Διαρροές Μαξίμου: Και το όνομα αυτής... «Βόρεια Μακεδονία»

Διαρροές Μαξίμου: Και το όνομα αυτής... «Βόρεια Μακεδονία»

Ιούνιος 12, 2018 - 13:26
33 σχόλια

Eν αναμονή του δεύτερου τηλεφωνήματος Ζάεφ στον Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να οριστικοποιηθεί η συμφωνία για την ονομασία της ΠΓΔΜ, το φως της δημοσιότητας είδαν -κατόπιν διαρροών του Μαξίμου- τα βασικά στοιχεία που περιλαμβάνει το κείμενο στο οποίο κατέληξαν Αθήνα και Σκόπια.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν τέλος, ότι ο Πρωθυπουργός προτίθεται να απευθύνει διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό για την επίλυση της διαφοράς με τον βόρειο γείτονα της χώρας.

Σύμφωνα με τις διαρροές του Μαξίμου που αναδημοσιεύθηκαν από το Νews247, βάσει όσων περιέχονται στο τελικό κείμενο της συμφωνίας:

  • Απαλείφονται από το Σύνταγμα της γειτονικής χώρας αναφορές σε «προστασία μακεδονικών μειονοτήτων» εκτός συνόρων και εναρμονίζεται το σχετικό με την ομογένεια άρθρο με το ανάλογο που υπάρχει στο ελληνικό σύνταγμα.
  • Καθορίζονται μεταβατικές περίοδοι για την αλλαγή των εσωτερικών εγγράφων στη γειτονική χώρα και αυτή η περίπλοκη διαδικασία θα συνδέεται με το άνοιγμα κεφαλαίων των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Βόρειας Μακεδονίας.
  • Συγκροτείται επιτροπή η οποία θα εξετάσει τη χρήση εμπορικών σημάτων στις δύο χώρες.
  • Αναγνωρίζεται μακεδονική γλώσσα ( «Macedonian language» ) με τη σημείωση ότι η Βόρεια Μακεδονία αναγνωρίζει στο πλαίσιο της συμφωνίας ότι η γλώσσα αυτή είναι σλαβικής προέλευσης (όπως καταγράφεται στο πλαίσιο του ΟΗΕ).
  • Σε σχέση με την εθνικότητα ισχύει ο όρος Macedonian/citizen of the Republic of North Macedonia με τη ρητή αναφορά ότι ο λαός αυτής της χώρας δεν σχετίζεται με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό.

Της υπογράφης έπονται τα ακόλουθα στάδια:

  • Κύρωση της συμφωνίας από τη Βουλή της γειτονικής χώρας (η κυβέρνηση Ζάεφ έχει την αναγκαία πλειοψηφία).
  • Μη υπογραφή της από τον πρόεδρο Ιβανόφ και η αναπομπή της στη Βουλή της ΠΓΔΜ.
  • Επιστολή από την ελληνική κυβέρνηση προς την ΕΕ και το ΝΑΤΟ ότι ενθαρρύνει την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της «Βόρειας Μακεδονίας» με την ΕΕ και την ένταξή της στο ΝΑΤΟ υπό την προϋπόθεση ότι έχει πραγματοποιηθεί συνταγματική αναθεώρηση.
  • Συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ (25-26 Ιουνίου) και Σύνοδος Κορυφής (28-29) όπου αναμένεται να δοθεί ένα θετικό μήνυμα στη «Βόρεια Μακεδονία» για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων παρά τις ενστάσεις Γαλλίας-Ολλανδίας και με τη στήριξη της Γερμανίας.
  • Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ (11 Ιουλίου) όπου θα δοθεί πρόσκληση ένταξης στην Βόρεια Μακεδονία υπό την αίρεση της πραγματοποίησης συνταγματικής αναθεώρησης.
  • Επιστολή της κυβέρνησης Ζάεφ στις 190+ χώρες που έχουν αναγνωρίσει «Δημοκρατία της Μακεδονίας» ότι στο εξής ισχύει το όνομα Severna Makedonija στις διμερείς σχέσεις και στα διεθνή fora.
  • Στο διάστημα από τον Ιούλιο μέχρι τον Δεκέμβριο 2018 η κυβέρνηση Ζάεφ θα πρέπει να πραγματοποιήσει δημοψήφισμα και αν το αποτέλεσμα είναι θετικό θα προχωρήσει στη συνταγματική αναθεώρηση. Αν είναι αρνητικό υπάρχει ως plan b το ενδεχόμενο διενέργειας βουλευτικών εκλογών δημοψηφισματικού χαρακτήρα για το σκοπιανό.
  • Αφού έχει ριφθεί ο κύβος στη Βόρεια Μακεδονία θα έρθει η συμφωνία στο ελληνικό κοινοβούλιο για κύρωση και ταυτόχρονα θα κυρωθεί η ένταξης της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ.

