Η Μεγαλόπολη είπε ΟΧΙ στο ξεπούλημα των Μονάδων της ΔΕΗ (pics,vid)

Η Μεγαλόπολη είπε ΟΧΙ στο ξεπούλημα των Μονάδων της ΔΕΗ (pics,vid)

Απρίλιος 23, 2018 - 07:50
5 σχόλια

Την Κυριακή 22 Απριλίου έγινε το Συλλαλητήριο στην Κεντρική πλατεία Μεγαλόπολης , ενάντια στην πώληση των μονάδων της ΔΕΗ.

Λίγες ώρες πριν την έναρξη της απεργίας των εργαζομένω και λίγες μέρες πριν την ψήφιση του νομοσχοδίου , εργαζόμενοι , πολίτες , πολλοί σύλλογοι και σωματεία γέμισαν ακόμα μια φορά την πλατεία και διαδήλωσαν ενάντια στο ξεπούλημα της ΔΕΗ.

Αυτή την φορά η συμμετοχή ήταν μεγαλύτερη από το συλλαλητήριο που έγινε Στις 6 Δεκεμβρίου αλλά και πάλι μπορούσε να έχει ακόμα πιο πολύ κόσμο.

Το παρών έδωσαν στην διαμαρτυρία ο πρώην Δήμαρχος Τρίπολης κ. Σμυρνιώτης με τον κ. Κοσκινά, η μοναδική εκπροσώπηση από την πλευρά της αυτοδιοίκησης από όλες τις διπλανές περιοχές. Από την Τρίπολη επίσης έδωσε το παρών ο Νίκος Γιαννακόπουλος , γνωστός από την ενασχόληση του με την Περιφέρεια και στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας. Παρόντες επίσης ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και υποστηρικτές του ΛΑΕ, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Γόντικας και Γούργαρης , το προεδρείο του Εργατικού Κέντρου,το σύνολο της δημοτικής αρχής Μεγαλόπολης και όλοι οι εκπρόσωποι των πρωτοβάθμιων σωματείων της ΔΕΗ.

Το Συλλαλητήριο της Μεγαλόπολης είχε όμως και πολύ ηχηρές απουσίες.

Δεν υπήρχε κανένας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και αξίζει να σας αναφέρω ότι η Περιφερειακή Αρχή συμμετέχει και στο συντονιστικό όργανο. Δεν είδαμε επίσης κανέναν από τις δημοτικές αρχές Τρίπολης – Καλαμάτας που όπως θυμάστε μετά μανίας ζητούσαν μειωμένο ρεύμα αλλά δεν θέλουν μάλλον να ασχοληθούν με το θέμα της πώλησης μονάδων. Ας είναι καλά η μαμά ΔΕΗ που έχει βάλει λεωφορεία τόσα χρόνια και πάνω από το μισό προσωπικό διαμένει στις 2 αυτές πόλεις.

Πολύ σημαντική απουσία είχαμε και από ΜΜΕ των Αθηνών αλλά και της περιοχής. Και εδώ θα σχολιάσουμε ότι σε άλλες περιπτώσεις που αφορούσαν πιο ασήμαντα θέματα αστυνομικού ρεπορτάζ, είχαν κατακλύσει την Μεγαλόπολη με κάμερες, τώρα που πωλείται η ΔΕΗ δεν είδαμε κάνενα δημοσιογράφο.

Θα αναφέρουμε τελευταίους τους 3 Βουλευτές μας του νομού Αρκαδίας. Παπαηλιού, Βλάσης και Κωνσταντινόπουλος έλαμψαν δια της απουσίας τους. Όλοι οι συγκεντρωμένοι σχολίαζαν πολύ έντονα και με πολύ σκληρούς χαρακτηρισμούς την πολύ ηχηρή απουσία των εκπροσώπων μας στο κοινοβούλιο. Σε ένα τόσο σημαντικό θέμα που επηρεάζει τόσους πολλούς πολίτες και οι 3 τους κατάφεραν να είναι απόντες.

Μετά το συλλαλητήριο οι εργαζόμενοι και μερικοί δημοτικοί σύμβουλοι πήγαν στις εγκαταστάσεις του ΑΗΣ Α΄και αφού ξεκίνησε η απεργία μετά τις 12 το βράδυ προχώρησαν σε ακόμα μια κινητοποίηση και μετά από εντολές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ τέθηκε εκτός λειτουργίας η μονάδα 3.

Την Τετάρτη 24 Απριλίου . ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου θα γίνει συγκέντρωση στην Αθήνα στις 12:30 στο Σύνταγμα και προσυγκέντρωση στα γραφεία της ΓΕΝΟΠ στις 10:30.
Θα αναχωρήσουν Λεοφωρεία από την Καλαμάτα στις 07:00, από την Μεγαλόπολη στις 07:30 και από την Τρίπολη στις 08:00

δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την συγκέντρωση της Μεγαλόπολης από το kafeneio-megalopolis.gr

Video: 

Συλλαλητήριο στην Μεγαλόπολη ενάντια στην πώληση μονάδων της ΔΕΗ


5 Σχόλια

Μου αρέσει πάντως η χρήση του όρου «λαός» κατά το δοκούν. Στους κομματικούς διορισμούς, στις κοπάνες, στην μάσα, στις μίζες από τις εργολαβίες κτλ. τόσα χρόνια ο λαός ήταν στην απέξω. Ακόμη και το Σάββατο τα μηχανήματά μας έλεγε ο συνδικάλας (όχι τα μηχανήματα του λαού), τα οποία τα έβγαλε να κόβουν βόλτες στους δρόμους χωρίς να ρωτήσει τον λαό και φυσικά τον λογαριασμό για τα καύσιμα στον λαό θα τον στείλει. Μονά ζυγά δικά μας κι ο λαός να πληρώνει τα σπασμένα. Τέρμα το πάρτι, η μοναδική κυβέρνηση που εφαρμόζει επιτέλους φιλελεύθερες πολιτικές.

Εμείς να δεις για τους νυν. Εδώ έκλεισαν - με γκορτσιές - τα πάντα στο Δήμο Τρίπολης (στρατόπεδα, αστυνομικά τμήματα, υπηρεσίες κ.λ.π.) θα ασχοληθούν με τη Μεγαλόπολη???

Επιασαν δουλειά οι προβοκάτορες των αριστερόστροφων δεξιών.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.