Παρουσία του ΠτΔ ο εορτασμός της 197ης επετείου του προσκυνήματος του Κολοκοτρώνη στο Χρυσοβίτσι (pics,vid)

Παρουσία του ΠτΔ ο εορτασμός της 197ης επετείου του προσκυνήματος του Κολοκοτρώνη στο Χρυσοβίτσι (pics,vid)

Απρίλιος 22, 2018 - 14:36
4 σχόλια

Εκδηλώσεις για την 197η επέτειο του προσκυνήματος του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη στην Παναγία Χρυσοβιτσίου και της κήρυξής του σε Αρχιστράτητο των Ελλήνων πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 22 Απριλίου από το Σύλλογο Χρυσοβιτσιωτών, την Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας και το Δήμο Τρίπολης.

Οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν Θεία Λειτουργία και Ιερή Δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κκ. Αλεξάνδρου, εκφώνηση του πανηγυρικού από τον κ. Γεώργιο Πραχαλιά, αποκάλυψη του Ηρώου από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων, και χορούς στο χώρο που έχει στηθεί ο ανδριάντας του Κολοκοτρώνη.

Οι εκδηλώσεις είναι ιδιαίτερα σημαντικές γιατί αφορούν στην έναρξη του Απελευθερωτικού Αγώνα και στην επιτυχή συνέχειά του αλλά και γιατί αποδεικνύουν την συμβολή της περιοχής του Φαλάνθου και γενικότερα της Αρκαδίας μας στην Επανάσταση του 1821.

Να αναφέρουμε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε την αποκάλυψη του Ηρώου στον περιβάλλοντα χώρο του ιερού ναού και κατόπιν κατέθεσε στεφάνι στην προτομή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, στην πλατεία της κοινότητας.

Ακολούθησαν τιμητικοί πυροβολισμοί από τα μέλη του Σκοπευτικού Ομίλου Παραδοσιακών Όπλων Πατρών, καθώς και παραδοσιακοί χοροί από τα μέλη του λαογραφικού σωματείου «Μωραΐτες».

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος, ο οποίος εκπροσώπησε την κυβέρνηση, οι βουλευτές Αρκαδίας Γιώργος Παπαηλιού, και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, οι αντιπεριφερειάρχες Βαγγέλης Γιαννακούρας και Γιώργος Ρουμελιώτης ο δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής, αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Παρουσία του ΠτΔ ο εορτασμός στο Χρυσοβίτσι


4 Σχόλια

φωτ. 21 μάλλον θα φταίνε οι ταλιμπάν και το ΙSIS κυρ εισαγγελεφ προστασίας (γονέων) ανηλίκων

Η ΓΟΡΤΥΝΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΟΝ ΑΞΙΟΤΙΜΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑ ΑΓΙΑ ΧΏΜΑΤΆ ΤΗΣ!!!

@ΑΠΟΛΛΩΝ 21:43 Σαφώς, αλλά η ελληνική γραμματική είναι τόσο πλούσια, έχει και πεζούς χαρακτήρες, όχι μόνο κεφαλαία, εκτός του ότι τα κεφαλαία ΔΕΝ τονίζονται. Έτσι, για την ιστορία...

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.