Θέλει, στ' αλήθεια, η Νέα Δημοκρατία να κερδίσει τις εκλογές;..

Θέλει, στ' αλήθεια, η Νέα Δημοκρατία να κερδίσει τις εκλογές;..

Μάιος 15, 2018 - 10:50
20 σχόλια

Κατά των συλλογικών συμβάσεων ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Μικρή η συμμετοχή στις εσωκομματικές στην Αρκαδία

Η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας έπληξε σφόδρα τους εργαζομένους. Τα χρόνια της οικονομικής κρίσης, τα δικαιώματα των εργαζομένων υπέστησαν αλλεπάλληλα χτυπήματα, ενώ οι ατομικές συμβάσεις εργασίας «ροκάνισαν» μισθούς, εργασιακές σχέσεις και, τελικώς, υποβάθμισαν την έννοια της εργασίας σε απασχόληση.

Η κυβέρνηση έχει διακηρύξει την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με απόφαση της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου, η οποία δημοσιεύθηκε στη «Διαύγεια», στους στρατηγικούς στόχους του υπουργείου εντάσσεται η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας τον Αύγουστο του 2018 και η παρακολούθηση για την εφαρμογή των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων σε όλα τα επίπεδα (13/2/2018).

Οι εργαζόμενοι έχουν σηκώσει το βάρος της οικονομικής κρίσης, πρώτον, χάνοντας την εργασία τους και όντες υποχρεωμένοι να περνούν μεγάλα διαστήματα στην ανεργία και, δεύτερον, χάνοντας τα εργασιακά τους δικαιώματα. Παράλληλα, η διάρρηξη των εργασιακών σχέσεων, η δραματική μείωση των μισθών και η «ευελιξία» στην αγορά, προς όφελος του εκάστοτε εργοδότη αλλά όχι και του εργαζομένου, ο οποίος καλείται να αντεπεξέλθει μέσα σε κλίμα ανασφάλειας, έχουν αποδυναμώσει τις υγιείς κοινωνικές ομάδες.

Όλα αυτά, είχαν ξεκινήσει από τις πρώτες μνημονιακές κυβερνήσεις, το έργο των οποίων ολοκλήρωσε η παρούσα αριστερή κυβέρνηση. Η οποία, λίγο πριν από τις εθνικές εκλογές, διακηρύσσει την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από την άλλη, ο οποίος προσπαθεί να χτίσει ένα αμιγώς νεοφιλελεύθερο κόμμα, φαίνεται να μην αναγνωρίζει την ταλαιπωρία των εργαζομένων όλα αυτά τα χρόνια, ενώ φαίνεται να μην ενδιαφέρεται καθόλου για το εάν θα κερδίσει τις μάζες των εργαζομένων στην άτυπη προεκλογική περίοδο που διανύουμε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ από το βήμα του Digital Economic Forum επανέλεαβε ότι «το κλασικό “δυτικό” ωράριο “9 με 5” στην ίδια δουλειά, να παίρνει κανείς σύνταξη από την ίδια δουλειά, από αυτή στην οποία ξεκίνησε, αυτό είναι μάλλον ξεπερασμένο».

Δηλαδή, σε έναν λαό χειμαζόμενο την τελευταία δεκαετία, ο πρόεδρος της ΝΔ λέει ότι είναι «ξεπερασμένη» η σταθερή οκτάωρη εργασία, η οποία κατακτήθηκε με αγώνες, και αντιπροτείνει την ευελιξία στην αγορά εργασίας και την προώθηση νέων τύπων συμβάσεων απασχόλησης.

Δηλαδή: Ατομική σύμβαση, κάθε εργαζόμενος να υπερασπίζεται μόνος του τον εαυτό του, να εργάζεται με ωράρια που συμφέρουν τον εργοδότη, με μειωμένες ασφαλιστικές εισφορές και με την ανεργία συνεχώς στον σβέρκο του.

Φαίνεται ότι ο κ. Μητσοτάκης πρώτα θέλει να υπηρετήσει τη νεοφιλελεύθερη πολιτική του και μετά τους πολίτες του κράτους του οποίου θέλει να ηγηθεί, των οποίων την ψήφο ετοιμάζεται να ζητήσει. Και πώς, ακριβώς, περιμένει να την κερδίσει αν δεν υποσχεθεί στους εργαζομένους ότι θα προσπαθήσει, έστω, να επαναφέρει τα δικαιώματά τους που και το δικό του κόμμα με τη δική του πολιτική τούς στέρησε;

Δεν περιμένουμε από ένα νεοφιλελεύθερο κόμμα και τον αρχηγό του να κατανοήσουν το εργατικό κίνημα. Αλλά απαιτούμε να αντιληφθούν την ελληνική πραγματικότητα.

