Περισσότερα τα αδέσποτα από τους περαστικούς στην πλατεία Πετρινού στην Τρίπολη (vid)

Περισσότερα τα αδέσποτα από τους περαστικούς στην πλατεία Πετρινού στην Τρίπολη (vid)

Απρίλιος 16, 2018 - 19:20
34 σχόλια

Περισσότερα ήταν τα αδέσποτα το μεσημέρι της Δευτέρας στην πλατεία Πετρινού παρά οι περαστικοί. Αυτό δείχνει τουλάχιστον η καταμέτρηση που έκανε ιδιοκτήτης επιχείρησης που δραστηριοποιείται στην πλατεία, ο οποίος ανέβασε στον λογαριασμό του καταστήματος στο Facebook το σχετικό βίντεο με τις παρέες των αδέσποτων σκύλων να έχουν κάνει... κατάληψη στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Το πρόβλημα με τα αδέσποτα στον Δήμο Τρίπολης συνεχώς διογκώνεται. Οι όποιες «λύσεις» έχει προσπαθήσει να εφαρμόσει ο Δήμος Τρίπολης κρίνονται από ανεπαρκείς έως και επιβαρυντικές για την κατάσταση, καθώς, όπως αποδεικνύεται, τα αδέσποτα συνεχώς αυξάνονται και πολλαπλασιάζονται, παρά το γεγονός ότι ο Δήμος χρηματοδοτεί τη στείρωση κάποιων ζώων.

Τα ζώα έχουν κάθε δικαίωμα να ζουν σε αρμονία με τον άνθρωπο, δίχως να υποφέρουν και χωρίς να είναι εκτεθειμένα στην πείνα, στις αρρώστιες και στις κακουχίες. Το βίντεο αυτό δείχνει ότι τίποτε από όλα αυτά δεν εξασφαλίζει ο Δήμος Τρίπολης. Ούτε, ασφαλώς, το καλό των δημοτών αλλά ούτε και των ζώων.

 

(Φωτογραφία αρχείου)

Ειδήσεις: 

34 Σχόλια

Τρίπολη η πόλη των ζώων. Μας κάνουν ότι θέλουν οι οικολόγοι και φιλόζωοι, πάρτε τα στα σπίτια σας ρε τα ζω με τα ζώα πάνε, αλλά κοιτάξτε μην με δαγκώσουν γιατί θα σας χτυπάω τα κουδούνια στα σπίτια σας. δεν μπορούμε να περπατήσουμε και τους έχουμε για προστάτες τους κόπανους. περάστε το γιατί ανακτήσαμε!!

20/00 Καμία λύση έχεις να προτείνεις κουφιοκέφαλε πέρα από το κλασικό "πάρτε τα στα σπίτια σας"; Σε ρωτάω γιατί απ' ό,τι φαίνεται εσύ είσαι ο εξυπνάκιας της υπόθεσης. Δεν μας έφτανε η δημοτική αρχή του Παυλή που μας έχει κάτσει στο σβέρκο 4 χρόνια τώρα, έχουμε πήξει στους εξυπνάκηδες και τους μ@λ@κες σ' αυτή την πόλη. Εσύ σε ποια κατηγορία ανήκεις; Μήπως και στις δύο; Ζώο είσαι εσύ κι όλο σου το σόι ρε νεάντερταλ. Τα ζώα έχουν περισσότερο μυαλό και καλύτερη συμπεριφορά από κάτι τροκάνια σαν και σένα και τους ομοίους σου. Γίδι!

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΧΕΙ ΞΕΦΥΓΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΜΕΣΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ.ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΡΜΗΞΕΙ ΤΕΣΣΕΡΑ ΣΚΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ. ΦΙΛΟΖΩΙΑ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΝΑ ΑΦΗΝΩ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΝΑ ΕΚΦΟΒΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΜΙΣΗΤΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΟΣΩΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ.ΒΡΕΙΤΕ ΧΩΡΟ ΝΑ ΣΤΕΓΑΣΤΟΥΝ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΘΑ ΤΟ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ. ΕΔΩ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΟΥΒΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ? ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΤΡΕΜΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΔΥΟ -ΤΡΙΩΝ ΣΚΥΛΩΝ.

