαιδευτοι....τετοια μυαλα το 2018....

Λαθροεισβολείς από Συρία, Ιράκ και Αλγερία είναι, που μας τους επέβαλαν με το έτσι θέλω για να κάνουν διακοπές διαρκείας, με όλα πληρωμένα από τους φτωχοποιημένους Έλληνες. Ποιος πόλεμος και κουραφέξαλα. Γιατί δεν έμεναν στην πατρίδα τους να πολεμήσουν και να την υπερασπιστούν. Τεμπέληδες είναι. Δεν τους βλέπεις που περιφέρονται χαλαρά βγάζοντας φωτο και μιλώντας ακατάπαυστα στο τηλέφωνο. Προχθές, ταξιδεύοντας για Αθήνα με το λεωφορείο του ΚΤΕΛ, «παίξανε» τα νεύρα μας με έναν που ΜΟΝΟ μιλούσε ο ίδιος ακατάπαυστα (καθόλου δεν άκουγε, ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΩ!!!!) από στην αρχή μέχρι το τέλος του ταξιδιού.

(ΣΥΝΕΧΕΙΑ) Κατέβηκε και συνέχισε να μιλάει. Άσε που δεν είναι να καθίσεις στο ίδιο κάθισμα δίπλα τους, γιατί σε τρώει η βρ@μα. Το ίδιο κάνουν και στις χώρες τους, με ένα τηλέφωνο όλη την ημέρα στο αυτί είναι. ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ. Μπλέξαμε άσχημα με δαύτους.

vlasis που ζεις; Ο κόσμος προδεύει και εσύ ζεις 10 χρόνια πίσω; Η Ιταλία, οι ΗΠΑ, η Ουγγαρία, η Ελβετία, η Αυστρία, η Πολωνία, η Τσεχία τους γυρίζουν πίσω στις χώρες τους για να τις ξαναχτίσουν τώρα που τελέιωσε ο πόλεμος. Εξαίρεση είναι η Αλβανία που φιλοξενεί τα μέλη του ISIS για να τα μετεκπαιδέυσει στο βαλκανικό περιβάλλον. Εδώ έχουμε και λαθρομετανάστες μέχρι και από τα αραβικά εμιράτα και από όποια άσχετη χώρα θέλεις. Που κολλάνε στο τρελλο ελληνικό σκηνικό; Οπως είπε και ένας συμπολίτης πιο πάνω θα δεις που κολλάνε τα κομμάτια του παζλ στο εγγύς μέλλον.

Όντως μιλάνε όλη μέρα, και οι γυναίκες με ενα κινητό στο αυτί ή βιντεοκλήση. Με ποιούς μιλάνε συνέχεια είναι απορίας άξιο....;;;!

Κλασσική οπισδρομική εικόνα. Ο άνδρας περπατάει μπροστά και η γυναίκα πίσω με τα παιδιά. Μία πρόταση του $YRIZA για την ελληνική κοινωνία. ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΞΗ.

ΟΙ 300 ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΣΟΙ ΘΑ ΕΝΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΣΕ 2 ΚΑΙ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΡΥΘΜΟ ΠΟΥ ΓΕΝΟΒΟΛΟΥΝ. ΑΣΕ ΠΟΥ ΑΦΟΥ ΕΓΙΝΕ Η ΑΡΧΗ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ. ΔΕΝ ΕΙΔΑΤΕ ΠΟΣΟΙ ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΑΛΜΠ@Ν@Σ. ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΓΩΓΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΖΑΜΠΑ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ. ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΕΙΣΦΕΡΕΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ? ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ. ΡΗΜΑΞΑΝΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ.

vlasis τι εννοείς με το κρίμα είναι που βρίσκεται στην κοινωνία μας ο άνθρωπος;;

Αδελφέ μου παρε τους στο σπίτι σου και κάντε ομαδικό ραμαζάνι και ισλαμικές αλλαξοκ@λιες....

