Εν εξελίξει η δικαστική διαμάχη για τα απορρίμματα στο Μεγαβούνι (vid)

Εν εξελίξει η δικαστική διαμάχη για τα απορρίμματα στο Μεγαβούνι (vid)

Απρίλιος 16, 2018 - 11:43
7 σχόλια

Εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα για το Μεγαβούνι

Στο Ειρηνοδικείο του Δικαστικού Μεγάρου Τρίπολης τη Δευτέρα 16 Απριλίου εκδικάστηκαν τα προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα που είχαν υποβάλει οι ιδιοκτήτες εκτάσεων στον χώρο όπου ο Δήμος προτίθεται να υλοποιήσει το έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων για τον Δήμο Τρίπολης.

Στο δικαστήριο βρέθηκεαν ο δήμαρχος Τρίπολης με τον νομικό κ. Θάνο Καρνέζη και κάτοικοι της περιοχής των χωριών Βαλτετσίου, Δόριζας και Μάναρη, μαζί με τους εκπροσώπους τους στην κοινότητα.

Ο δήμαρχος Τρίπολης ανέφερε ότι εκτιμά πως θα υπάρξει η απόλυτη νομιμότητα και η έκδοση της απόφασης που θα δικαιώνει τον Δήμο Τρίπολης.

Δεν αμφισβητούμε αν υπάρχουν ιδιοκτήτες, αλλά επιθυμούμε να κάνουμε το έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων στο Μεγαβούνι

Να αναφέρουμε ότι ως μάρτυρας παρουσιάστηκε και κατάθεση στο δικαστήριο ο δασάρχης Τρίπολης κ. Αργειτάκης ο οποίος τόνισε ότι ο χώρος είναι δημόσιος δασικός και ότι δεν τίθεται θέμα ιδιόκτητων, καθώς και μετά το πέρας των υποβολών έκτασης στους δασικούς χάρτες δεν υπήρξε κάποια ένσταση.

Από την πλευρά του, ο κ.  Μπινιάρης Δημήτρης, πρόεδρος του Συλλόγου των Απανταχού Βαλτετσιωτών «Ο Κολοκοτρώνης», μετά τη λήξη της συνεδρίασης σε δηλώσεις του υποστήριξε για τα κτήματα ότι «που ψευδώς ο δασάρχης δηλώνει ότι είναι δασική έκταση, είναι χορτολιβαδική, που οι πρόγονοί τους έσπειραν σιτάρι».

Υπάρχουν πεζούλες και είναι πασιφανές ότι υπάρχουν 6 ιδιοκτησίες

Τέλος, ο κ. Λυμπερόπουλος πρόεδρος της Δόριζας ανέφερε ότι ο δήμαρχος θέλει να φτιάξει μια νέα χωματερή.

Η απόφαση του δικαστηρίου για την έκδοση ή μη των ασφαλιστικών μέτρων αναμένεται τις επόμενες ώρες.

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα για το Μεγαβούνι


7 Σχόλια

Ο κ. Αργειτάκης ο Δασάρχης κατέθεσε ότι ο χώρος είναι δημόσιος δασικός , δηλαδή σε ένα τέτοιο χώρο μπορεί να γίνει χωματερή , μπορούν να πάνε σκουπίδια αλλά όταν εμείς οι κάτοικοι Τριποτάμου ζητάμε να κάνουμε το νέο χωριό μας που μας παίρνει η πολιτεία με το ζόρι δεν μας αφήνουν!! Αυτή είναι δυστυχώς η νομιμότητα και η πολιτική στην Ελλάδα, χωματερές επιτρέπονται - Σπίτια όχι!!! Συγχαρητήρια!!

Ποια βιομηχανική μιλάς κ Μπινιάρη? Τόλμησε να αναφέρεις παλι το ονομα τις βιομηχανικής και θα τα πουμε.

@11:58 ναι ρε φίλε αυτό είναι νομιμότητα. Γιατί ο νόμος προβλέπει συγκεκριμένη διαδικασία για χωριά και οικισμούς. Και συγκεκριμένη διαδικασία για "χωματερή".

Ο Παυλης θελει να κανει την δευτερη χωματερη σε τεσσερα χρονια.Η εχεις την λυση η δεν την εχεις.

Τεσσερα χρονια ψεματα απο την πρωτη μερα εως και σημερα ο Παυλης.Και το κακο ειναι οτι ακομα παραμενουν δημοτικοι συμβουλοι μαζι του.

4 ειχαν περασει και με το γιαννακη,μηπως την βηκε τη λυση? και πειτε μου ΠΟΙΟΣ την εχει βρει τη λυση μεχρι τωρα να το καταλαβω κι εγω .ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.