33 Σχόλια

Σύμφωνα, με τα τελευταία λεγόμενα του Κοτζιά, το όνομα της Μακεδονίας μας έχει ήδη δοθεί και αυτό που απομένει είναι οι τεχνικές λεπτομέρειες μίας προδοσίας που θα μείνει ανεξίτηλη στην ιστορία ως μία από τις πιο οικτρές διπλωματικές ήττες ενός κράτους.

Μια ζωή.. αλήτες-προδότες-ανθέλληνες οι Αριστεροί... Να τους χαίρεστε Ελληναράδες..

Τα τελευταία νέα από την Συρία είναι ότι αμερικανικά ελικόπτερα εκκενώνουν τους τζιχαντιστές του ISIS προς γνωστή κατεύθυνση. Η Αλβανία αποφάσισε να τους δεχθεί. Θα φιλοξενηθούν σε αλβανικό στρατόπεδο κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα και θα ενταχθούν σε πρόγραμμα ΙΕΚ επιμόρφωσης εργασίας με σκοπό την απόδοση στην κοινωνία (οι γνωστές αμερικανικές μπαρούφες των USAID/ΜΚΟ). Prepare yourself που λένε αγγλιστί.

Οι απερίγραπτοι αριστερόστροφοι νέο-δεξιοί είναι τα πιό πρόθυμα παιδιά της Μέρκελ και των Αμερικάνων.

Οι συνέπειες θα είναι βαριές ..έτσι ψήφιζαν ειδικά οι δημοσιοι.. πρέπει να βγουν ξανά για μια θητεία να βάλουμε στο πετσί μας τι θα πει αριστερά κ κονσερβοκουτι

Μετά βαΐων και κλάδων υποδέχθηκε την συμφωνία της προδοσίας ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ και έσπευσε να στείλει τα συγχαρητήριά του στον Τσίπρα που παραχώρησε το όνομα της Μακεδονίας στους σκοπιανούς.ΖΗΤΩ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ. Οσο για την "Δεξια"..............ΜΟΥΓΚΑ οι προδοτες κι αυτοί

Σήμερα όλοι καταλαβαν ποιος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός (ελέω ΗΠΑ) και ποιος είναι πλέον ο πλουσιότερος πολιτικός. Οσο για τον Κούλη, αστον καμιά 20ετία................να περιμενει την σειρά του.

Συνεχιζεται το ξεπουλημα μας ... περουσιακα στοιχεια ιστορια ονοματα .. δυστυχως θα εχουμε συνεχεια με απωλειες εδαφων .... θρακη αιγιαιο ... ευχομαι να διαψευστω

εγώ θέλω να γίνει δημοψήφισμα, να πάρει το νέο όνομα ένα σεβαστό ποσοστό ΥΠΕΡ και να καταπιείτε την γλώσσα σας με το "να μάθουμε τι θα πει αριστερά και κονσερβοκούτι". Ο περισσότερος κόσμος δεν το θεωρεί τόσο σοβαρό ζήτημα. Απλά υπάρχουν πολλοί φωνακλάδες της αντίθετης πλευράς και φαντάζουν ότι είναι πλειοψηφία. Καθόμαστε τόσα χρόνια και τσακωνόμαστε για ένα όνομα. Η ιστορία δεν ξαναγράφεται, ότι όνομα και να βάλουν. Δηλαδή εμείς αν λεγόμασταν Τόκιο θα μας νόμιζαν για Ιάπωνες; Ας σοβαρευτούμε.

Σήμερα δώσαμε την Μακεδονία. Αύριο τα τζιχάντια/uckάδες θα έλθουν από την Αλβανία για να πάρουν την Ήπειρο σαν αντιπερισπασμός ενός θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο ή στην Θράκη. Ετοιμαστείται και να θυμάστε ''κανένα έλεος στους γενίτσαρους'' Πρίγκιψ Ευγένιος της Σαβοίας Βιέννη 1640 β' πολιορκία.