τι έγινε ανώνυμε 21,27 πετάχτηκες? παρτα σπίτι σου ρε βλάκα. και κοιτά μη με δαγκώσουν πες μου το κουδούνι σου κόπανε από τώρα γιατί θα σε κυνηγήσω εσένα και τη φάρα σου οσο δεν πάει. όσο για το σοι μου είναι άνθρωποι και όχι σαν εσένα τρόμπα ε τρόμπα. ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΤΟ θράσος και μιλάς κιόλας αντί να κάνεις την κότα. αλλά έτσι είστε κρυφο______ς.

Τα ίδια έλεγα και εγώ για τα σκυλιά, ότι "ναι είναι πρόβλημα αλλά τι να κάνουμε, μην τα κυνηγάτε, μην φοβάστε" κτλ. Μέχρι που με δάγκωσε ένα την προηγούμενη εβδομάδα. Χωρίς να του κάνω τίποτα, ήρθε κατά πάνω μου και με δάγκωσε στο πόδι. Έχει συμβεί σε γνωστό μου στην ίδια γειτονιά, στο κέντρο της πόλης. Έχουν επιτεθεί σε συγγενή μου μεγάλης ηλικίας αρκετές φορές, χωρίς δάγκωμα ευτυχώς. Έχω δει να κυνηγάνε και να γαβγίζουν γονέα σε ποδήλατο με το παιδάκι του στο παιδικό κάθισμα. Δεν πάει άλλο. Όποιος θέλει σκυλί το έχει και το φροντίζει, έχει την ευθύνη του αν γίνει κάτι. Τα αδέσποτα όμως;

Με τα αδέσποτα λοιπόν έχει χαθεί η μπάλα. Οι φιλόζωοι λένε αρλούμπες, ενώ έχει διαταραχθεί η καθημερινότητα των πολιτών σε μεγάλο βαθμό. Ηλικιωμένοι φοβούνται να περπατήσουν, γονείς φοβούνται για τα παιδιά τους, ποδηλάτες να κάνουν ποδήλατο, ακόμα και πεζοί ενήλικες έχουν αντιμετωπίσει επιθέσεις. Έως εδώ. Ας έρθει ο φιλόζωος να μου πληρώσει το ρούχο που μου σκίστηκε. Να φροντίσει το παιδάκι που τρόμαξε. Τον ηλικιωμένο που φοβάται. Ας βάλουν επιτέλους τον άνθρωπο πρώτα και όχι τα σκυλιά. Δεν πάει άλλο με τα αδέσποτα. Έχει ξεφύγει ΤΕΛΕΙΩΣ η κατάσταση. Δεν είναι ζούγκλα η πόλη.

@21:36 τόσοι άνθρωποι καθημερινά στην πλατεία, κανέναν δεν δαγκώνουν. Εσένα βρήκαν. Για να μην πω χτες για έναν τρελό γέρο το απόγευμα που άρχισε να τα κυνηγάει στην πλατεία... πάλι καλά που δεν του όρμησαν του ηλίθιου.

Χαχαχαχαχα γελοία πόλη με γελοίους κατοίκους , ασφάλεια των παιδιών σας δεν σημαίνει τα παρατάω στην πλατεία χωρίς επίβλεψη και οποίων πάρει χάρος ενώ εγω πίνω το καφεδάκι μου , γιατι τα παιδάκια τρέχουν ανεξελκτα παίζουν μπάλα και σημαδεύουν κεφάλια κλπ κλπ , και οσο αφορά τον καφετζή όπως απαιτεί να μην υπάρχουν σκύλοι γιατι του χαλάνε την αισθητική ελπίζω να εφαρμόζει την νομοθεσία για το κάπνισμα για τα τραπεζοκαθίσματα κλπ αν όχι είναι υποκριτής

