Αναβρασμός στην Πελοπόννησο για το μεταναστευτικό

Αναβρασμός στην Πελοπόννησο για το μεταναστευτικό

Μάιος 15, 2018 - 11:33
4 σχόλια

Έστειλαν 450 αστυνομικούς για να διώξουν από το λιμάνι της Πάτρας 600 μετανάστες - Στην Κόρινθο η ταυτοποίησή τους - Θα φιλοξενηθούν και στην Αρκαδία;

Αναβρασμός επικρατεί με αφορμή το μεταναστευτικό στην Πελοπόννησο. Πιο συγκεκριμένα, το πρωί της Τρίτης 15 Μαΐου, αστυνομικές δυνάμεις -450 άνδρες τον αριθμό- μετέβησαν στην Πάτρα και στο λιμάνι, όπου περίπου 600 μετανάστες διαβιούσαν ως σήμερα κάτω από άθλιες συνθήκες στις εγκαταλειμμένες αποθήκες πέριξ του λιμανιού. Θυμίζουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα ένας μετανάστης έπεσε νεκρός, ενώ αποκαλύφθηκε ότι πολλοί από τους ανθρώπους αυτούς φέρουν όπλα στους πρόχειρους καταυλισμούς τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατάσταση αυτή ήταν ασφαλώς γνωστή στους πολίτες της Πάτρας, ωστόσο έπρεπε να χάσει ένας άνθρωπος τη ζωή του και να γίνουν επεισόδια για να κινητοποιηθεί ο μηχανισμός...

Το πρωί της Τρίτης, λοιπόν, όπως μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην επιχείρηση, που ξεκίνησε λίγο μετά τις 5.30 το πρωί, οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες εισήλθαν ταυτόχρονα και στους δύο καταυλισμούς, ενημέρωσαν τους μετανάστες για την επικείμενη απομάκρυνσή τους. Ανάμεσά τους εντοπίστηκαν και τέσσερις ανήλικοι για τους οποίους θα ληφθεί εδική μέριμνα, καθώς την επιχείρηση επόπτευαν και οι εισαγγελείς Ανηλίκων Ανθούλα Μπούμπα και Δήμητρα Καπελιαρή. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η επικεφαλής της αστυνομικής επιχείρησης αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη τόνισε ότι η επιχείρηση εξελίχθηκε χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα και ανέφερε ότι οι μετανάστες θα οδηγηθούν σε αστυνομικές υπηρεσίες, προκειμένου να γίνει ο έλεγχος των στοιχείων τους.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Arcadia Portal, από αποκλειστικές πληροφορίες, οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στην Κόρινθο όπου υπάρχουν εγκαταστάσεις για να γίνει η ταυτοποίησή τους. Κλιμάκια βρίσκονται εκεί από νωρίς για να πάρουν αποτυπώματα και να «τρέξουν» τις διαδικασίες ταυτοποίησης.

«Όσοι είναι νόμιμα διαμένοντες στη χώρα, θα φιλοξενηθούν με μέριμνα του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής σε δομές φιλοξενίας. Όσοι διαμένουν παράνομα στη χώρα θα φιλοξενηθούν σε αστυνομικές υπηρεσίες» τόνισε η κυρία Τσιριγώτη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με προηγούμενη εμπειρία, στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αρκαδίας στην Τρίπολη ενδέχεται να φιλοξενηθούν «παράτυποι» μετανάστες, όπως είχε συμβεί τον Μάρτιο του 2017.

(Φωτογραφία: thebest.gr)

Γαλανιάδη Εύα

 


4 Σχόλια

Πιστεύω ότι έρχεται η 2η Τουρκοκρατία. Η ιστορία επαναλαμβάνεται και μοίαζει η περίοδος της παρακμής που διανύουμε με την ύστερη ελληνιστική περίοδο πριν την Ρωμαική κατάκτηση και την ύστερη βυζαντινή περίοδο πριν την Τουρκική κατάκτηση. Ανίκανες ηγεσίες, βυζαντινισμοί, διχόνοια, οικονομική δυσπραγία, μετακινήσεις και επιδρομές βάρβαρων φυλών, ξένη επικυριαρχία κλπ.

Βρε δεν θέλουμε επενδυτές κ.κ. πολιτικάντηδες της Ελλάδας,όποιος από σας τους θέλει να τους πάρει σπίτι του........

Ρίξτε μια μάτια στα αποτελέσματα των εκλογών του `15, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ σάρωνε στις περιοχές αυτές. Καλό είναι να κάνουν την αυτοκριτική τους οι πολίτες των περιοχών αυτών και να μην κατηγορούν το ΣΥΡΙΖΑ που τους πλημμύρισε με «ταξικά» αδέρφια. Τώρα είναι αργά για δακρυα. Ο,τι ψήφισαν, αυτό πήραν. Τουλάχιστον καταργήθηκε ο ΕΝΦΙΑ....

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.