Όταν το 2019 θα ζητήσουν την απελευθέρωση της Νότιας Μακεδονίας από τους Έλληνες να δω τότε τι άλλη μπαρούφα θα μας πείς. Ώστε είναι ένα απλό όνομα για σένα; Δώσε τότε το επώνυμο σου στον γείτονα σου και ετοιμάσου μετά να μοιραστείτε την περιουσία σου. Κύριε Αγνώμονα το όνομα της Μακεδονίας δεν δίδεται γιατί έχει γραφτεί με το αίμα των Ελλήνων που αγωνίστηκαν για να την απελευθερώσουν και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να το δώσει.

@21:41 - Η Ελλάδα δεν έχει κοινά σύνορα με την Ιαπωνία. Μήπως γνωρίζεις για τις σχέσεις Ιαπωνίας-Κίνας; Η αφέλεια που διαβάζεις τα θέματα εξωτερικής πολιτικής είναι μνημειώδης. Τέτοιες "μεσαίες" παραχωρήσεις μετά από 40-50-60 χρόνια μπορεί να έχουν σαν αποτέλεσμα να χαθούν εθνικά εδάφη. Δεν με χαλάει ιδιαίτερα το όνομα, αλλά με χαλάει πολύ το ότι λένε για μακεδονική γλώσσα και μακεδονική εθνότητα. Ούτε μακεδονική γλώσσα μιλάνε, ούτε μακεδονική εθνότητα είναι. Τα δίνει αυτά ο Τσίπρας για να πάρει πρόσκαιρα ανταλλάγματα για να μην βουλιάξει τελείως στις εκλογές. Ο τύπος είναι καταστροφή...

@21:41... Οταν θα σε ... οι Βούλγαροι, μη τολμήσεις να ζητήσεις βοήθεια..

@19:02 - Και η Κωνσταντινούπολη που ήταν πρωτεύουσα του Βυζαντίου τώρα είναι η μεγαλύτερη Τουρκική πόλη. Τι αφέλειες είναι αυτές που γράφετε ορισμένοι;

Και κάτι ακόμα εξυπνάκια για πες μας αφού για σένα ένα απλό όνομα είναι. Δεν είναι σωστό να αλλάξει όνομα η νότια Ιταλία; Ας διαλέξει η Ιταλία ένα όνομα μεταξύ των Μεγάλη Ελλάδα, Δυτική Ελλάδα, Ελλάδα της κεντρικής Μεσογείου. Γραικάνικα μιλάνε και έχουν ελληνική συνείδηση οι κάτοικοι της. Ποιά είναι η γνώμη σου;

Ανώνυμε 21:41 αύριο θα καταπιείς τη δικιά σου αριστερή γλώσσα όταν οι προδότες θα δίνουν όχι τη Μακεδονία αλλά την Πελοπόννησο κ το σπίτι σου το ίδιο

ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΔΩΣΑΜΕ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ,ΣΗΜΕΡΑ ΔΩΣΑΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΣΤΑΓΜΟ.

Κανονικά, έπρεπε να καλέσουν και τον Παυλή στις διαπραγματεύσεις. Θα έβγαζε ένα σωρό λύσεις για το όνομα από το τσεπάκι του

Κάνεις σας δεν διάβασε την συμφωνία. Τους υποχρεώνει να παραδεχτούν ότι η μακεδονική γλώσσα δεν έχει καμία σχέση με την αρχαία ελληνική γλώσσα. Το ίδιο και για την μακεδονική μειονότητα. Τους υποχρεώνει τα αγάλματα αρχαίων μακεδόνων είτε να τα ανταλλάξουν με το δήμο Θεσσαλονίκης είτε να βάλουν ειδική επιγραφή που να εξηγεί ότι πρόκειται για ελληνικές φιγούρες. Και άλλα τέτοια μέτρα. Ουσιαστικά ο Τσίπρας τους υποχρεώσε στα πάντα να παραδεχτούν ότι είναι διαφορετικοί και άλλοι σε σχέση με τους αρχαίους μακεδόνες και ταυτόχρονα να παραδεχτούν(υπογράφοντας) ότι οι αρχαίοι ανήκουν στην Ελλάδα.

Γνωρίζει κάποιος αν τα παιδιά των Αλβανών, που οι γονείς τους μπήκαν λαθραία και με το έτσι θέλω στη χώρα και άρχισαν να γεννοβολούν, μπορούν να εισαχθούν σε αστυνομικές και στρατιωτικές σχολές?

