Ο Τσίπρας βάφτισε τα Σκόπια «Gorna Makedonija»

Ο Τσίπρας βάφτισε τα Σκόπια «Gorna Makedonija»

Μάρτιος 24, 2018 - 14:02
30 σχόλια

O Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στις Βρυξέλλες, μετά το πέρας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, αποφάσισε δώσει μία «γραμμή» στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις. 

Μία δημοσιογράφος παίρνοντας τον λόγο ρώτησε τον Αλέξη Τσίπρα για τις διαπραγματεύσεις με την ΠΓΔΜ για το ονοματολογικό. Η δημοσιογράφος είπε ότι εκπροσωπεί το «Ειδησεογραφικό πρακτορείο της Μακεδονίας». Εκεί ο Αλέξης Τσίπρας ευχήθηκε στη Σκοπιανή δημοσιογράφο σε λίγους μήνες αν εκπροσωπεί την… «Γκόρνα Ματσεντόνια», δηλαδή την Άνω Μακεδονία. Στην συνέχεια βέβαια προσπάθησε ίσως… να το μαζέψει, λέγοντας πως ο ίδιος δεν προτείνει την ονομασία αυτή, και πως θα το κρίνουν οι διαπραγματεύσεις.

Στην ερώτηση της Σκοπιανής δημοσιογράφγου, ο κ. Τσίπρας είπε: «Χρησιμοποιούν το όνομα ''Μακεδονία'' εδώ και τουλάχιστον 25 χρόνια, για να μην πω από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά. Δεν προτείνω το Γκόρνα Ματσεντόνια, απλά το αναφέρω» είπε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε: «Ο κ. Κοτζιάς βρίσκεται σήμερα στα Σκόπια προκειμένου να διερευνήσει τις προοπτικές. Έχουμε, όμως, δύο προϋποθέσεις: Μία σύνθετη ονομασία διότι δεν μπορεί η φίλη γείτονα χώρα του Βορρά να έχει το όνομα μίας γεωγραφικής περιοχής στη χώρα μας που έχει πολύ μεγάλη ιστορία. Η ονομασία της ΠΓΔΜ θα πρέπει να αφορά τους πάντες και όχι μόνο τις δύο χώρες. Δεν μπορεί να υπάρχει άλλη ονομασία στις μεταξύ μας σχέσεις και άλλη στο διεθνές περιβάλλον. Είμαι αποφασισμένος να προχωρήσω εάν μπορούμε να διασφαλίσουμε το εθνικό συμφέρον».

Πληροφορίες: protothema.gr

Ειδήσεις: 

30 Σχόλια

Ετσι....με χαμόγελο και ...στα τέσσερα... Ξεπουλατε οσα οι προγονοι σας , κέρδισαν με το αίμα τους.....παλιο αριστερίζοντες..... Οι σοβαροί αριστεροί γιατί δε φωνάζουν???? είναι η απορία μου....

ο καμμένος έχει το όνομα άλλοι έχουν την χάρη... ο μητσοτάκης δεν καθιέρωσε το ΠΓΔΜ? μέσα δεν εχει ήδη τον όρο ΜΑκεδονία; Ο Τσίπρας ξεπούλησε τη χώρα ή ο μητσοτάκης; μπεεεεε προβατακια... τουλάχιστον ο τσίπρας μαζεύει ότι μπορεί και θα τονίσει το σλάβικο παρελθόν τους

ΠΓΔΜ. Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας. ΠΡΩΗΝ. Μην κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις. Το σημερινό όνομα περιγράφει αυτό που ΗΤΑΝ η συγκεκριμένη χώρα, ως τμήμα της πρώην Γιουγκοσλαβίας τότε. Αυτό που θα είναι όμως το ΜΟΝΙΜΟ όνομά της είναι αυτό που δίνει ο Τσίπρας. Και το δίνει μπας και πάρει κανένα αντάλλαγμα για να παραμείνει στην θέση του. Τσίπρας και Καμμένος νοιάζονται μόνο για την καρέκλα τους. Για τίποτε άλλο. Προκειμένου να δώσουν το όνομα πετάνε λάσπη για την Novartis με την γελοία σκευωρία που έχει στηθεί. Βατοπέδι Νο2. Μπούρδες και τα δύο, άλλοθι για άλλες σκοπιμότητες.