Ακόμη, παρατηρούμε ότι τα φερέλπιδα «στελέχη» που μπαίνουν στην αρρένα του Μητρώου του κόμματος και περνούν μία-μία τις πίστες σαν σε βιντεοπαιχνίδι, αποστειρώνονται και τελικά χάνουν τα ερείσματά τους στην κοινωνία. Εκδηλώνεται αδυσώπητος ανταγωνισμός μεταξύ τους, και περνούν τον χρόνο τους κάνοντας σεμινάρια για να στελεχώσουν το νέο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Οι νέοι του Μητρώου Στελεχών, που ανήκουν στα παραγωγικά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας και ως ποσωπικότητες έχουν πλούσιο κοινωνικό έργο, δυστυχώς φθάνουν στο σημείο να μην ξεχωρίζουν μεταξύ τους, καθώς διαμορφώνονται μέσω πολιτικού «μασάζ» σε κάθε τους βήμα.

Οργανωμένα παρακολουθούν κάθε ομιλία και κίνηση του αρχηγού και οργανωμένα κινούνται γύρω από αυτόν.

Και, ναι μεν για τα ελληνικά χρονικά είναι προτότυπο και υγιές ως πλάνο η στελέχωση ενός κόμματος από τους καλύτερους, αλλά στην πράξη φαίνεται ότι δημιουργείται ένα κόμμα με «καρμπόν».

Συνεπώς, κόμμα ή προσωπικό στρατό θέλει να φτιάξει ο κ. Μητσοτάκης;..

Από την άλλη, μια προσεκτική ματιά στις εσωκομματικές εκλογές στην Αρκαδία δείχνει το μειωμένο ενδιαφέρον των ψηφοφόρων: ενδεικτικά, στη Βόρεια Κυνουρία 450 είχαν ψηφίσει για πρόεδρο Κόμματος, και από τους 89 εγγεγραμμένους ψήφισαν στις εσωκομματικές οι εξήντα.

Επίσης, οι εσωκομματικές εκλογές έγιναν πεδίο προσωπικής αντιπαράθεσης. Δεν έλλειψαν οι φράσεις «τίνος είσαι εσύ» και «τι δουλειά έχεις με αυτόν».

Εν κατακλείδι: ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι σύμβουλοί του έχουν την εντύπωση ότι ζουν σε ένα κράτος όπου όλα τα προβλήματα είναι λυμένα και οι πολίτες περνούν ζωή και κότα; Δεν αναγνωρίζει ότι έχουν πληγεί δικαιώματα που έχουν κατακτηθεί με αίμα και -το χειρότερο- δεν τον αφορά και δεν αναγνωρίζει ότι ο λαός αυτός πρέπει να ανακουφιστεί; Διότι αυτό δείχνει. Θέλει πραγματικά να κερδίσει τις εκλογές κατεβαίνοντας με το σύνθημα «ευέλικτες μορφές εργασίας», δίχως, μάλιστα, να μπορεί να πείσει τον κόσμο για αυτό;

Αν ναι, ζει στην ουτοπία του και δίνει αβάντα στον ΣΥΡΙΖΑ.

 

Γαλανιάδη Εύα


20 Σχόλια

Να φανταστείται ότι η ΝΔ μετέχει ακόμα στο ευρωπαικό λαικό κόμμα! Στο ίδιο ανήκει και ο Ορμπάν της Ουγγαρίας. Δηλαδή καμμία σχέση. Η μικρομεσαία τάξη δεν έχει θέση πια στην ΝΔ. Η ΝΔ ήταν η διάδοχος του εθνικού συναγερμού και κατ' επέκταση του προπολεμικού λαικού κόμματος. Αλώθηκε εξ ολοκλήρου από την μεγαλοαστική τάξη του παλιού φιλελεύθερου κόμματος του Βενιζέλου. Μία εξέλιξη που δρομολόγησε ο Καραμανλής. Φυσικά δεν είναι πιά πατριωτικό κόμμα γιατί εξυπηρετεί το βρώμικο κεφάλαιο που δεν έχει πατρίδα, την ΝΤΠ και τα ξένα συμφέροντα που αβαντάρουν την Τουρκία, τα Σκόπια και την Αλβανία.

Δεν βλέπω να κερδίζουμε εκλογές κ.κ. Κυριάκο μου, πάλι με ..........χρόνια και καιρούς!