Πράγματι φίλε, συμφωνώ. Ειδικά οι Αλγερινοί είναι όλοι λόρδοι..... κύριοι.... Εύχομαι να κάνεις γαμπρό έναν τέτοιον...

ρε τι μισάνθρωποι βρίσκονται εδώ μέσα... βλέπουν οικογένειες από πόλεμο και κλαίγονται γιατί αυτές οι οικογένειες έχουν ένα σπίτι και έναν φαΐ. Κλαίγονται επειδή οι οικογένειες είναι μουσουλμάνοι και θέλουν να ασκήσουν την λατρεία τους σε μια **ελεύθερη** χώρα. Δεν πάτε να δουλέψετε λέω εγώ από το να μισείτε τον συνάνθρωπο σας. Δεν αλλάζετε μυαλά μήπως βρείτε κανένα ταίρι να παντρευτείτε και να κάνετε οικογένεια; Να δείτε μετά και σεις όταν έχετε παιδιά και υπάρχει κίνδυνος να σφαχτείτε αν θα μείνεις ή θα φύγεις να τα προστατεύσεις. Μεγάλα λόγια από κοπρίτες πολεμιστές του πληκτρολογίου.

Να τους πάρεις εσύ πονόψυχο τρολλάκι στο σπίτι σου και να μην ανησυχείς για εμάς. Χριστιανοί είμαστε όχι όμως κορόιδα. Όταν θα αρχίσουν το σφάξιμο οι τζιχαντιστές θα ξεκινήσουν από τους άθεους, μετά τους κομμουνιστές (που οι περισσσότεροι είναι άθεοι και πιστεύουν σε αταξική κοινωνία), μετά τους lgbt και μετά τους χριστιανούς. Ψάξτο στην βιβλιογραφία και θα εκπλαγείς. Σε εμάς θα βάλουν χαράτσι στην αρχή οπότε έχουμε χρόνο οι χριστιανοί να φυγαδεύσουμε τις οικογένειες μας αν μπορέσουμε και να μετά να αμυνθούμε.

Τρίζουν τα κόκκαλα του Αρχιστράτηγου Θεόδωρου Κολοκοτρώνη με μερικούς που μοσχονοίκιασαν τα τσαντίρια τους.Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους

@20.47 : καλο μου παιδι το ανθρωπιστικο παραμυθακι σας ξεθωριασε, απο εδω και περα εχει μονο βοιδοπετσα για τους ομοιους σου

Πρωτεύουσα της Ελλάδας είναι η Κωνσταντινούπολη. Λευτεριά στην Βόρειο Ήπειρο. Η λύση του σκοπιανού είναι μία: σύνορα με την Σερβία.

Είναι λυπηρό να βλέπεις νέους άνδρες να ζουν σε βάρος των φτωχοποιημένων πολιτών μιας οικονομικά κατεστραμμένης χώρας. Αντί να πάνε στη χώρα τους, τώρα που τελείωσε ο πόλεμος, για να τη στήσουν όρθια, βολτάρουν κατά μπουλούκια, καμαρωτοί και με στυλ, στους δρόμους της πόλης μας και με τις κελεμπίες τους να κυματίζουν.

Πρόσεχε πως μιλάς μην σου γυρίσει μπούμερανγκ όλο αυτό που περιγραφεις ! Στους Αλβανούς αναφέρομαι φυσικά!

ή μήπως να τους χτίζαμε έναν χριστιανικό ναό πάνω σε έναν αρχαίο βωμό ή αρχαίο θέατρο ή αρχαίο ναό; μήπως να μετατρέπαμε τον Παρθενώνα σε χριστιανικό ναό; θέλεις και άλλες ιδέες;

πες μας ότι ο Κολοκοτρώνης ήξερε και την διαφορά μεταξύ σουνιτών και σιιτών να μας τρελλάνεις τελείως

Ετοιμαστείτε για ένα Ελλαδιστάν υποτελές στην Τουρκία με τοποτηρητές τους σύγχρονους βαζιβουζούκους ατάκτους που μας στέλνει συνεχώς. Μία σύγχρονη βαβυλωνία απόλυτα ελεγχόμενη από την Τουρκία.

