Υπεγράφη η σύμβαση ΣΔΙΤ για τη διαχείριση απορριμμάτων (pics,vid)

Υπεγράφη η σύμβαση ΣΔΙΤ για τη διαχείριση απορριμμάτων (pics,vid)

Ιούνιος 14, 2018 - 14:05
6 σχόλια

Υπεγράφη την Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018 και ώρα 12:00 στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη από τον περιφερειάρχη πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη και την ανάδοχο εταιρία η σύμβαση υλοποίησης του έργου της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων με ΣΔΙΤ, παρουσία του συνόλου της περιφερειακής αρχής, στελεχών της ελληνικής κυβέρνησης και του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου.

Η ΣΔΙΤ για τα απορρίμματα είναι ίσως το πιο πολυσυζητημένο έργο που έχει υπάρξει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου τα τελευταία χρόνια. Από το 2012 όταν αναγγέλθηκε το έργο δεκάδες ήταν οι αποφάσεις οι οποίες ελήφθησαν από τα αρμόδια όργανα, καθώς επίσης πολλές ήταν και οι καταγγελίες για το έργο.

Τον λόγο αρχικά έλαβε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης ο οποίος χαρακτήρισε ιστορική τη στιγμή αυτή για την Πελοπόννησο αλλά και για το έργο το οποίο πέρασε από πολλούς κινδύνους και περιπέτειες.

Εξέφρασε τις ευχαριστίες του για όλους όσοι ευεργέτησαν το έργο, αλλά και για όσους αντιτάχθηκαν σε αυτό.

Σήμερα υπογράφουμε το μεγαλύτερο έργο στη χώρα που θα δώσει υπεραξία στην Περιφέρεια

Τέλος, ευχαρίστησε τις προηγούμενες κυβερνήσεις που στάθηκαν δίπλα στο έργο και συνέβαλαν στο να ολοκληρωθεί.

Έπειτα τον λόγο έλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, ο οποίος θέλησε να άρει τις επιφυλάξεις των πολιτών για τα έργα που γίνονται με τη σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Επεσήμανε ότι αυτό είναι ένα έργο που θα δώσει θετικό πρόσημο σε μια περιφέρεια η οποία αναπτύσσεται.

Μέχρι τώρα τα δείγματα που έχουν δώσει οι ΣΔΙΤ είναι θετικά

Ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ κ. Αργειτάκης εμφανίστηκε ικανοποιημένος με την έκβαση της υπόθεσης και με την υπογραφή του έργου. Τόνισε ότι ο Φορέας είναι σύμφωνος στο γενικό πλαίσιο και ότι όλες οι διαδικασίες που έπρεπε να γίνουν εκ μέρους του ΦΟΔΣΑ έχουν ολοκληρωθεί. Στη συνέχεια επεσήμανε ότι στη σύμβαση η οποία υπεγράφη, έχουν συμπεριληφθεί όλες εκείνες οι προϋποθέσεις που τα μέλη του Φορέα είχαν θέσει.

Τέλος, κάλεσε τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης να επιταχύνει τις διαδικασίες που πρέπει έτσι ώστε το έργο να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν, προκειμένου να λυθεί το μεγάλο πρόβλημα με τα απορρίμματα στην Πελοπόννησο.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε αναλάβει η θεματική αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνα Νικολάκου η οποία μίλησε για το έργο που είχε ξεκινήσει από 2012.

Ανοίγουμε δρόμους, δημιουργούμε μοντέλα και απενοχοποιούμε τις ΣΔΙΤ

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΕΡΝΑ κ. Μαραγκουδάκης έκανε λόγο για ένα εμβληματικό έργο και για το μεγαλύτερο έργο απορριμμάτων που γίνεται με την αιχμή της τεχνολογίας.

Κατά το κλείσιμο της εκδήλωσης οι φορείς συνυπέγραψαν με τον ανάδοχο, έτσι ώστε το έργο για την ολοκληρωμένη διαχείριση να ξεκινήσει.

Ακολουθεί βίντεο

Video: 

ArcadiaPortal.gr Υπεγράφη η σύμβαση ΣΔΙΤ για τη διαχείριση απορριμμάτων


6 Σχόλια

Κρίμα οι πορτοκαλάδες που κεράσανε. Από τη στιγμή που υπέγραψε ο Αγραφιώτης της Περιβαλλοντικής ΜΑΕ ενώ η έγκριση από το ελεγκτικό έχει δοθεί για την Περιβαλλοντική Πελοποννήσου ΑΕ, είναι θέμα 15 ημερών να ακυρωθεί η υπογραφή.

Μπα....ψεμματα θαναι.... Ο τατουλης λεει ψεμματα.....οι αλλοι λενε αληθειες......

Την τσάκισε τελικά την διαπλοκή των κατασκευαστικών ο ΣΥΡΙΖΑ ή προσκύνησε; Κύριε Τάσο κάποιο σχόλιο;

Οι τοπικοί κομισάριοι, τι έπαθαν; κατάπιαν τη γλώσσα τους; που είναι να δώσουν διαβεβαιώσεις ότι επί ΣΥΡΙΖΑ καμία υπογραφή δεν θα πέσει για τη ΣΔΙΤ.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.