Τροχαία: Αυτόφωρο για οδηγούς που «πιάνονται» να καπνίζουν λαθραία τσιγάρα

Τροχαία: Αυτόφωρο για οδηγούς που «πιάνονται» να καπνίζουν λαθραία τσιγάρα

Μάιος 14, 2018 - 10:33
3 σχόλια

Εκπλήξεις για δεκάδες συμπολίτες μας κρύβει ο έλεγχος της Τροχαίας για τα γνωστά, δηλαδή ζώνη, ασφάλεια, δίπλωμα, όριο ταχύτητας. Και τούτο διότι έχει δοθεί σαφής οδηγία σε περίπτωση που ο αστυνομικός αντιληφθεί ότι υπάρχει σε κοινή θέα πακέτο προϊόντος καπνού που δεν φέρει την ταινία που προβλέπει ο Νόμος, ελέγχει το πακέτο αυτό και αν αποδειχθεί ότι είναι λαθραίο, ο κάτοχός του οδηγείται αμέσως στο Αυτόφωρο.

Οι έλεγχοι, σύμφωνα με πληροφορίες μας, έχουν ενταθεί συστηματικά, καθώς η καταπολέμηση της οικονομικής αιμορραγίας από τη μη πληρωμή φόρων βρίσκεται σε προτεραιότητα, ενώ η Αστυνομία καταβάλλει προσπάθειες να ξεσκεπάζει συνεχώς κυκλώματα που δρουν στη χώρα μας και διακινούν με ευφάνταστους τρόπους τα παράνομα προϊόντα.

Παράλληλα, όμως, οι Αρχές προειδοποιούν και για την κατανάλωση του αμφιβόλου ποιότητας καπνού που διακινείται. Οι δειγματοληψίες δείχνουν υπερβάσεις των νομικά αποδεκτών τιμών σε Μονοξείδιο του Άνθρακα στο 100% των λαθραίων τσιγάρων, ενώ στα παράνομα τσιγάρα που διακινούνται στην αγορά εντοπίζονται τρίχες ζώων, περιττώματα ποντικιών, σχοινιά, κομμάτια πλαστικού, βαρέα μέταλλα κ.ά.

Συμφώνα με αστυνομικές πηγές κατά τοπρώτο τρίμηνο του 2017, το παράνομο εμπόριο καπνού ξεπέρασε το 20% της συνολικής κατανάλωσης. Ακόμη, κάθε φορά που αυξάνονται οι φόροι στα καπνικά προϊόντα, παρατηρείται εκτόξευση της κατανάλωσης λαθραίων τσιγάρων.

Το παράνομο εμπόριο προϊόντων καπνού στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι ετησίως έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια εσόδων για το κράτος 637 εκατ. ευρώ. Και ανυπολόγιστο κόστος στη ζωή των πολιτών που κάνουν αυτή την κακή συνήθεια ακόμα χειρότερη...

Σημειωτέον ότι, σύμφωνα με τον νέο ΚΟΚ, απαγορεύεται το κάπνισμα στο αυτοκίνητο, εφόσον επιβαίνουν σε αυτό παιδιά κάτω των 12 ετών.

Γαλανιάδη Εύα

Ειδήσεις: 

3 Σχόλια

Σοβαρευτείτε επί τέλους κ.κ. μαθητευόμενοι υπουργεύοντες η Τροχαία είναι για να διευκολύνει την κίνηση οχημάτων και φυσικά να σώζει ζωές. Δεν έχει να κάνει και αυτοψίες για τσιγάρα......αμάν ποια! Αφήστε την Τροχαία στην ησυχία της. Αφήστε την Τροχαία να κάνει καλά αυτό που ξέρει μην την ξενερώνετε..........!

Ουτε στην Ουγκαντα τετοια μετρα.Ελεος ρε αριστεροι,μηπως θα κανετε και ελεγχο στο τι βρακι θα φοραμε?κανατε την Μ#$κια επιστημη.Φυσικα ο φοβος ειναι ο καλυτερος τροπος να κυβερνας,αλλα μην ξεχνατε ερχονται οι εκλογες....αι εκει θα δειτε τον φοβο να γυρναει σε οργη.

Γιατί δε πιάνετε τις καραβιές με τα λαθραία .... Απο που τα αγοράζουν οι "παράτυποι" μετανάστες και βιοπορίζονται απο αυτο...? Βγάλτε το φόρο απο τα τσιγάρα αφου ουσιαστικά τον χάνεται απο το λαθρεμπόριο. Υπάρχει λύση αλλα δεν σας βολεύει γιατι δε γυρίζει το μάυρο χρημα !!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.