Μπούρδες η Novartis μπούρδες και το ΚΕΕΛΠΝΟ αλλά ειδικά τα τιμολόγια τους έχουν μείνει βλέπεις στα λογιστικά βιβλία να μας θυμίζουν το πάρτυ που έκανε η δεξιά τόσα χρόνια.

@Παύλος μάλλον εσύ κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις. Μας είπε ο Μητσοτάκης ότι ήταν Γιουγκοσλαβική η Δημοκρατία της Μακεδονίας οπότε της έδωσε με την προσωρινή ονομασία προοπτική για το μέλλον να αναγνωριστεί ως αυθύπαρκτη. Και μας είπε και από πάνω ότι σε 10 χρόνια θα το έχουμε ξεχάσει το έγκλημά του θεωρώντας μας χαχόλους. Πέρασαν 25 χρόνια από τότε και οι διεθνιστές αριστεροί προδίδουν και επίσημα το εθνικό μας θέμα αφού το 1945-49 δεν μπόρεσαν να το κάνουν με τα όπλα.

Ήμαρτον θεέ μου...τι άλλο θα ακούσουμε από αριστερούς αμερικανοτσολιάδες. Ποιό σλάβικο παρελθόν τους θα τονίσει; Εάν ήθελε να το τονίσει το σλάβικο στοιχείο έπρεπε να τα ονομάσει Βαρντάσκα που ήταν και η προπολεμική επίσημη ονομασία της περιοχής. Θέλει να κρυφτεί ο Τσίπρας και η χαρά δεν τον αφήνει.

Τι περιμένεις από ψευτοδεξιούς και αριστερούς; Υπηρέτες των ξένων και οι δύο

Το γελαστό παιδί που γέλασε τους αφελείς. Ντροπή στους κατοίκους αυτου του τόπου που τον περπάτησε ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Κολοκοτρώνης και τόσοι άλλοι...

Αν δεν ήταν πρωθυπουργός της Ελλάδος και δεν χειριζόταν κρίσιμες εθνικές υποθέσεις, οι δηλώσεις του Τσίπρα θα προκαλούσαν το γέλιο. Δυστυχώς, όμως αυτήν την περίοδο ο ανίκανος και επικίνδυνος πρωθυπουργός του Σύριζα έχει στα χέρια τις τύχες της Πατρίδας μας και οι δηλώσεις του είναι άκρως ανησυχητικές και εθνικά επιζήμιες.

Ο έτοιμος να προδώσει την Μακεδονία μας Τσίπρας δήλωσε με ένα ηλίθιο χαμόγελο: "Ευελπιστώ σε λίγους μήνες να συστήνεστε εδώ ως εκπρόσωπος της Gorna Makedonija.Πόσο πιο ξεκάθαρος να γίνει για την επικείμενη προδοσία;

ΠΡΟΔΟΤΗ Ανώνυμε εσύ τι πολιτική θα χάραζες? γιατί οι προδότες ως γνωστόν λειτουργούν πάντα στο σκοτάδι οπότε γιατί έχεις "νευράκια"??

@Μπάμπης Φλου - Μήπως έχεις ακούσει για την κυρία Θάνου πως περνάει τον χρόνο της τώρα που είναι στην σύνταξη; Με τι ασχολείται;

@16:32 - Όταν ήταν ο Μητσοτάκης η Ελλάδα δεν είχε το αβαντάζ να καίγονται τα Σκόπια να μπουν σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ. Ότι μπορούσε να καταφέρει εκείνη την εποχή, το κατάφερε στο μέγιστο. Το ΠΓΔΜ ήταν και είναι επιτυχία. Δεν μπορούσε να κλείσει καλύτερο το θέμα τότε. Το ζητούμενο σήμερα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας θέλουν να κλείσουν το θέμα με τα Σκόπια προκειμένου να πάρουν πολιτικά ανταλλάγματα που θα τους διατηρήσουν στις καρέκλες τους μέχρι το τέλος της θητείας τους. Το κάνουν για να μείνουν κάποιος μήνες ακόμα, μήπως γίνει κάποιο θαύμα μέχρι το τέλος της θητείας. Καρεκλοκένταυροι...

Αν αύριο ο Ερντογκάν κάνει κανένα αστειάκι στο Αιγαίο θα σας δω αν θα σκέφτεστε τα Σκόπια.

