Παγκόσμιος Τραμπ-ουκισμός

Παγκόσμιος Τραμπ-ουκισμός

Μάιος 15, 2018 - 12:26
6 σχόλια

Ο πιο επικίνδυνος -αποδεδειγμένα πια- για την παγκόσμια ασφάλεια πρόεδρος που πέρασε ποτέ από τον Λευκό Οίκο, ο Ντόναλντ Τραμπ, αποφάσισε μονομερώς να «λύσει» το Μεσανατολικό και να μεταφέρει την αμερικανική πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ, προκαλώντας αιματοκύλισμα: Σύμφωνα με τον μέχρι τώρα απολογισμό, 59 είναι οι νεκροί Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων και οκτώ παιδιά και ένα βρέφος 8 μηνών (που σκοτώθηκε από τα δακρυγόνα), και 2.700 οι τραυματίες.

Ο Αμερικανός πρόεδρος μέσω βίντεο, απηύθυνε χαιρετισμό κατά την τελετή των εγκαινίων, λέγοντας πως η Ιερουσαλήμ είναι πλέον η πρωτεύουσα του Ισραήλ. Σημειωτέον ότι ενώ στην Ιερουσαλήμ Αμερικανοί και Ισραηλινοί γιόρταζαν την εγκατάσταση της πρεσβείας, η Γάζα γνώριζε ένα από τα μεγαλύτερααιματοκυλίσματα της ιστορίας της. Δείτε τις φωτογραφίες που ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter o δημοσιογράφος του γαλλικού πρακτορείου AFP, Patrick Galey, ο οποίος βρίσκεται στο Ισραήλ.

Η Τουρκία ανακάλεσε τους πρεσβευτές της στις ΗΠΑ και στο Ισραήλ, ενώ ο  Νετανιάχου είχε το θράσος να χαρακτηρίσει το αιματοκύλισμα ως «αυτοάμυνα», καθώς κάθε χώρα, όπως είπε, έχει δικαίωμα να υπερασπιστεί τα σύνορά της. «Η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς διακηρύσσει ότι προτίθεται να καταστρέψει το Ισραήλ και στέλνει χιλιάδες να παραβιάσουν τον συνοριακό φράκτη προκειμένου να επιτύχει τον στόχο της. Θα συνεχίσουμε να ενεργούμε με αποφασιστικότητα για να προστατεύσουμε την κυριαρχία μας και τους πολίτες», είπε.

Το μακελειό προκάλεσε άμεσα διεθνείς αντιδράσεις. Ωστόσο, οι ΗΠΑ εμπόδισαν την υιοθέτηση από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενός ψηφίσματος που καλούσε να διενεργηθεί ανεξάρτητη έρευνα για τα πολυαίμακτα επεισόδια της Δευτέρας στη Λωρίδα της Γάζας, αναφέρουν διπλωματικές πηγές στον Τύπο. Το σχέδιο ψηφίσματος, το οποίο περιήλθε στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου, καταδίκαζε επίσης τα πυρά των ανδρών του ισραηλινού στρατού που προκάλεσαν τον θάνατο δεκάδων Παλαιστίνιων αμάχων.

Η ηγεσία της Αλ Κάιντα κάλεσε σε «τζιχάντ» εναντίον των ΗΠΑ όλους τους πιστούς μουσουλμάνους και τα μέλη της, αποκαλώντας το Τελ Αβίβ «γη μουσουλμάνων».

Ο Ayman al-Zawahiri εμφανίζεται να βγάζει διάγγελμα σε ένα βίντεο διάρκειας πέντε λεπτών. Εκτός από το κάλεσμα σε «ιερό πόλεμο» εναντίον των ΗΠΑ, ο αρχηγός της εξτρεμιστικής οργάνωσης δεν διστάζει να επιτεθεί με σφοδρότητα στην ηγεσία των Παλαιστινίων, τους επικεφαλής των οποίων χαρακτήρισε «πωλητές της Παλαιστίνης».

Η Ευρώπη, δυστυχώς, βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα. Με αδιευκρίνιστο αριθμό τζιχαντιστών στα εδάφη της, όταν συμβαίνουν τέτοια αιματοκυλίσματα, οι εκκλήσεις του Μακρόν και των άλλων Ευρωπαίων ηγετών για διπλωματική λύση και για... παγκόσμια ειρήνη μοιάζουν με «νιαουρίσματα», όταν οι ΗΠΑ εμποδίζουν ακόμα και την έκδοση ενός φηφίσματος...

Η αδιανόητη βία, ο θάνατος τόσων αμάχων από τη μια και η καλοντυμένη Ιβάνκα από την άλλη που παρουσιάζει όλο υπερηφάνεια την επιγραφή της νεοσύστατης πρεσβείας στις ΗΠΑ, η ουσιαστική αδυναμία των διεθνών οργανισμών να δράσουν διά της διπλωματικής οδού και να σταματήσουν την παρανοϊκή πια πολιτική ενός ηγεμόνα, δυστυχώς παραπέμπει σε καθεστώτα άλλων εποχών και θα έχει σύντομα βαριές συνέπειες για την παγκόσμια κοινότητά μας.

Ας ελπίσουμε ότι θα αντισταθούμε στην παράνοια.