Ρε Παυλή μας έχεις σκίσει εσύ και ο κολλητός σου. Είπατε θα βάλετε τάξη με τα σκυλιά και τελικά δεν κάνατε τίποτα. Σε λίγο θα έρθετε πάλι να ζητάτε ψήφους και θα γυρνάτε τις καφετέριες να χαιρετάτε τον κάθε άσχετο (όπως έχει ήδη αρχίσει να κάνει ο Νικόλας). Και φυσικά θα πάρετε τον τρίτο τον μακρύτερο ψήφο...

@23:19 - Έτσι έλεγα και εγώ ότι δεν δαγκώνουν, μέχρι που με δάγκωσε. Μπορεί να ήταν θηλυκό, να ήταν έγκυος, δεν ξέρω. Πάντως με δάγκωσε στο πόδι. Δεν σου έχει τύχει και γράφεις θεωρίες. Τα ίδια έγραφα και εγώ. Ούτε έτρεχα, ούτε τους φώναζα, ούτε καν γρήγορα πήγαινα. Από το πουθενά πετάχτηκε και με δάγκωσε. Και όταν εξιστόρησα το γεγονός σε κάποιον στην γειτονιά μου είπε ότι το ίδιο σκυλί τον έχει δαγκώσει και αυτόν. Παίδες δεν είναι φαντασία, κάποια σκυλιά, σε κάποιες περιπτώσεις γίνονται ΚΑΙ επιθετικά. Σε καμία πολιτισμένη χώρα/πόλη δεν υπάρχουν αδέσποτα ειδικά σε αυτούς τους αριθμούς.

Είναι λογικό και επόμενο να υπάρχου επιθέσεις με τόσα αδέσποτα σκυλιά. Κάποιο θα νομίζει ότι απειλείται, κάποιο άλλο θα είναι έγκυος, κάποιο άλλο πεινάει, κάποιο άλλο είναι αγριεμένο με την αγέλη. Όλα τους χωρίς εμβόλια, βρώμικα και πιθανότατα άρρωστα. Τίθεται θέμα δημόσιας υγείας και ασφάλειας. Όποιος δεν το καταλαβαίνει απλά δεν παίρνει χαμπάρι τίποτα. Δεν είναι φυσιολογικό να υπάρχουν αγέλες αδέσποτων σκυλιών στην πόλη. Το Walking Dead γυρίζουμε;

@23:39 - Βάζεις τα παιδιά στην ίδια ζυγαριά με τα σκυλιά; Πως πρέπει να τρέχουν για εσένα τα παιδιά; Ελεγχόμενα; Με λουρί; Να τρέχει και ο γονιός από δίπλα; Να μην τρέχουν γιατί φοβάσαι μήπως σε τρακάρουν; Για την μπάλα έχεις δίκιο. Υπάρχει όχληση και έχει συμβεί πολλές φορές να πέσει η μπάλα με δύναμη κάπου. Μην τα βάζουμε όμως όλα σε ένα τσουβάλι. Άλλο το να παίζει ένα παιδάκι κρυφτό ή κυνηγητό σε μια πλατεία ή σε ένα πεζόδρομο και άλλο να κλωτσάει μια μπάλα με δύναμη με κίνδυνο να χτυπήσει κάποιον που κάθεται σε ένα τραπέζι. Άσε το τσουβάλιασμα. Κάθε θέμα το κρίνουμε ξεχωριστά.

''Και φυσικά θα πάρετε τον τρίτο και μακρύτερο ψήφο''= την τρίτη και μακρύτερη ψήφο, κάπως έτσι θα έπρεπε να γραφτεί:) Βλέπεις και εσύ Power of Love να φανταστώ, θέλετε να κάνετε και σχόλια τρομάρα σας.