ΔΑΓΚΩΤΟ ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΝΟΝΟΣ ΕΤΣΙ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ.ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΩ ΤΟ ΑΦΗΓΗΜΑ ΣΟΥ ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΛΕΞΗ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ.

@Παύλος μας λες μπούρδες για τον Μητσοτάκη και σωστά για τον Τσίπρα. Εάν ο Μητσοτάκης δεν είχε αβαντάζ να μην κάνει διαπραγματεύσεις. Οι πολλές διαπραγματεύσεις μας φάγανε, είναι ο μανδύας που κρύβει τους προδότες (να σου θυμίσω τα 40χρόνια διαπραγματεύσεις στην Κύπρο). Οταν δεν είσαι σε πλεονεκτική θέση δεν κάνεις διαπραγματεύσεις γιατί τότε θα υποχωρήσεις. Μην προσπαθείς να καθαγιάσεις τον Μητσοτάκη γιατί θα μείνει μαζί με τον Τσίπρα στην ιστορία ως οι Εφιάλτες της Μακεδονίας. Δηλαδή σου άρεσε που υποτίμησε την νοημοσύνη σου τότε που είπε ότι θα το έχεις ξεχάσει σε 10 χρόνια. ΔενξαναψήφισαΝΔ

Αφηγήματα και μπούρδες θέλει να ακούει ο λαός και γι'αυτό το κοροιδεύει ο κάθε τσίπρας. Η λύση με αυτούς είναι μία. Κλείνεις τα σύνορα με τα Σκόπια και δεν αναγνωρίζεις τίποτα μακεδονικό σε κάθε τομέα. Αστους να λέγονται και Αριανοί. Το ίδιο έκανε και η Τουρκία με την Αρμενία το 1991 και την γονάτισε και ήλθε το 2010 σε διαπραγματεύσεις σχεδόν παρακαλετά ελέω νταβούτογλου. Και μην πείτε το παραμύθι της διεθνούς απομόνωσης γιατί η Ελλάδα έχει έξοδο στην θάλασσα και σε τελική ανάλυση χωρίς την απομόνωση δείτε που φτάσαμε σήμερα να ονομάζονται Μακεδονία επειδή το θέλουν οι Αμερικανοί.

Καταλάβατε όλοι ότι ΝΔκράτες και ΣΥΡΙζαίαοι τσακώνονται για το ποιός είναι λιγότερο προδότης!

@14:57 - Δεν ξαναψήφισες ΝΔ και έγινες χρυσαυγίτης. Συγχαρητήρια. Ψηφίζεις αυτούς που στα 10 πράγματα που λένε, τα 12 είναι απαράδεκτα. Ο Μητσοτάκης έκανε μια πρόβλεψη και έπεσε έξω. Και τι έγινε; ΠΓΔΜ παρέδωσε, όταν όλοι ήθελαν να τους φωνάζουν Μακεδονία. Αυτά περί προδοτών τα ακούω βερεσέ. Κανείς δεν είναι προδότης. Η στρατιωτική δύναμη σε μια χώρα έρχεται με δυνατή οικονομία. Τέτοια μπορεί να στήσει, από τις επιλογές που έχουμε, μόνο ο Μητσοτάκης. Όλοι οι υπόλοιποι το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να διορίζουν. Ο Μητσοτάκης ξέρει να φτιάξει τον ιδιωτικό τομέα. Επέλεξε...

Θα φτιάξει δυνατή οικονομία και ιδιωτικό τομέα με τεκμήρια=εφεύρεση πατήρ Μητσοτάκη. Ας γελάσω. ''Και τι έγινε'' για το σημαντικό εθνικό θέμα. Εδώ θα κλάψω για την κατάντια σου. Είσαι για γέλια και για κλάματα.

Οι χώρες με δυνατή οικονομία δεν έχουν μεγάλη στρατιωτική ισχύ ;Σουηδία ,Φινλανδία ,Ελβετία ,Αυστρία ,Καναδάς ,γιατί απλά δεν σπαταλάνε δις $ για εξοπλισμούς και τα ρίχνουν σε κρατικές παροχές ,υγείας ,παιδείας ,και αλλά !Αν έχει δυνατή στρατιωτικη ισχύ η Γαλλία και η Αγγλία το έχουν γιατί είχαν ανάπτυξει πολεμική βιομηχανία πριν τον 1 παγκόσμιο πόλεμο για να Καταπνίγουν τις εξεγέρσεις στις αποικίες τους !Δεν ειναι καθόλου τυχαίο ότι Ελλάδα και Τουρκία μαζί έχουν ποιο πολλα άρματα μάχης απο όλη την ευρωπαϊκή ένωση !