Τα παιδιά τους θα ενηλικιωθούν και κάποιοι θα γίνουν αστυνομικοί, εφοριακοί, νομικοί. Θα σε σταματούν στον δρόμο για κλήση, θα σε φορολογούν και θα σε δικάζουν Έλληνα και θα σου λένε: ''παρανόμησες κύριε...'' Οξύμωρο; Έτσι δεν είναι; Θα λές τότε εντάξει εγώ παρανόμησα αυτός που μου το λέει δεν ήταν παράνομος όταν μπήκε στη χώρα και τώρα μου κουνάει το δάχτυλο; ΣΚΕΨΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΝΕ.

Kανείς δεν ζήτησε κανέναν λατρευτικό χώρο. Να πάνε τα παιδιά στο σχολείο ζήτησαν και να οργανώσουν την ζωή τους ζήτησαν οι άνθρωποι. Δεν ενοχλούν κανέναν δύο μήνες τώρα. Τα άλλα όλα υπάρχουν μέσα στο μυαλό και στις ψυχές αυτών που τα γράφουν. Το μυαλό πάιρνει βελτίωση με το χρόνο η ψυχή δύσκολα. Η αξιολόγηση όμως μετά στην μεγάλη ζωή γίνεται με βάση την ψυχή γιαυτό προσοχή χριστιανοί τι ψυχή θα παραδώσουμε!!!

εδω μεσα χανεις πασα ιδεα για την ανθρωποτητα..παρανομοι οι ανθρωποι που για να ζησουν εφυγαν απο τον τοπο τους που καταστραφηκε τελειως με χιλιαδες νεκρους κ ο αλλοσ σκεφτεται οτι θα γινουν εφοριακοι και θα του δινουν κληση....μακαρι να γινουν θα εχουν μορφωθει και ισως να σκεφτονται σε αντιθεση με σενα..οσο για τις αλλες χωρες φιλε πιο πανω δες και τι κυβερνησεις εχουν αυτη τη στιγμη...αν θες τετοια κυβερνηση και εσυ (οχι οτι εχουμε καλυτερη απλα δεν ειναι και στυλ Χ.Α.) τοτε δεν υπαρχει λογος να μιλαμε..ας σκεφτει καποιος ποιον ενοχλουν αυτοι οι ανθρωποι?κανεναν.τι θα κανατε στην θεση τους?

Συγγνώμη που θα σε εκπληξω δυσάρεστα, αλλά ο Παρθενώνας σώθηκε επειδή μετατράπηκε σε χριστιανικό ναό προς τιμήν της Παναγίας της αθηνιωτισσας. Ήταν ο δεύτερος σε μεγαλοπρέπεια ναός της αυτοκρατορίας μετά την Αγιά Σοφιά. Αφήστε τον Λιακόπουλο και ανοίξτε κάνα βιβλίο εσείς οι νεότεροι.

Στη Γαλλία και σε άλλα πιο προηγμένα κράτη με παράδοση στο μεταναστευτικό, είδαμε παιδιά 3ης και 4ης γενιάς να κόβουν λαρυγγια και να πυροβολούν στο ψαχνό. Προφανώς ούτε αφομοιώθηκαν, ούτε προσαρμόστηκαν ποτέ τους. Άραγε θα μπορέσει η πατρίδα μας να τους αφομοιώσει, κάτι που δεν έχει καταφέρει να το κάνει με τους γύφτους αιώνες τώρα??? Πλανωμεθα!!!! Ο κύριος Πουλάκης (τσίου!!!) να δώσει το καλό παράδειγμα και να φιλοξενήσει αμισθί μερικούς Αλγερινούς και μετά να μιλάει ο αγαπουλης.