Τα σκυλιά μαζεύονται στην πετρινου γιατι ακούνε τις "ελληνικές βραδιές" τα σκυλοτράγουδα και νιώθουν την πλατεία φιλόξενη!!! έχει και νεράκι καθαρο..οτι πρεπει...γιαυτό και δεν κανουν τον κόπο να μαζευτούν στην Αρεως!!! Ουτε χασάπικα να είχε η πετρινού τόση προτίμηση απο τα σκυλιά!!! αλλα είπαμε..για τη μουσική μαζεύονται!!!

23:39 Στην προκειμένη περίπτωση ο γελοίος και χάχας είσαι εσύ που χαζογελάς, λοβοτομημένε

Κυριοι εχετε αναρρωτηθει γιατι τα σκυλια μαζευονται σε ορισμενα σημεια στην πολη; πλατεια Πετρινου, τραινο ή και αλλου; Γιατι βρισκουν νερο και τροφη! Το νερο απο το ποταμι ;;;;; στην Πετρινου και την τροφη απο καποιες φιλοζωες κυραδες εκει δεξια απο το θεατρο που τα ταιζουν. Αν δεν ευρισκαν τροφη και νερο θα εφευγαν για να τα βρουν! Δεν ξερω κατα ποσο ειναι νομιμο να δινουν τροφη στα αδεσποτα και επειδη μου εχουν επιτεθει και εμενα στην Πετρινου ετσι στα καλα καθουμενα προτεινω ολοι εμεις που εχουμε δεχθει επιθεσεις να υποβαλλουμε μυνησεις κατα παντος υπευθυνου ζητωντας και αποζημιωσεις!

@23.39 για πες μας ρε φιλε, εσυ οταν ησουν μικρος δεν επαιζες ανεμελος στη πλατεια και η μαμακα σου εκανε βολτουλες με τις φιλες της πανω-κατω? Δλδ τι ηθικο διδαγμα και παραλληλισμος ασχετοσυνης ειναι αυτο που γραφεις? αμα ειναι τα παιδια να παιζουν με ενα μπαμπουλα απο πανω να του λενε ολη την ωρα "μη και μη" θα τα κανουμε να φοβουνται και τον ισκιο τους.Απο κει και περα, ο καθε νομος πρεπει να ισχυει ουτως η αλλως και αυτο ειναι αρμοδιοτητα της καθε αρχης να κανει τους μαγαζατορες να εφαρμοσουν επιτελους το ΣΩΣΤΟ!!

γιατί δεν συζητάμε για τυχόν μηνύσεις για τους μαγαζάτορες που με τα κουβούκλια/καλύβες τους έχουν καταπατήσει δημόσιο χώρο και μιλάμε τόσο πολύ για τα σκυλιά;

Γιατι φιλε μου εμενα τουλαχιστον δεν μου επετεθη κανενας μαγαζατορας ,ειμαι κατοικος στην περιοχη της Πετρινου εδω και 40 χρονια.

@22:21 πώς δεν σου επιτέθηκε κανένας μαγαζάτορας; Σου επιτίθεται με το να σου καταπατά δημόσιο και κοινόχρηστο χώρο.

σωστος ο 8.24 οι καφετζηδες αγια παιδια !!!! ρε συ 22.21 κανε πως πας σε ενα καφε πεταξε του τραπεζοκαθισμα και βαλε δικα σου πραγματα να δω τι θα κανει ,γιατι αυτο κανουν αυτοι,ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ,καλα σου λεει ο αλλος ,τι μας ειπες τωρα ,και το ωραιο δεν τους ακουμπαει ΚΑΝΕΙΣ ,ουτε γιαννακης (πριν) ουτε ο μητσος τωρα.ασυλια εχουν ,γιατι τα παιδια βλεπεις εχουν επενδυσει,οι αλλοι που εχουν καταστηματα στη πλατεια πετρινου δεν εχουν επενδυσει,ειναι απο χομπι στο επαγγελμα

