Η ΟΝΝΕΔ για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Η ΟΝΝΕΔ για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Μάιος 20, 2018 - 19:24
10 σχόλια

Η ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου έρχεται να μας θυμίζει μια από τις πιο μαύρες στιγμές του Ελληνισμού, την οργανωμένη εξόντωση εκατοντάδων χιλιάδων Ποντίων.
 
Ταυτόχρονα, η 19η Μαΐου αποτελεί μια διαρκή υπενθύμιση ότι το έγκλημα αυτό ζητά αναγνώριση. Τα θύματα και οι οικογένειές τους απαιτούν δικαίωση μέσω της απόδοσης ευθυνών στους αυτουργούς της γενοκτονίας. Τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας δεν ξεχνιούνται και δεν παραγράφονται, το ίδιο και η ιστορική μνήμη.
 
Για το Γραφείο Τύπου


10 Σχόλια

Αυτά που έγιναν χτες στη Θεσσαλονίκη ήταν μια "πρόβα τζενεράλε" για το τι μας περιμένει. Δεν ξέρω τι καπνό φουμάρει ο δήμαρχος, κι ούτε μ' ενδιαφέρει. Διαβάζοντας διάφορα σχόλια (σε άλλα σάιτ) βλέπω ότι η κατηφόρα που έχουμε πάρει είναι τρομακτική. Βέβαια, οι δράστες της επίθεσης είναι "αγανακτισμένοι πατριώτες" (όπως "πατριώτης" φαίνεται να είναι και ο δήμαρχος Άργους-Μυκηνών) και όχι χούλιγκαν νεοναζί. Και όποιος κατηγορήσει για την επίθεση αυτή ένα συγκεκριμένο κόμμα θα είναι κοινός συκοφάντης και ίσως άθεος κομμουνιστής. Φοβάμαι ότι πολλοί, κινούμενοι από αντιπολιτευτική διάθεση (συνέχεια)

Υποκριτές της ΝΔ νομίζεται ότι ο Έλληνας έχει κοντή μνήμη και σήμερα με την ανακοίνωση σας θα βγάλεται ανώδυνα την ''υποχρέωση'' για την ημέρα; Νομίζεται ότι ξεχάσαμε την Ρεπούση του συνωστισμού στην παραλία της Σμύρνης την οποία η υπουργός παιδείας Γιαννάκου-Κουτσίκου της κυβέρνησης ΝΔΠΑΣΟΚ στήριξε για την συγραφή του βιβλίου της ιστορίας της ΣΤ' Δημοτικού. Όχι δεν την ξεχάσαμε όπως βλέπετε. ΝΤΡΟΠΗ που δεν ζητάται πρώτα συγνώμη.

(συνέχεια), δεν βλέπουν τον κίνδυνο της ναζιστικής δεξιάς και ερμηνεύουν το γεγονός ως ή αυθόρμητη λαϊκή αντίδραση (σε τι;) ή ως μια ευκαιρία για να χτυπήσουν τη "λαομίσητη" κυβέρνηση Ο Καμπόσος επιβράβευσε την επίθεση λέγοντας ότι αυτή είναι η μοίρα των προδοτών, άλλοι, αριστεροί (είσαι ό,τι δηλώσεις), την επικροτούν με τη σκέψη στους "προδότες" του Σύριζα. Για τους δεξιούς δεν μου καίγεται καρφί, οι αριστεροί όμως δεν μαθαίνουν από τα λάθη τους. Από την αριστερά περιμένω φως, αλλά μάλλον θα μείνω στο περίμενε.

"Αλέξης" γράφεις σαν χρυσαύγουλο (νομίζεται - βγάλεται - ζητάται). Είναι αλήθεια ότι ο σύνδεσμος από τη Ν.Δ. θα πάρει ψηφοφόρους (ίσως και από το ΚΚΕ). Θα διαβάζω τα σχόλιά σου με διαφορετικό μάτι από δω και πέρα, κι ας λέει ότι θέλει ο Βολταίρος

Στο θέμα της ορθογραφίας σε ευχαριστώ για την διόρθωση. Όμως διαβλέπω από μέρους σου ένα μορφωτικό ρατσισμό εις βάρος μου. Πραγματικά κρίμα για σένα ''δημοκράτη της φακής'' γιατί ο αρχηγός σου σέβετε τον Βολταίρο. Αγόρασε το σπίτι του. Για το θέμα όμως της σχέσης Ρεπούση-ΝΔ δεν βλέπω να έγραψες κάτι. Φυσικό είναι γιατί ξυνίζει...

"Αλέξης" γράφε όπως θέλεις το "σέβετε"-"ζητάται" κ.λπ. Δεν είναι αυτό το θέμα. Ούτε η Ρεπούση ή ο Κούλης. Απλά, τα προηγούμενα σχόλιά σου δεν είχαν δείξει σαφώς το χώρο στον οποίο κινείσαι. Ο Βολταίρος έλεγε τα δικά του, αλλά τότε δεν υπήρχαν χρυσαύγουλα, ούτε Σπυράκη ή Λαφαζάνης ή Καζάκης (θες κι άλλα ονόματα;) ή ΔΝΤ, μνημόνια και αξιολογήσεις. Και, κυρίως, δεν υπήρχε η καραμέλα της "ελευθερίας της έκφρασης" που επιτρέπει την απόλυτη χειραγώγηση των κοινωνιών.

Σκέφτομαι nick lyk ότι και άλλοι που θεωρούν εαυτούς αριστερούς επικροτούν τέτοιες πράξεις. Η φασιστική νοοτροπία είναι δομικό στοιχείο της δεξιάς (μην κοιτάς που τώρα μιλάνε για δημοκρατία, είναι γιατί δεν μπορούν πια να κατεβάζουν τανκς στους δρόμους), είναι όμως πανεύκολη η ολίσθηση αριστερών στον ίδιο δρόμο, η δημιουργία ανίερων συμμαχιών για να ρίξουν τον συγκυριακό κοινό εχθρό. Γι' αυτό έγραφα παραπάνω ότι η αριστερά κάνει συνέχεια τα ίδια λάθη.

Ποιά αριστερά; Οι αμερικανοτσολιάδες να λέτε!

Ευτυχισμένε "Αλέξης", τα έχεις όλα τακτοποιημένα στη μη σκέψη σου. Σίγουρος τρόπος να διάγεις τον βίο σου. Και, κυρίως, εύκολος.

Ωραία όπου μας βολεύει επικαλούμαστε τον Βολταίρο και όπου δεν έχουμε επιχειρήματα (΄΄...δεν είναι το θέμα η Ρεπούση και ο Κυριάκος...'') λάσπη και χαρακτηρισμούς. Ποια συζήτηση να κάνεις με αμετανόητους πολιτικάντηδες

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.