Δευτέρα του Πάσχα στην Αγία Τριάδα (pics)

Δευτέρα του Πάσχα στην Αγία Τριάδα (pics)

Απρίλιος 09, 2018 - 20:40
9 σχόλια

ατά την Τουρκοκρατία ο πασάς είχε απαγορεύσει να εορτάζεται απο τους Τριπολιτσιώτες το Πάσχα.

Έτσι το ξημέρωμα ,απο Κυριακή του Πάσχα προς Δευτέρα της Διακαινισίμου κατέβαινε κρυφά απο το μοναστήρι της Επάνω Χρέπας, περνώντας απο ένα μυστικό μονοπάτι,ένας καλογερόπαπας και έκανε την Ανάσταση στο ξωκκλήσι της παλιάς Αγίας Τριάδας,το οποίο υπάρχει και σήμερα.Σε ανάμνηση αυτού του γεγονότος λειτουργεί η Αγία Τριάδα τη Δευτέρα του Πάσχα,απο τους Ιερείς της Ενορία μας και με πλήθος πιστών να έρχονται απο το πρωϊ στο ξωκκλήσι και μετα το τέλος της λειτουργίας να συνεχίζουν με Σεχιώτικο παραδοσιακό γλέντι.

(Φωτογραφικό αρχείο Δημήτρη Σίδερη)

Ασπασία Μπιρμπίλη


9 Σχόλια

Αιωνία η μνήμη του Μακαρίτη του Κυρ Γιώργη του Χλέπα που προσέφερε τόσα πολλά σε αυτό το μικρό εκκλησάκι και είχε αγκαλιάσει όλους τους απανταχού Σεχιώτες.Σήμερα;

Μου κανει εντύπωση που ορισμενες βγαινουν απο την αφάνεια και το πουθενα και ενδιαφέρονται πολυ για το σεχι? Διαδηλώσεις! Γραφουμε στο αρκαδια πορταλ. Δεν ειναι κουκλιτσα μου τοσο ευκολο να ξεκολλησεις απο το πουθενα και το αγνωστο. Τωρα αν νομίζεις οτι θα σε ψηφίσουμε οι σεχιωτες πισω εχει η αχλαδα την ουρα. Θελει πολυ δουλεια να εχεις γνωριμίες μαννα μου. Αλλα και να εισαι αρεστός ακομα πιο πολυ.

ΤΟ ΟΞΥΜΩΡΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΡΙΚΟΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΧΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ΄΄.ΓΙΑΤΙ ΔΑΣΚΑΛΕ΄΄

Μπραβο στον canadian για το αρχειο του. Αλλα μην το δινει οπου κι οπου. Μπραβο Δημητρη πραγματικα σε ενδιαφερει το σεχι τα εχουμε πει κιολας απο κοντα.

Δυστυχώς ότι καλό γινόταν στου Σέχι κάποιοι φρόντισαν να το αφανίσουν.Φαίνεται ότι τους βολεύει η κατάσταση.Υπάρχει οικογενειοκρατία παρεούλα και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η παρεούλα.Στο χέρι όλων είναι να τους στείλει σπίτι τους μήπως μπορέσει και γίνει κάτι.όσες σφραγίδες και να έχετε ο κόσμος δεν σας γουστάρει.Οι νέοι άνθρωποι το έχουν καταλάβει και θα αναλάβουν ενεργό ρόλο.Μπράβο στη Ασπασία και στο Σίδερη που φροντίζουν έστω και με αυτό τον τρόπο να περισώσουν ότι μπορούν.

Άς μας απαντήσει το προεδρείο του συλλόγου ποιος ήταν αυτός που πριν κάποια χρόνια έφερε το καρναβάλι στου Σέχι.Να μας πουν ακόμα τι έχουν πράξει τα τελευταία χρόνια στου Σέχι.Τα υπόλοιπα στη Γενική Συνέλευση θα γελάσουμε.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.