Στη θέση τους θα μέναμε να πολεμήσουμε γαι την χώρα μας όπως έκαναν οι χριστιανοί στην Συρία. Σήμερα επιβαρύνουν το σύστημα πρόνοιας/υγείας/εργασίας/παιδείας της χώρας. Αύριο με εντολή των ξένων οι τζιχαντιστές/UCKάδες θα επιβαρύνουν το σβέρκο σου. Εσύ πες μας τι θα έκανες;

Πλάκα έχουνε όλοι αυτοί που κράζουν τους πρόσφυγες γιατί δεν καθησαν να πολεμήσουν... Την ίδια ώρα που τα καμάρια τους εγκατέλειψαν την πατρίδα τους για να βγάζουν περισσότερα λεφτά... Σε χώρες του εξωτερικού...

Ισλάμ Οι ενήλικες άντρες παντρεύονται ανήλικα κορίτσια = παιδεραστία για το δυτικό κόσμο

@09:18 Υποθέτω ότι η ερώτησή σου είναι ρητορική. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια επίθεση φασιστικής προπαγάνδας στην οποία δίνει βήμα το ArcadiaPortal στο όνομα της ελευθερίας της έκφρασης (σε άτομα που μόνο την ελευθερία του λόγου δεν σέβονται και τα επιχειρήματά τους τα μαθαίνουμε στο αστυνομικό δελτίο). Αλλού είναι το πρόβλημα: Δεν ανησυχεί κανέναν, δεξιό ή αριστερό, αυτή η εικόνα; Τι θα λέμε αύριο, "τα βλέπαμε αλλά δεν κάναμε τίποτα", όπως ο Αρκάς στο "Μετά την καταστροφή" (πριν ευθυγραμμιστεί);

είμαι ο 20:47. Όπως είπα πολύ μίσος από διεστραμμένους ανθρώπους. Από ανθρώπους που φοβούνται τον ίσκιο τους. Από ανθρώπους που μόνο στο όνομα είναι χριστιανοί αλλά στην ουσία είναι ενσαρκωμένοι διάβολοι. Χρησιμοποιούν αστεία επιχειρήματα ότι μια χούφτα άνθρωποι θα μας αφανίσουν. Λογική καμία. Απορώ αν μπορούν να λύσουν μια απλή μαθηματική εξίσωση με τόσο ανύπαρκτη λογική που υπάρχει στα κεφάλια τους. Εντελώς απαίδευτοι και άχρηστοι άνθρωποι. Πραγματικά καρκίνωμα της κοινωνίας.

@11:46 Φασιστικά αντιμετωπίζεις εσύ τις άλλες άποψεις που δεν είναι σύμφωνες με την δική σου με το να τις κατηγορείς και να τις στέλνεις στο πυρ το εξώτερον ως ένοχες για μελλοντικά εγκλήματα που με την φαντασία σου δημιουργείς λέγοντας ''...τα βλέπαμε και δεν κάναμε τίποτα''. Μάλλον εσύ ασκείς ψυχολογική βία σε όσους διαφωνούν μαζί σου. Έχεις χάσει τη κοινή λογική. Κρίμα για σκεπτόμενο άνθρωπο.

Στο σημείο αυτό να επισημάνω ότι οι "πρόσφυγες" α) μοιάζουν σε ανατριχιαστικό βαθμό με αυτούς που τους νοίκιασαν τα σπίτια τους, β) είναι σεξουαλικά συμβατοί όσο και οι Σκανδιναβοί τουρίστες.

Oταν δεν καταλαβαίνεις ένα σχόλιο, δεν σημαίνει πως πρέπει και να το κόβεις. Φαντάσου ένα κύμα Σουηδών "προσφύγων" και την προθυμία να τους βάλουμε σπίτι μας. Δημοσίευσέ το μόνο αν δημοσιευτεί το κομμένο.

Το άκρον άωτο της αθλιότητας είναι να σε κατηγορεί ότι είσαι τρολάκι ένας φασίστας που λίγο πριν γάβγιζε ότι θα μας σφάξουν οι τζιχαδιστές.

Σελίδες

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.