@Λοχία - Δες με ποιος συνορεύουν οι χώρες που ανέφερες. Έχουν φανατικούς Ισλαμιστές γείτονες; Ανάλογα τους γείτονες σου και ο στρατός. Οι περισσότεροι γείτονες μας, λιγουρεύονται εδάφη μας. Η Τουρκία και μόνο αρκεί για να έχουμε ισχυρό στρατό. Το Ισραήλ γιατί χαλάει τρελά λεφτά στον στρατό; Γιατί γύρω του έχει μόνο εχθρούς. Και δεν κουνιέται κανένας γιατί τους ισοπεδώνει σε μια εβδομάδα, όποτε θέλει. Καλά κάνει η Ελλάδα και έχει ισχυρό στρατό, με τα μεμέτια που έχουμε δίπλα μας. Αν δεν ήμασταν δυνατοί στρατιωτικά θα μας την είχαν πέσει ήδη. Δύο αξιωματικούς αιχμάλωτους έχουμε στην Τουρκία...

@Λοχία - Επίσης πριν γράψεις κάτι σκέψου το και λίγο. Με το ΑΕΠ που έχουν οι χώρες που ανέφερες προφανώς και δεν χρειάζεται να ξοδέψουν αντίστοιχα ποσοστά με την Ελλάδα, αλλά και πάλι συντηρούν ισχυρούς στρατούς, παρότι δεν έχουν εξωτερικές απειλές όπως εμείς. Ακόμα και η Αυστραλία που είναι στην άκρη του πουθενά δίνει το 2.0% του ΑΕΠ της (η Ελλάδα 2,4-2,6%) σε στρατιωτικές δαπάνες. Ο Καναδάς που ανέφερες, σε απόλυτα νούμερα δίνει τετραπλάσια χρήματα από την Ελλάδα!!! Η Νορβηγία 40% παραπάνω από εμάς. Υπάρχει λόγος που η Νορβηγία ξοδεύει σε στρατό. Έχει πετρέλαια να προστατεύσει.

Τα όπλα υπάρχουν για τις μίζες και για χρέος, γιατί όταν έχεις το ΠΑΣΟΚ να αναγνωρίζει ζωτικά συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο (στην Μανδρίτη),να γκριζάρει τα Ίμια , την Νδούλα να πουλάει την Κύπρο το 1974 (ο Καραμανλής έλεγε ''η Κύπρος κείται μακράν...'' και να λέει ΝΑΙ στο σχέδιο Ανάν και μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ να βαφτίζουν Μακεδονία τα Σκόπια είναι αχρείαστα. Δεν θα τα χρησιμοποιήσουμε γιατί θα μας παραδώσουν κομμάτι κομμάτι στον αντίπαλο χωρίς να πέσει ντουφεκιά. Όλοι μαζί ανοίγουν τα σύνορα στην λαθρομετανάστευση για να εποικιστεί η χώρα μας και μας φορτώνουν τα δάνεια των κομμάτων.

20:25 τα είπες ολα !Κριμα για κάποιους πιλότους ,και πληρώματα πλοίων, που κάνουν καλα την δούλεια τους, και θα τους πουλήσουν οι προδότες που κυβερνούν !!

''Η Κύπρος κείται μακράν...'' Τι μας είχε πει τότε ρε φίλε και το πόπολο μαγεμένο με την δημοκρατία του. Οι αρχαίοι Έλληνες με τον Κίμωνα έκανα πόλεμο με τους Πέρσες σε Κύπρο και Αίγυπτο με ξύλινες τριήρεις και ο Καραμανλής με υποβρύχια Τ209, Φάντομ και πυραυλακάτους/εξοσετ άφησε την Κύπρο στα χέρια των Τούρκων! Καημένη Ελλάδα ως πότε θα σε προδίδουν οι σαρκοφάγοι.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.