Στην Ελλάδα το σωτήριο έτος 2018, υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που πιστεύουν ότι οι μισθοί καθορίζονται με ...νόμους. Κυρία Γαλανιάδη οι μισθοί καθορίζονται από τα οικονομικά των πολιτών. Όταν η οικονομία πάει καλά, η ανεργία είναι χαμηλή, ο εργοδότης δύσκολα βρίσκει ικανούς υπάλληλους, γιατί ήδη απασχολούνται, οπότε αυξάνει το μισθό που προσφέρει για να προσελκύσει ικανό υπάλληλο. Το αντίθετο όταν έχουμε υψηλή ανεργία και άσχημο οικονομικό κλίμα. Το ζητούμενο δεν είναι οι συλλογικές συμβάσεις αλλά η ανάπτυξη της οικονομίας. Με κρατισμό που πουλάει ο Σύριζα ούτε σε 50 χρόνια. Η ΝΔ είναι η μόνη λύση

Παύλος 02:02 Ναι, ΟΚ, όπως τα λες. Η ΝΔ είναι η μόνη λύση για την οικονομία. Σαν χθες μου φαίνεται που άκουγα τον τότε πρωθυπουργό του ΠΑΣΟΚ Σαμαρά να μιλάει για επανεκκίνηση της οικονομίας, την οποία (και την επανεκκίνηση και την οικονομία) δεν είδαμε ποτέ, Ούτε καν. Ακόμα την ψάχνουμε. Κατά τα λοιπά, ο φυσιλογικός κόσμος μετά τις 2 κοιμάται για να ξυπνήσει νωρίς το πρωί να πάει στη δουλειά του, δεν κάθεται ξάγρυπνος να γράφει μ@λ@κίες στον υπολογιστή ή στο κινητό. Γγέγκε;

@02:02 οι συλλογικές συμβάσεις είναι απαραίτητες για να υπάρχει εξισορρόπηση διαπραγματευτικής δύναμης μεταξύ εργαζομένων και εργατών. Βέβαια αυτό προϋποθέτει ότι α)οι εκπρόσωποι των εργαζομένων δουλεύουν πράγματι για αυτούς και β) ότι οι εργαζόμενοι έχουν λογικές απαιτήσεις και δεν καταχρώνται την συνδικαλιστική δύναμη που έχουν έναντι των εργοδοτών. Ότι έχουν σκοπό την εύρεση λύσης που θα επιτρέπει τόσο την κερδοφόρα λειτουργία έκαστης επιχείρησης όσο και την ανάλογη και δίκαια αμοιβή των κόπων τους.

@10.12 μήπως κάνεις λάθος για τον κ.κ. Σαμαρά? Ήταν αρχηγός της Ν.Δ. και πρωθυπουργός με συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ και άλλων ....προοδευτικών δυνάμεων!

"Η δουλειά είναι σκοπός ζωής". Βάλτε το καλά στο κεφάλι σας. Γεννιόμαστε για να δουλεύουμε. Αν δεν μπορούμε ή δεν γουστάρουμε, είμαστε άχρηστοι για τα αφεντικά του Παύλου. Όλα τ' άλλα είναι άνευ σημασίας. Όσοι δεν δουλεύουν, εχθροί της κοινωνίας των αφεντικών του Παύλου, το ρίχνουν στα ψυχότροπα, νόμιμα ή μη, για να αντέξουν την κατακραυγή των άλλων που δουλεύουν (των δούλων δηλαδή). Ένας τη γλίτωσε, εκείνος με το πιθάρι, κάποια χρόνια πριν, αλλά τότε δεν υπήρχε ο Παύλος να παλεύει άοκνα για το καλό των αφεντικών του ακόμα και στις 2 τη νύχτα, γκέγκε;

"Η δουλειά είναι σκοπός ζωής". Βάλτε το καλά στο κεφάλι σας. Γεννιόμαστε για να δουλεύουμε. Αν δεν μπορούμε ή δεν γουστάρουμε, είμαστε άχρηστοι για τα αφεντικά του Παύλου. Όλα τ' άλλα είναι άνευ σημασίας. Όσοι δεν δουλεύουν, οι εχθροί της κοινωνίας των αφεντικών του Παύλου, το ρίχνουν στα ψυχότροπα, νόμιμα ή μη, για να αντέξουν τη ζήλια και την κατακραυγή των άλλων που δουλεύουν (των δούλων δηλαδή). Ένας τη γλίτωσε, εκείνος με το πιθάρι, κάποια χρόνια πριν, αλλά τότε δεν υπήρχε ο Παύλος να παλεύει άοκνα για το καλό των αφεντικών του ακόμα και στις 2 τη νύχτα, γκέγκε;