Εσείς με φοβίζετε περισσότερο με τα γραφόμενα σας, παρά ένα αδέσποτο ζώο,που κάποιος βλαχούτσος σαν και εσάς πέταξε στον δρόμο,για να ζήσει μόνο του,ή να το επιβαρυνθούν απλά οι άλλοι ή το κράτος.Εμεις είμαστε το κράτος,εμεις η εικονα της κοινωνιας μας.Παντως ευτυχώς για εσας,δυστυχώς για εμάς,υπάρχουν πολλοι σαν και εσας. ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΧΕΙ,ΣΤΕΙΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ ΤΑ ΖΩΑ ΤΗΣ.

Οι φιλοζωοι τρωνε κρεας?Αρνια ,κατσικια ,μοσχαρια,χοιρινα,που σφαζονται κυριολεκτικα στο γονατο,η"αυτα δεν ειναι ζωντανα οπως τα σκυλακια τους? Οπως και οπου μας βολευει ειμαστε φιλοζωοι? Το αντιθετο της Αγαπης για τα ζωα ειναι ο φοβος για τα ζωα. Και τα δυο θα πρεπει να βρεθει τροπος να τα διαχειριστει ο Δημος οπως οριζουν οι αποφασεις της ΕΕ. Θα ειναι ευχαριστημενοι και οι 2 πλευρες και η πολη καθαρη.

@10:08 Βρε όρνιο, το ίδιο είναι τα οικόσιτα ζώα με τα ζώα που εκτρέφονται ή τα κυνηγούν μόνο για το κρέας τους; Τι αρλούμπες τσαμπουνάς; Κάποιος δηλαδή που είναι φιλόζωος δεν μπορεί να τρώει κρέας; Τί λες ρε βλαμμένε; Έχεις μπερδέψει τη βούρτσα με την ####τσα. Άλλο φιλόζωος και άλλο χορτοφάγος, βρε τούβλο! Ακούς εκεί ερώτηση, αν οι φιλόζωοι τρώνε κρέας! Ουστ, ξύλο απελέκητο!

Εάν όλοι εσείς οι παραπάνω σχολιαστές, δήθεν φιλόζωοι ενδιαφερόσασταν πραγματικά για το καλό των αδέσποτων, πρώτοι θα απαιτούσατε την απομάκρυνση τους από το δρόμο όπου μένουν νηστικά, διψασμένα, γεμάτα ασθένειες και παράσιτα, έρμαια στους κάθε λογής κινδύνους, είτε αυτοί λέγονται αυτοκίνητα, φόλες κλπ. Δυστυχώς όμως, από τα σχόλια σας, αποδεικνύετε ότι είστε μάλλον σκυλόφιλοι και μισάνθρωποι παρά φιλόζωοι με την κυριολεκτική έννοια του όρου...

Αφου ειναι οπως τα λες εσυ που λες οτι εχουν καταπατησει δημοσιο χωρο γιατι δεν απευθυνεσαι στο εισαγγελεα για να απομακρυνθουν τα τραπεζοκαθισματα, αλλα προφανως μεσω της υποτιθεμενης ανωνυμιας μας λεμε οτι μαλακια μας κατεβει

17.21 εγω ξερω γνωστο μου ,που εκανε καταγγελια στη πολεοδομια,μετα απο αυτοψια επεσε γερο προστιμο στο εν λογω καφε,ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΠΤ,ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΑΖΕΨΕ ΤΠΤ,μιλαμε για μεγαλα κουκουλωματα,αν δεν πιστευεις μια επισκεψη στη πολεοδομια θα σε πεισει.εχω δει τα χαρτια με τα ματια μου.αν λειτουργουσε ο νομος στην ελλαδα θα ειμασταν καλυτεροι,αλλα για αυτο εχουμε φτασει εδω που εχουμε φτασει.

@17:21 γιατί θα στοχοποιηθώ και την επόμενη φορά που θα πάω για καφέ θα μου βάλουν καθαρτικό.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.