ΥΓ.: Όσοι θεωρούσαν τον Τραμπ «διαφορετικό», όσοι τού έδωσαν την ευκαιρία επειδή είχαν βαρεθεί τους «άλλους», τους κλασικούς πολιτικούς, αναρωτιέμαι αν είναι ικανοποιημένοι σήμερα από την πολιτική του...

Γαλανιάδη Εύα

 

Ειδήσεις: 
Tags: 

6 Σχόλια

Φυσικά και είναι ικανοποιημένοι από την πολιτική του. Αυτό ήθελαν! Γι αυτό τον ψήφισαν. Μη γελιέστε! Κανείς δεν παραπλανήθηκε. Αυτοί οι άνθρωποι που δυστυχώς είναι πολλοί και συνεχώς αυξάνονται παγκοσμίως, είναι οι φασίστες που ψηφίζουν ακροδεξιά κόμματα. Και το κάνουν συνειδητά, γιατί πιστεύουν στη βία και την επιβολή της ως μόνο μέσο επίλυσης προβλημάτων. Πιστεύουν στον πόλεμο και το μίσος. Λατρεύουν το αιματοκύλισμα και την ανθρωποφαγία ως τρόπο επιβολής των απόψεών τους.

O Tramp είναι επικίνδυνος, πολύ περισσότερο από κάθε άλλον πρόεδρο των ΗΠΑ (απ' όσο θυμάμαι). Το θέμα όμως είναι το μέλλον του Ισραήλ. Μετά τον Χίτλερ, θεωρώ ότι η τακτική της ισραηλινής κυβέρνησης αποτελεί θανάσιμο κίνδυνο για την επιβίωση των εβραίων. Ή θα εξοντώσουν όλους τους παλαιστίνιους (και μετά, σιγά-σιγά, τους υπόλοιπους άραβες) ή θα εξοντωθούν σαν λαός. Η τυφλότητα των εβραίων καταντάει αυτοκτονία.

Κάνω ηθελημένα διάκριση ανάμεσα σε εβραίους και ισραηλινούς. Ο εβραϊκός λαός είναι μια έννοια πολύ ευρύτερη από τους ισραηλινούς υπηκόους. Αν ήμουν εβραίος θα εξοργιζόμουν και θα ανησυχούσα πολύ πιο σφοδρά γιατί, πέρα από την αδικία κατά των παλαιστινίων, η τωρινή πολιτική της ισραηλινής κυβέρνησης θέτει σε άμεσο κίνδυνο την ύπαρξη του κράτους τους.

Μπραβο στην αποφαση τραμπ που δεν ψαρωνει σε τζαμπα μαγκιες των ενοχλητικων πια και επικίνδυνων αραβων. Η παγκοσμιοποίηση ειναι η νεα ταξη πραγματων και ουδείς μπορει να τα βαλει μαζι της. Τωρα καποιοι λαοι και κρατη που δεν παιζουν ρολο στο Παγκόσμιο γίγνεσθαι δυστυχώς θα εξαφανιστούν μαζι με τους λαους τους που δεν αφομοιώνονται στα νεα πραγματα. Η χωρα μας και λαος μας εχει παρει την τροπή δυστυχώς αυτη. Ασχολούμαστε με το τι δωσαμε στον κοσμο πριν 2000 χρόνια ετσι και παλαιστίνιοι με το τι εχασαν πριν πολλα χρόνια. Ολοι οι προοδευτικοί ασχολούνται με το τωρα και το αυριο.

Καλά όλοι αυτοί οι αναλυτές που πληρώνονται χρυσάφι, δεν έχουν πάρει χαμπάρι την μέθοδο των μουσουλμάνων να βάζουν τα γυναικόπαιδα εμπρός και πίσω να κρύβονται αυτοί; Για αυτό πάντα έχουμε θύματα τα γυναικόπαιδα, βέβαια έχουν και ΜΚΟ που διανθίζουν περισσότερο τις απώλειες αυτές.Ένοχοι είναι πρώτα από όλα αυτοί που χρησιμοποιούν τα παιδιά και τις γυναίκες,για να αποσπάσουν την προσοχή μας και κατόπιν αυτοί που κρύβονται πίσω. Ένοχοι και αυτοί που σκοτώνουν από οποιοδήποτε στρατόπεδο.

Επισης ολοι αυτοι οι νεκροί παιδια νεοι γεροι εγω το παιδι μου ειναι αριθμοι απλα. Δεν ειμαστε όντα απλα καταναλωτές. Δουλεύουμε για να πληρωνόμαστε και να καταναλώνουμε. Ότι δηποτε αλλο δεν βγαίνει. Δεν μπορεί να έχουμε ενα εργοστάσιο που φτιάχνει πυραύλους χωρίς να έχουμε πολεμους. Τα κεντρα έλεγχου δεν έχουν αριστερά δεξιά ολυμπιακοί Παναθηναϊκοί αυτα ειναι παραμύθια να σε κανουν να νοιώθεις διαφορετικος απο τους αλλους και σημαντικος. Αλλα οταν ανοίξει το πλανο εισαι μια κ@υραδα σε ενα τεραστιο βόθρο. Καταναλωτικοι αριθμοι ειμαστε. Το Άουσβιτς θα συνεχιστεί για παντα κύριοι.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.