@10:12 - Ένας φυσιολογικός άνθρωπος δεν βρίζει, ούτε προσβάλει χωρίς καν να προκληθεί. Όλα τα υπόλοιπα που γράφεις είναι δικαιολογίες αυτού που δεν θέλει να εργαστεί. Αν γράφω στις 2, ξυπνάω στις 8 και δουλεύω 4, 6, 8 ή 10 ώρες είναι αδιάφορο. Όσο δουλεύω αμείβομαι. Δουλεύω λίγο, αμείβομαι λίγο, δουλεύω πολύ, αμείβομαι αντίστοιχα. Δεν είμαι αργόμισθος στο δημόσιο να ζω εις βάρος των συμπολιτών μου. Πάντως δεν θεωρώ την καριέρα χολέρα, όπως πιστεύουν οι επαγγελματίες τεμπέληδες.

@13:00 - Οι μισθοί καθορίζονται από την προσφορά και την ζήτηση. Αυτό που έχει τεράστια σημασία είναι να υπάρχει έλεγχος στις επιχειρήσεις προκειμένου να προστατεύονται τα δικαιώματα των εργαζόμενων. Ωράριο, να πληρώνονται οι υπερωρίες, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας κτλ. Το ύψος της αμοιβής μπορούν να το ορίζουν ελεύθερα εργοδότης και εργαζόμενος. Δεν χρειάζονται νταβάδες οι εργαζόμενοι. Αρκεί να λειτουργούν σωστά οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες. Τα τελευταία 30 χρόνια το μόνο που πέτυχαν οι συνδικαλιστές είναι εξωφρενικές συντεχνιακές συντάξεις εις βάρος της υπόλοιπης κοινωνίας.

Ο(Πρωτοσαλτε,μπογδανος,πρεντετερης)γραφουν εδω με το ψευδωνυμο Παυλος

ΑΝΩΝΥΜΟΣ 14:21 Ξεκόλα. Κατάλαβε μερικά πράγματα και το ύφος των γραφομένων. Βέβαια ήταν πρωθυπουργός του ΠΑΣΟΚ, γιατί χωρίς το πΑΣΟΚ, κυβέρνηση δεν θα έβλεπε ούτε στον ύπνο του..Τό' πιασες τώρα;

Στα τέσσερα-στα τέσσερα έτσι μας έλεγε ο εκ Μεσσηνίας πολιτικός, θυμόσαστε; Αλήθεια ποιος τους καλύπτει;

21:09 ξέχασες τον Μπάμπη. Παυλάκο, τι θα του έκανες του Διογένη αν έπεφτε στα χέρια σου;

Ο Παύλος είναι σκληρά εργαζόμενος. Είναι έμμισθος υπάλληλος της Ν. Δ (δηλαδή αργόμισθος μς δημόσιο χρήμα) με ατομική σύμβαση και ωράριο λάστιχο. Πρέπει να ειναι απίκο 24/7. Λυπηθείτε τον

@09:23 - Διογένης, κλασσική παραπομπή αργόμισθων και τεμπέληδων...Δεν θα ήταν άσχημη εξέλιξη να μετακόμιζαν σε πιθάρια αντί για τις δημόσιες υπηρεσίες που ταλαιπωρούν με την παρουσία τους.

Μπορεί τα λεγόμενα του Μητσοτάκη να είναι σε πρώτη ανάγνωση αυτοκαταστροφικά όμως αν κατανοήσουμε σε ποιους απευθύνονται αυτές του οι δηλώσεις θα λυθεί το μυστήριο. Ο Μητσοτάκης ξέρει ότι το εκλογικό σώμα θα κατευθυνθεί για άλλη μια φορά ως πρόβατο σε σφαγή δια μέσου των καναλιών, όπως θέλει. ¨Η να το πούμε αλλιώς οι ψηφοφόροι θα “επιλέξουν” ότι τους πουν κανάλια & δημοσκόποι......

Απροκάλυπτα λοιπόν & με μια ισχυρή δόση αλαζονείας που τον χαρακτηρίζει, δείχνει πως δεν τον ενδιαφέρουν οι πολίτες, αλλά οι βιομήχανοι, οι καναλάρες, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες & οι δανειστές μας. Σε αυτούς απευθύνεται και προσπαθεί να τους πει ότι αν κυβερνήσει θα κάνει αυτά που ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμα δεν έχει κάνει. Όλα είναι απλά σε αυτή τη ζωή. Εξάλλου μη ξεχνάμε πως μερικά από τα κυριά χαρακτηριστικά σοβιετίας στα ταραγμένα μυαλά των φιλελέδων είναι το οκτάωρο και οι συλλογικές συμβάσεις.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.