Άρεως: Πλατεία ή δρόμος για μηχανάκια;

Άρεως: Πλατεία ή δρόμος για μηχανάκια;

Ιούνιος 12, 2018 - 12:00
12 σχόλια

Καλοκαιράκι έχει μπει και έχουν ξεκινήσει τις βόλτες τους στη δροσερή πλατεία Άρεως οι Τριπολίτες. Παιδάκια με ποδήλατα, ηλικιωμένοι με μπαστουνάκια -κάθε ηλικία έχει τα δικά της... αξεσουάρ.

Και κάθε πλατεία έχει τους θαμώνες της.

Στη δική μας πλατεία Άρεως κάθε καλοκαίρι, παρά τον συνωστισμό, παρά τις απαγορεύσεις, παρά τις συστάσεις, παρά τους τσακωμούς ανάμεσα σε γονείς παιδιών που παίζουν και στους εργαζομένους των επιχειρήσεων που παραδίδουν φαγητό σε όλη την πόλη, τα μηχανάκια των ντελίβερι «οργώνουν» το πλακόστρωτο όλες τις ώρες, κάθε μέρα, καθώς βολεύει να «κόβουν δρόμο» μέσα από την πλατεία για να κάνουν τη δουλειά τους.

Ήδη έχει ξεκινήσει η γνωστή «ρουτίνα» για αυτό το καλοκαίρι. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας σε αυτοκίνητα και μηχανάκια είναι καθολική, ωστόσο ακόμα και τις ώρες που βγαίνει όλη η Τρίπολη για να βολτάρει και να δροσιστεί, τα μηχανάκια δεν σταματούν να τρέχουν πάνω - κάτω πηγαίνοντας παραγγελίες.

Σημειωτέον, επίσης, ότι παραδόξως δεν είναι οι εργαζόμενοι των καταστημάτων πέριξ της πλατείας που στη συντριπτική τους πλειονότητα την διασχίζουν, αλλά πιο μακρινών καταστημάτων.

Το έχουμε γράψει χιλιάδες φορές και επιμένουμε: Είναι παράνομο, είναι επικίνδυνο. Η πλατεία δεν είναι δρόμος και η Τρίπολη δεν είναι η αχανής Νέα Υόρκη. Τα παιδιά έχουν κάθε δικαίωμα να παίζουν ξέγνοιαστα και οι γονείς να μην κοψοχολιάζονται κάθε φορά που ένα μηχανάκι διασχίζει την πλατεία, ενώ απαγορεύεται.

Ειδήσεις: 

12 Σχόλια

Ο Πρωτος που κανει βολτες στην πλατεια και γενικα στον πεζοδρομο με το μηχανακι του ειναι ο προεδρος του δημοτικου συμβουλειου.

και ο προεδρος κανει βολτες,και ντελιβερυ κανουν βολτες (ερχωντε εκτος δουλειας να παρουν τους καφεδες τους απο καφετεριες της πλατειας) και οι ιδιοκτητες καφετεριων ανεβαζουν τις μηχανες τους-αμαξια τους εν ωρα αιχμης και σε ολα αυτα ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕ ΜΙΛΑΩ -ΓΡΑΦΕΙ (αστυνομια) δλδ αυτοι εχουν το δικαιωμα να κανουν βολτες και εμεις οι αλλοι να σεβομαστε το νομο και να ειμαστε τα κοροιδα? ο διοικητης της τροχιας και οι αστυνομικοι τι κανουν? κοιτανε και δεν κανουν τπτ για ολα αυτα ,συγχαρητηρια και μπραβο τους στα παλικαρια

Υπ'οψιν οτι αν χτυπήσει κανένα παιδάκι (έστω και επιπολαια) , ο μηχανόβιος θα ΣΤΑΥΡΩΘΕΙ και θα εχει μαρτυρικό οικονομικό θάνατο για την υπόλοιπη ζωή του. Οι καιροί είναι πονηροί και οι αγωγες για αποζημιωσεις πεφτουν για" ψύλλου πήδημα"............ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ

Κύριε δικηγόρε 13:57 αν έχουν όλοι υπόψη τους, παράλληλα με τους δικηγόρους τους, ότι εκτός από τα κοινωνικά τους δικαιώματα έχουν και κοινωνικές υποχρεώσεις π.χ. να σέβονται τον άλλον, κανένας στο τέλος δεν θα έχει πρόβλημα και δεν θα απειλείται με οποιουδήποτε είδους αγωγή. Οι καιροί δεν είναι καθόλου πονηροί, ο κόσμος απλώς και δυστυχώς νομίζει ότι μπορεί να κάνει και να λέει ότι θέλει χωρίς να υπολογίζει τις συνέπειες που μπορεί αυτό να έχει για τον άλλον.

ΠΕΣ ΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ/Η. Ούτε στην Πλατεία δεν μπορούμε να ηρεμήσουμε λίγο... Αυχενικό από το πέρα δώθε στο παιδί και τον δρόμο απέναντι μην έρθει ο κάγκουρας χωρίς κράνος, σφαίρα και μιλώντας στο κινητό του ταυτόχρονα...Ούτε τα αυτονόητα...

Συμφωνώ, για όλα φταίει η δημοτική αρχή, που όλο κανόνες βάζει και κανένας δεν εφαρμόζετε....

Η δημοτικη αρχη πρεπει να βαλει κανονες πρωτα στον αρχηγο της και να τους εφαρμοσει και μετα στους πολιτες.

22:48 είμαι το 19:06. Το έργο της Δημοτικής Αρχής δεν το έχω παρακολουθήσει "στενά", αφίχθηκα σχετικά πρόσφατα στην πόλη αν και δημότης για πολλά χρόνια, οπότε δεν σχολιάζω πράγματα με τα οποία δεν έχω ασχοληθεί. Από εκεί και πέρα, απλώς λέω ότι οι κακές νοοτροπίες αλλάζουν πρώτα πρώτα με πρωτοβουλία των ίδιων των εαυτών μας. Ασχέτως με το ποιός θα εκλεγεί δήμαρχος την επόμενη φορά, ένα κοινωνικό πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί μόνο από τον θεό - δήμαρχο. Προφανώς ένας δήμαρχος πρέπει να δείχνει πυγμή και προφανώς ένας πολίτης - κοινωνός πρέπει να σκέφτεται και λίγο κοινωνικά.

Προσοχή μην ενοχλήσετε τα ένστολα παιδάκια που ρεμβάζουν με τις ώρες σε συγκεκριμένα σημεία και όλοι οι άλοι αλλωνίζουν. Κάνει και ζέστη τώρα, που να φοράς κράνος και να τρέχεις απο εδώ και απο εκεί.

Αυτο θα πει εχω θεματα.... τι θα επρεπε δηλαδη να κανει η ΔΙΑΣ να κυνηγαει παρανομους μοτοσυκλετιστες, παρανομους παρκαδορους πλανοδιους, και να τρεχει και σε οτι γινεται σε αυτη την πολη... Ποιά είναι τα καθήκοντά τους; Οι 2.448 αστυνομικοί της ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης αναλαμβάνουν την πρόληψη και την καταστολή βίαιων και εγκληματικών ενεργειών, όπως είναι οι ληστείες, οι βιασμοί, οι συμπλοκές, οι ανθρωποκτονίες. Βλεπετε να αναφερετε απο το υπουργειο κατι για παρανομα παρκαρισματα και μηχανακια?

09:16 είμαι το 19:06/02:24 : Αν υπάρχει το φαινόμενο που περιγράφεις πολύ κακώς υπάρχει, απλώς σαν πολίτης και κοινωνός αφενός δεν μου αρέσει να μετακυλύω τις κοινωνικές μου ευθύνες αλλού, αφετέρου δεν περιμένω σε μια χώρα όπως η Ελλάδα να με σώσει κανείς πέρα από τον ίδιο μου τον εαυτό.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.