Τι έγινε μάγκες; Όταν η Αριστερά για δεκαετίες εναντιωνόταν (και το πλήρωνε μέχρι και με αίμα) στις λυκοφιλίες του ΝΑΤΟ & της ΕΕ, εσείς που ήσασταν; Στα προδοτικά ξεπουλήματα μέσω των μνημονίων που ήσασταν; Καλοδεχούμενη (η εκ του πονηρού) η έστω και τόοοοοοσο όψιμα η αντίδραση σας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια Αμερικάνων & Ευρωπαίων αλλά φοβάμαι πως τώρα πια είναι πολύ πολύ αργά! Η πιο φιλοαμεριανική κυβέρνηση που είχαμε τις τελευταίες δεκαετίες, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συνεχίζει τις ολέθριες πολίτικες σε οικονομικό και διεθνές επίπεδο των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-ΔΗΜΑΡ. Θα δούμε πολλά αυτό το καλοκαίρι!

Το 2007 το ΚΚ€ με υπόγεια γραμμή ψήφισε ΠΑΣΟΚ. Τι μας λες για εναντίωση ρε μπαγλαμά κομμουνιστάκο. Δεκανίκι είναι στα δύσκολα. Μεγάλα λόγια για σανό στο λαό. ''Έξω οι βάσεις του θανάτου'' κλπ κλπ... Μετά στα χρόνια του μηνμονίου το ΠΑΜΕ, τα ΚΝΑΤ και οι Μπούτες διαλύουν τις αντιμνημονιακές πορείες. Γι' αυτό ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ έπιασε καλή τιμή... Η αλήθεια σε ξινίζει; Διάβασε πάλι για εμπέδωση: Το ΚΚ€ έδινε το 1943 την Μακεδονία στον Τίτο.

ΧΑ για να ξεβρωμίσει ο τόπος, δεν μας σώζει τίποτα άλλο. Μόνο ένα γενικό ξεβρόμισμα χρειάζεται και σιγά-σιγά θα βρούμε τον δρόμο μας.

Δηλαδή η ΧΑ είναι απορρυπαντικό; Εγώ προτιμώ το Tide. Και για πραγματικά δύσκολους λεκέδες υπάρχει το ακουαφόρτε!

Σύμφωνα με τη σύμβαση για το δίκαιο της θάλασσας τα σκόπια θα έχουν δικαίωμα εξόδου στο Αιγαίο μέσω του λιμανιού της Θεσσαλονίκης για αλιεία και εμπόριο. Θα έχουν εμπορικό και αλιευτικό στόλο. Φανταστείται σε λίγο θα μπούν πινακίδες με όνομα Β. Μακεδονία και σκοπιανή σημαία στο λιμάνι. Μετά από χρόνια οι ξένες δυνάμεις που θα θέλουν να αποσταθεροποιήσουν τα Βαλκάνια θα τους υποστηρίζουν στα αλυτρωτικά τους σχέδια. Θα λένε λευτεριά στην Ν. Μακεδονία γιατί τόσα χρόνια έχουν δικαιώματα που τα καταπατούν οι κακοί Έλληνες. Έτσι έγινε στο Κοσυφοπέδιο το '90. Θα μας διαμελίσουν όλοι οι γύρω μας.

τα σκόπια θα έχουν ή έχουν; τώρα δεν έχουν δικαίωμα εξόδου στη θάλασσα; και γιατί στο αιγαίο και όχι στην αδριατική; (αει, χέσε μας...)

ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΩ. 1. ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. 2. ΘΕΛΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΛΟΥΝ ''ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΠΟΔΙ'' ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ. 3. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΙΑΤΙΚΗ ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΓΥΡΩΘΕΝ ΚΑΙ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ 4. ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΛΟΓΩ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΟΔΙΚΩΝ ΑΞΟΝΩΝ.

Ε, αφού η Αλβανία είναι σοβαρό κράτος με βλέψεις εδαφικές αλλά χωρίς οργανωμένο λιμάνι, ας τους δώσουμε της Θεσσαλονίκης, εμείς σαν μη σοβαροί, δεν μπορούμε να το αξιοποιήσουμε

14:54 έχεις κάψει εγκέφαλο; Το αξιοποιούμε το λιμάνι μας και χωρίς αυτούς. Δεν χρειάζεται να το δώσουμε στους Μonkeydonkeys! Στο κάνω λιανά για να το καταλάβεις. Εάν έχουν διέξοδο στην θάλασσα μετά την αναγνώριση θα ζητήσουν σε λίγο τα πάντα δηλαδή την Νότια Μακεδονία.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.